Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să incluzi mazărea în cât mai multe preparate culinare, îți recomandăm să încerci și rețeta de piure de mazăre cu mentă. Te vei bucura de o explozie de verde, gust dulce și proaspăt, într-un preparat simplu și ușor.

Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piureul de mazăre cu mentă este un preparat simplu, dar surprinzător prin gustul proaspăt și textura fină / Shutterstock

Este un preparat delicat și revigorant, cu gust curat și culoare vibrantă, ce transformă o legumă simplă într-o experiență fină.

Te va surprinde încă de la prima linguriță. Te aștepți la ceva banal, dar descoperi imediat o textură catifelată, mătăsoasă, o dulceață naturală, completată de o răcoare aromatică dată de frunzele proaspete de mentă.

Nu este un piure clasic, dens și neutru, ci o cremă vie, cu o culoare verde intensă, care pare că vine direct din grădină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Mazărea, cu gustul ei ușor zaharat și vegetal, este protagonista. Gătită cât să se frăgezească, dar nu mai mult, rămâne plină de savoare și culoare.

Menta vine ca un accent subtil, nu invaziv, care înveselește totul. E ca o adiere de primăvară peste o bază hrănitoare.

Nu e un piure „greu” precum piureul de cartofi cu unt. Este mai proaspăt, mai viu, cu o senzație de „mâncare curată”.

Poți să-l faci mai gros, dacă îl servești în farfurie alături de carne, sau mai fin, dacă îl întinzi pe tartine sau îl servești ca antreu.

Descoperă mai jos rețeta detaliată dacă te-am convins să prepari și tu deliciosul piure de mazăre cu mentă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea boabelor de mazăre. Fierbe mazărea în apă clocotită cu sare timp de 3-5 minute. Scurge-o și pune-o imediat într-un bol cu apă rece și gheață – acest șoc termic păstrează culoarea intensă.

Cum prepari piure de mazăre cu mentă

Pune mazărea scursă în recipientul unui blender sau robot de bucătărie.

Adaugă untul, smântâna/laptele, frunzele de mentă rupte, sare, piper și opțional usturoiul curățat și zdrobit.

Mixează ingredientele până când obții o cremă fină. Poți ajusta consistența cu puțin lichid (lapte sau chiar apă de la fiert).

Gustă și, dacă dorești, adaugă câteva picături de lămâie pentru un plus de prospețime și gust mai acrișor.

Descoperă și o rețetă de hummus cu mazăre și busuioc, delicioasă și sănătoasă.

Servește piureul imediat sau ține-l la cald până la servire

Acest piure are o textură fină, cremoasă și ușor aerată. Gustul este dulceag de la mazăre, proaspăt și ușor mentolat, având un contrast interesant de gusturi.

Aroma este delicată, cu  prospețime. Iar dacă adaugi lămâie sau usturoi, obții o dimensiune suplimentară.

Este genul de preparat care arată spectaculos în farfurie datorită culorii intense, dar și al gustului surprinzător. Menta nu trebuie să domine, ci să accentueze dulceața naturală a mazărei, dând un final răcoritor.

Acest piure de mazăre cu mentă poate fi servit alături de cotlete de miel, somon la grătar, piept de pui, sau ouă poșate

Poate fi folosit ca umplutură pentru rulouri din vinete sau dovlecei la grătar. Este delicios și întins pe pâine prăjită cu brânză de capră, pentru un aperitiv rapid.

Tot din categoria piureurilor de legume îți mai recomandăm să încerci și rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Porție de prăjitură cu găuri și jeleu de cireșe
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Jeleu de vișine în bol alb și în linguriță
Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
06:36
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
24 iunie, 05:46
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
24 iunie, 05:28
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
23 iunie, 06:59
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Ouă umplute cu salată de cartofi
23 iunie, 05:39
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Borcan cu castraveți în saramură
22 iunie, 05:51
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
22 iunie, 05:41
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
Subiecte la Evaluarea Națională 2025 - Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii la a doua probă scrisă
Subiecte la Evaluarea Națională 2025 - Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii la a doua probă scrisă
Subiecte la Evaluarea Națională 2025 - Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii la a doua probă scrisă
Interviu cu Vlad Udrescu. Actorul din Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN se pune în pielea personajelor din serial: Nu scapi de mine
Interviu cu Vlad Udrescu. Actorul din Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN se pune în pielea personajelor din serial: „Nu scapi de mine”
Interviu cu Vlad Udrescu. Actorul din Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN se pune în pielea personajelor din serial: „Nu scapi de mine”
Can Yaman este de nerecunoscut în cele mai noi fotografii. Actorul a participat la Rimini Italian Global Series Festival în Italia
Can Yaman este de nerecunoscut în cele mai noi fotografii. Actorul a participat la Rimini Italian Global Series Festival în Italia
Can Yaman este de nerecunoscut în cele mai noi fotografii. Actorul a participat la Rimini Italian Global Series Festival în Italia
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Păstăi de fasole pane. O gustare delicioasă
Păstăi de fasole pane. O gustare delicioasă
Păstăi de fasole pane. O gustare delicioasă
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Lizzo a recunoscut că a folosit pastile pentru slăbit: Am încercat tot ce se putea
Lizzo a recunoscut că a folosit pastile pentru slăbit: „Am încercat tot ce se putea”
Lizzo a recunoscut că a folosit pastile pentru slăbit: „Am încercat tot ce se putea”
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
fresh
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii

Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
închide