Gem de căpșuni aromat cu ghimbir. Un plus de sănătate la borcan

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să te abați puțin de la rețeta clasică de gem, încearcă să adaugi pe lângă fructe și alte ingrediente ce oferă aromă și gust delicios. Îți oferim pentru inspirație o rețetă de gem de căpșuni aromat cu ghimbir.

Două borcane cu gem de căpșuni aromat cu ghimbir, alături de căpșuni proaspete și ghimbir feliat
Galerie foto

Galerie foto

Ghimbirul oferă gemului un plus de aromă, dau și de sănătate / Profimedia Images

Căpșunile sunt în topul celor mai îndrăgite fructe pentru savoarea lor deosebita, dar și pentru numeroasele beneficii aduse organismului. Sunt bogate în vitamina C, care contribuie la combaterea infecțiilor și favorizează absorbția fierului în organism. Sunt, de asemenea, bogate in vitamine precum E, B1, B2, B6, K, PP, dar și minerale precum fier, calciu, magneziu. Au și un conținut bogat de fibre, care ajuta in procesul de digestie.

Citește și

Ghimbirul, cunoscut și sub denumirile „ghimber” sau „gingiber”, este o plantă erbacee care își are originile în pădurile tropicale din Asia de Sud. Această plantă conține un rizom aromatic bogat în uleiuri eterice. Este folosit de secole atât în alimentație, ca și condiment, cât și ca suport în medicina integrativă. Descoperă aici și o rețetă de ghimbir cu lămâie și miere la borcan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Profită și tu de proprietățile căpșunilor și ale ghimbirului și prepară rețeta de gem de căpșuni aromat cu ghimbir, pe care o descoperi detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea gemului, constă în pregătirea fructelor. De data aceasta ai de pregătit atât căpșunile cât și ghimbirul. Sortează căpșunile și alege-le pe cele mai coapte pentru gem. Cu cât sunt mai coapte cu atât vor fi mai gustoase și mai aromate.

Descoperă și o rețetă de gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos.

Pașii necesari pentru gem de căpșuni aromat cu ghimbir

Înainte de a curăța căpșunile, spală-le și scurge-le foarte bine. Abia apoi le îndepărtezi frunzele și codițele. Nu este recomanda să le cureți înainte de spălare pentru că este posibil ca apoi să rețină multă apă. Cântărește-le, taie-le în bucăți mai mici și pune-le într-o cratiță cu baza dublă. Adaugă zahărul peste ele și amestecă-le.

Curăță și ghimbirul și clătește-l cu apă rece. Feliază-l subțire sau poți să îl dai pe răzătoare. Poți chiar să îl tai și în cuburi micuțe dacă dorești să îl descoperi în gemul de căpșuni la fiecare înghițitură. Te vei bucura de un gust dens, picant și înțepător care te va cuceri. Adaugă și ghimbirul în cratița cu căpșuni și zahăr. Mai adaugă tot acum și sucul de lămâie și amestecă bine ingredientele.

Lasă cratița deoparte timp de 30 de minute pentru a avea timp să se topească zahărul și să formeze sirop. Apoi poți să așezi cratița pe flacăra aragazului și să fierbi gemul. Setează flacăra la intensitate medie și las-o așa până când se formează spumă la suprafața ingredientelor. Îndepărtează bine această spumă, apoi poți micșora intensitatea focului la minim.

Din acest moment lasă gemul să fiarbă pentru 30-40 de minute, sau până când siropul devine consistent și gemul bine închegat.

În intervalul de timp cât deliciosul gem de căpșuni aromat cu ghimbir fierbe, pregătește borcanele. Spală borcanele și capacele, sterilizează-le și pune gemul fierbinte în ele. Închide-le ermetic, apoi acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească lent pentru a asigura o conservare perfectă gemului. Depozitează-le în cămară etichetate cu data preparării.

Mai târziu poți pregăti și o delicioasă rețetă de tartă cu gem de căpșuni.

Citește și
Gem de căpșuni aromat cu ghimbir în borcan și pe felia de pâine
Galerie foto

Galerie foto

Femeie amestecând în cratița cu căpșuni pentru gem
Căpșuni amestecate cu zahăr și ghimbir
Două borcane cu gem de căpșuni aromat cu ghimbir, alături de căpșuni proaspete și ghimbir feliat
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
închide