Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Se anunță prietenii în vizită și dorești să îi surprinzi cu surprize dulci, dar nu te-ai hotărât ce să pregătești? Încearcă rețeta de praline Tiramisu, simplă și ușor de preparat. Este o rețetă de bomboane aromate și gustoase, preparate în casă, fără coacere și din puține ingrediente.
Galerie foto
Torturile Tiramisu sunt atât de adorate în toate bucătăriile lumii, încât rețetele au fost adaptate în diferite feluri atât din punct de vedere al formei cât și al conținutului. Poți prepara tort Tiramisu după rețeta clasică, dar îl poți personaliza și după propriile gusturi. Important este să nu te abați foarte mult de la lista de ingrediente principale, care sunt specifice acestei rețete.
Pentru a-și menține denumirea de Tiramisu, nelipsite din lista de ingrediente sunt pișcoturile, mascarponele și aroma de cafea cu lichior. În plus, rețetele pot fi adaptate adăugând fructe proaspete sau deshidratate, diferite sosuri sau blaturi. Descoperă aici și o rețetă de tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru bomboanele Tiramisu.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor necesare rețetei. Apoi prepară cafeaua care necesită un timp de răcire, înainte de a o folosi la însiropat pișcoturile. Prepară o cafea mai tare, la filtru sau la espressor. Poți să o lași neîndulcită, pentru că pișcoturile sunt ușor dulci. Dar poți să adaugi și zahăr, după gust.
Desoperă și rețeta clasică pentru tort Tiramisu.
Cum prepari praline Tiramisu
Lăsăm cafeaua să se mai tempereze, dar fără a se răci complet și adaugă lichiorul Amaretto în ea. Pune lichior după propriul gust, dar nu exagera cu cantitatea, pentru a nu-i îmbăta pe cei care vor savura bomboanele.
Rupe pișcoturile în câte 2-3 bucăți și adaugă-le în recipientul robotului sau al unui chopper. Mărunțește-le fin. Macină fin și migdalele sau alunele și adaugă-le peste firimiturile de pișcoturi.
Apoi toarnă, treptat cafeaua caldă și aromatizată cu lichior și amestecă intens până când se omogenizează compoziția. Presară și un praf de sare, pentru accentuarea gustului bomboanelor. Lasă compoziția obținută să se răcească, apoi adaugă mascarponele. Pune vasul cu compoziția pentru praline la rece timp de 30-40 de minute pentru a deveni mai fermă.
Apoi, ia câte o lingură de compoziție și modeleaz-o într-o bilă uniformă. După ce ai modelat toate pralinele, tăvălește-le bine prin pudra de cacao să se acopere pe toate părțile.
Așază delicioasele praline Tiramisu pe platouri, în boluri de servit bomboane sau în cutii cu hârtiuțe speciale de bomboane. Depozitează-le la loc răcoros până în momentul servirii.
Când le servești, mai pudrează-le cu un strat de cacao pentru un aspect spectaculos. Poți folosi pralinele și pentru a decora torturi sau prăjituri. Descoperă aici rețeta unui tort cu alune și cafea pe care îl poți decora cu delicioasele praline.