Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de prăjitură cu prune și iaurt este perfectă pentru zilele calde de vară. Este răcoritoare, cu un echilibru perfect de dulce și acrișor. În plus, nu are nici un aport caloric important, așa că te poți bucura de ea în voie.

Prăjitură cu prune și iaurt servită pe o farfurie albă
Prăjitură cu prune și iaurt are un blat aerat și pufos / Shutterstock

Prăjitura cu prune și iaurt se servește după ce s-a răcit. Se potrivește nu doar la desert, ci și la micul-dejun sau la gustare. Alături de ea poți avea o ceașcă de cafea sau de cappucino, o limonadă sau un fresh de fructe.

Feliile rămase neconsumate se păstrează la frigider, într-un vas închis ermetic, pentru ca prăjitura să nu absoarbă din mirosurile celorlalte produse. Se poate consuma până la 3-4 zile.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă vrei o textură mai crocantă deasupra prăjiturii poți să presari migdale măcinate sau fistic. De asemenea, și scorțișoara se potrivește perfect.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pregătește o tavă de copt de aproximativ 20×20 cm, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină.

Cum prepari prăjitura cu prune și iaurt

Într-un bol mare, se amestecă iaurtul cu zahărul granulat și ouăle.

Se folosește un mixer pentru a obține o compoziție omogenă. Apoi se adaugă făina, praful de copt, praful de sare și extractul de vanilie în amestecul de iaurt și se amestecă până la omogenizare, dar nu excesiv.

Descoperă și rețeta de prăjitură de post cu prune.

Se toarnă jumătate din compoziția de iaurt în tava pregătită. Se așează jumătățile de prune pe suprafața compoziției de iaurt. Apoi se adaugă restul de compoziție de iaurt peste prune și se nivelează suprafața.

Se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit și se coace timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii.

Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet. Se poate presăra zahăr pudră deasupra prăjiturii răcite.

Se taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri și se servește.

Trucuri pentru cea mai bună prăjitură cu prune și iaurt

Prăjitura cu prune și iaurt este unul dintre cele mai simple deserturi. Dacă respecți rețeta nu se poate să nu îți iasă. Totuși, iată câteva trucuri care te pot ajuta să o faci și mai gustoasă și cu un aspect mai frumos.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi prune proaspete, coapte și suculente pentru a obține cea mai bună aromă și textură. Iaurtul este și el important.

Folosește un sortiment simplu, fără arome și alte adaosuri pentru a nu influența gustul final al prăjiturii. Pentru ca blatul să fie aerat, nu trebuie să amesteci foarte mult compoziția. Este suficient să faci acest pas doar până se omogenizează ingredientele.

După ce ai scos prăjitura din cuptor, las-o să se răcească în tavă pentru câteva minute înainte de a o transfera pe un grătar pentru a se răci complet. Acest lucru va ajuta la menținerea texturii pufoase.

Dacă vrei să aibă un aspect plăcut, poți presăra zahăr pudră deasupra prăjiturii răcite înainte de a o servi.

Ce fel de prune se folosesc la prăjituri

Pentru a pregăti prăjituri cu prune, se recomandă folosirea unor prune coapte și suculente. Există mai multe soiuri de prune potrivite pentru prăjituri, iar alegerea depinde de preferințe și de disponibilitatea

Încearcă și o rețetă de găluște cu prune, perfecte pentru serile de vară.

Indiferent de soiul de prune pe care îl alegi, asigură-te că nu au urme de lovire, că nu sunt stricate și nu au impurități.

Înainte de a le adăuga prunele în compoziția prăjiturii, asigură-te că le tai în bucăți egale și îndepărtezi sâmburii pentru o distribuție uniformă și o experiență plăcută la gust. Prunele adaugă o notă dulce și fructată prăjiturilor, transformându-le în delicatese apreciate de toți.

Citește și
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide