Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, adaugă și rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar. Este un desert simplu și delicios de vară, fără coacere.

Pahare cu Tiramisu cu cireșe și un bol metalic cu cireșe proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Montat în pahare, desertul tiramisu va fi mai atractiv / Shutterstock

Rețeta este adaptată după rețeta clasică de tiramisu din bucătăria italiană. Însă optăm pentru varianta cea mai simplă, excluzând ouăle din cremă. Varianta de montare a desertului în pahare sau în cupe de înghețată pune în valoare aspectul spectaculos al acestuia. Este ideală această prezentare a desertului mai ales atunci când ai musafiri. Fiecare are porția lui și nu mai ai grija porționării tortului, care uneori îți mai dă bătăi de cap.

Citește și

Rețetele de tiramisu sunt foarte versatile. Le poți prepara în multe feluri, mai simple sau mai complexe. Le poți monta pe platouri, în pahare sau în boluri. Poți adăuga fructele preferate, atât în interiorul desertului cât și ca decor. Dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara chiar și pișcoturile acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta clasică de tort tiramisu, inspirată din bucătăria italiană. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cireșelor care necesită un timp de fierbere împreună cu apa și puțin zahăr. Apoi necesită scurgere și răcire. Siropul va fi folosit la tramparea pișcoturilor, iar cireșele vor fi adăugate în interiorul desertului.

Cum prepari rețeta de tiramisu cu cireșe

Pune cireșele cu zahărul într-o crăticioară și lasă-le 30 de minute să se formeze sirop. Mai amestecă-le din când în când pentru a dizolva zahărul. Apoi pune cratița pe foc și fierbe cireșele în sirop pentru 15 minute. Procedezi ca la rețeta de dulceață sau gem de cireșe, dar fierbi cireșele pentru un timp mai scurt.

Îndepărtează spuma care se formează și scurge cireșele de sirop printr-o sită. Lasă siropul de cireșe să se răcească și adaugă romul în el. Dacă ți se pare dulce, mai poți adăuga o ceașcă cu apă.

În timp ce siropul și cireșele se răcesc, prepară crema pentru tiramisu și se pregătesc pișcoturile. Acestea se vor rupe în bucăți mai mici pentru a încăpea în pahare sau în cupe. O parte din ele se lasă întregi.

Pentru a prepara crema, pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă smântâna până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul pudră și continuă să amesteci până când acesta este dizolvat și se formează frișca. Adaugă crema mascarpone și omogenizează bine crema. Poți adăuga și vanilie sau altă aromă.

Când ai siropul răcit, la fel și cireșele, iar crema este gata, poți monta tiramisu cu cireșe în pahare, cupe sau boluri. Trece pișcoturile prin siropul de cireșe și așază bucăți din ele la bazele paharelor. Adaugă straturi succesive de cireșe, cremă și pișcoturi. Deasupra așezi cireșe proaspete sau poți decora desertul cu pudră de cacao.

Pune recipientele cu desertul la rece pentru 15-20 de minute înainte de a-l servi. Este mai gustos dacă este și răcoros.

Dacă mai dorești și alte astfel de rețete, poți prepara data viitoare rețeta de tiramisu cu căpșuni.

Citește și
Tiramisu decorat cu pudră de cacao în bol de sticlă
Galerie foto

Galerie foto

Pahar cu tiramisu cu cireșe
Pahare cu Tiramisu cu cireșe și un bol metalic cu cireșe proaspete
+0
CELE MAI CITITE
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
fritto misto așezat pe o farfurie, alături de hârtie de copt
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
două porții de Dovlecei umpluți cu salată Caprese pe o farfurie albă, pâine prăjită, roșii, frunze de busuioc și un dovlecel proaspăt
Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
ANAF scoate la vânzare o casă cu două etaje şi un teren de 250mp, în Sibiu. Preţul cerut
ANAF scoate la vânzare o casă cu două etaje şi un teren de 250mp, în Sibiu. Preţul cerut
ANAF scoate la vânzare o casă cu două etaje şi un teren de 250mp, în Sibiu. Preţul cerut
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
A născut deși nu știa că este însărcinată. O femeie a avut parte de experiența vieții la un festival: Un miracol absolut
A născut deși nu știa că este însărcinată. O femeie a avut parte de experiența vieții la un festival: „Un miracol absolut”
A născut deși nu știa că este însărcinată. O femeie a avut parte de experiența vieții la un festival: „Un miracol absolut”
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Camila Cabello a reacționat la reuniunea surpriză a trupei Fifth Harmony, la nouă ani după despărțirea fulgerătoare
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
închide