Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone
Se apropie un eveniment important în familie și ești în căutarea unei rețete ușoare de tort? Descoperă rețeta noastă de tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone, simplă și rapidă.
Galerie foto
Rețeta este simplă atât ca mod de preparare, dar și din punct de vedere al ingredientelor. Conține ingrediente comune rețetelor ușoare de deserturi și foarte accesibile. Nu vei petrece nici foarte mult timp în bucătărie pentru prepararea tortului. Vei avea de pregătit unul sau două blaturi de tort și o cremă la rece. Poți opta pentru a prepara un singur blat pe care să îl secționezi în două după coacere sau poți coace din start două blaturi, în același timp.
Blaturile de tort conțin multă nucă, ceea ce oferă un plus de gust, dar și de aspect tortului. Crema se prepară din mascarpone cu frișcă și aroma preferată. Poți adăuga și ciocolată albă în cremă, dacă o dorești mai consistentă. Descoperă aici și rețeta pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă și frișcă, Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Prima dată vei pregăti ingredientele pentru blatul de tort. Este recomandat să le aduci masa de lucru și să le lași temperatura camerei cel puțin 30 de minute.
Cum prepari blatul de tort cu nuci
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Albușurile pune-le direct în bolul mixerului și presară puțină sare peste ele. Macină miezul de nucă și amestecă-l cu pesmetul. Astfel, granulele de nucă se vor desface și se vor dispune uniform în blat. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt.
După ce ai pregătit toate ingredientele, pornește cuptorul la 180 degrade Celsius. Amestecă albușurile până când devin spumoase, folosind mixerul. Apoi adaugă treptat zahărul, amestecând energic. Adaugă și sucul de lămâie pentru că are un rol important în reușita bezelei. Adaugă gălbenușurile, unul câte unul și omogenizează încet compoziția.
Îndepărtează mixerul și folosește o spatulă pentru a încorpora făina amestecată cu praful de copt. La final încorporează și nuca amestecată cu pesmetul.
Unge interiorul formelor de copt cu puțin ulei și presară puțină făină. Împarte compoziția pentru blat în două părți și întinde-le uniform în tăvile pregătite.
Introdu tăvile în cuptor și coace blaturile de tort cu nucă, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După ce se răcesc, le siropezi cu un sirop preparat prin fierberea apei cu zahărul și vanilia, apoi răcit.
Prepară crema și montează deliciosul tort cu blat de nuci
Pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o energic până când capătă volum și cremozitate. Adaugă treptat zahărul pudră și amestecă energic până când crema capătă fermitate. Adaugă un praf de sare și încorporează mascarponele. Omogenizează crema și împarte-o în două părți.
Pentru a monta tortul, așază primul blat de tort însiropat pe platou. Peste acesta întinde o parte din crema de mascarpone. Adaugă al doilea blat și presează-l ușor peste cremă. Apoi îmbracă tortul în restul de cremă și nivelează-l uniform pe laterale și deasupra. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră.
În acest interval de timp pregătește elementele pentru decorul tortului. Pune zahărul la caramelizat într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Amestecă pentru a nu se arde, iar când este diluat complet, adaugă jumătăți de nuci. Amestecă-le bine prin zahărul caramelizat, apoi întinde-le pe hârtie de copt și lasă-le la răcit.
Topește ciocolata amăruie la bain marie și pune-o într-un dispozitiv de decorare, cu vârf ascuțit. Cu aceasta vei trasa dungi subțiri de ciocolată pe marginile tortului, puțin deasupra și mai mult pe laterale. Pe marginile de deasupra tortului așază nucile caramelizate și fructele physalis sub formă de coroniță. Acestea oferă un aspect spectaculos tortului.
Mai lasă tortul la loc răcoros 1-2 ore, apoi îl poți porționa.
Tot pentru un eveniment important sau pentru un weekend în familie mai poți prepara și rețeta de tort cu cremă de afine.
Galerie foto