Tartă cu prune și mere. Rețeta cu aluat rulat cu scorțișoară

Dacă îți plac combinațiile de fructe în deserturi, rețeta de tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară te va cuceri negreșit. Prepar-o pentru a te convinge, urmărind rețeta oferită mai jos.

Tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară în formă albă și o porție într-un bol
Galerie foto

Galerie foto

Tarta poate fi servită atât caldă cât și rece / Shutterstock

Tartele cu fructe sunt printre cele mai adorate deserturi, atât pentru gustul lor delicios, cât și pentru simplitatea preparării. Fructele le poți adăuga proaspete, doar feliate sau le poți transforma în sosuri delicioase. Poți combina mai multe fructe într-o tartă, mai ales din cele de sezon. Cea mai populară combinație de fructe este cea din fructe de pădure. Însă si fructele din livadă se pot combina armonios.

Citește și

Combinația dintre mere și prune este chiar interesantă. Iar aluatul rulat cu scorțișoară oferă o notă de eleganță tartei, dar și gust deosebit. Acest aluat cu scorțișoară îl mai regăsești și la rețeta celebrelor cinnamon rolls. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tartă cu prune și mere ci aluat rulat cu scorțișoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tartei constă în pregătirea aluatului cu scorțișoară. Acesta necesită un timp scurt de frământare și de ungere, dar un timp mai îndelungat de relaxat la rece. Este necesar să stea o perioadă la rece pentru a se putea tăia perfect în rondele.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu prune și mere

Trece făina prin sită, într-un bol și amestec-o cu sarea. Apoi formează un loc mai adânc la mijlocul ei. Adaugă acolo câte puțin ulei și puțină apă rece în timp ce amesteci până când obții un aluat omogen.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul pe masa presărată cu făină, într-o foaie dreptunghiulară, dar nu foarte groasă. Unge toată suprafața foii de aluat cu unt moale. Apoi presară peste ea scorțișoara amestecată cu zahărul brun.

Rulează foaia de aluat cu umplutura în interior și împachetează ruloul în folie alimentară. Pune-l în frigider frigider pentru aproximativ o oră. În acest interval de timp untul din interior se va întări și vei putea secționa ruloul în felii rotunde cu o grosime de maxim 5 mm.

În intervalul de timp cât aluatul va sta la rece, pregătește ingredientele pentru umplutură.

Spală prunele și secționează-le în sferturi, îndepărtându-le și sâmburii. Curăță merele, taie-le în felii mai subțiri și stropește-le cu suc de lămâie. Mărunțește fulgii de migdale și pe cei de ovăz cu ajutorul robotului.

Cum formezi și coci tarta

Înainte de a forma tarta, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu unt o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Presară la baza ei un strat din amestecul de fulgi de ovăz cu fulgi de migdale. Amestecă merele cu restul de fulgi și cu puțin zahăr.

Așază prunele în forma de tartă și presară scorțișoară peste ele. Peste prune adaugă merele, iar deasupra acestora așază frumos rondelele de aluat cu scorțișoară.

Pune forma în cuptor și coace delicioasa tarta cu prune și mere la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.

Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și o poți porționa.

Iar dacă adori deserturile cu prune, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de pandișpan cu prune și bezea.

Citește și
Femeie montând tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară, în forma de copt
Galerie foto

Galerie foto

Femeie secționând aluatul rulat cu scorțișoară în felii rotunde
Femeie adăugând felii de mere peste prune
Tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară în formă albă și o porție într-un bol
+1
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu caise și crumble porționată pe platou și pe farfurie, alături de caise proaspete
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
Galerie foto
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Două porții de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară pe un platou, alături de un bol cu zahăr și un coș cu dovleci ornamentali
Galerie foto
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Finala Chefi la cuțite, 24 decembrie 2025. Cine sunt finaliștii sezonului 16. Ce premieră spectaculoasă a avut loc în Marea Finală
Finala Chefi la cuțite, 24 decembrie 2025. Cine sunt finaliștii sezonului 16. Ce premieră spectaculoasă a avut loc în Marea Finală
Finala Chefi la cuțite, 24 decembrie 2025. Cine sunt finaliștii sezonului 16. Ce premieră spectaculoasă a avut loc în Marea Finală
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide