Tort cu 12 straturi de ciocolată. Rețeta de care ai nevoie la orice sărbătoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Un tort cu 12 straturi de ciocolată nu se face repede, însă este atât de rafinat și de elegant, încât trebuie să îl încerci. Este perfect pentru orice eveniment special.

Tort cu 12 straturi de ciocolată pus pe un blat negru
Tortul cu 12 straturi de ciocolată se poate congela / Shutterstock

Tortul cu 12 straturi de ciocolată este cremos și delicat, are un aspect deosebit și se potrivește pentru aniversări, zile onomastice sau alt tip de eveniment festiv.

Înainte de a te apuca de treabă asigură-te că ai toate ingredientele necesare. Deși pare un tort scump, vei vedea că nu este. Totuși, ai grijă să alegi ciocolată de cea mai bună calitate pentru a avea o cremă fină și gustoasă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru blat ai nevoie de o formă rotundă cu diametrul de 20 cm. Se unge cu unt și se presară cu făină.

Cum prepari blatul pentru tort

Într-un robot de bucătărie se pun zahărul și făina de migdale și se procesează până când se transformă într-o pudră fină. Apoi, se pun ouăle și se mixează timp de 7 minute.

Făina se amestecă cu pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu. Într-un alt vas se amestecă 1/3 din aluat cu untul topit. Apoi se adaugă amestecul de făină și cacao și se încorporează cu restul de aluat. Se toarnă în forma pregătită.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se coace 50 de minute. Apoi se lasă 5 minute să se răcească și să scoate din formă. Se dă la rece peste noapte înainte de a se secționa.

Cum prepari sosul pentru tort

Pentru sos se pun la fiert apa, zahărul și vanilia. Se aromează cu alcool. Se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Cum prepari ganacheul de ciocolată

Pentru ganacheul de ciocolată se mărunțește ciocolata și se topește la bain-marie amestecându-se constant. După ce s-a topit se ia imediat de pe foc. Între timp se pune pe foc smântâna. Se aduce la punctul de fierbere. Apoi se amestecă cu ciocolata topită până când se încorporează. Apoi se adaugă crema praline. Se folosește un blender de mână pentru a se omogeniza. Se lasă la temperatura camerei.

Cum montezi tortul

Pentru montaj se folosește un inel pentru prăjituri de 10X8 cm. Se pune pe o suprafață plată. Blatul se taie în 6 straturi. Se pune partea de jos a blatului în partea de jos și se însiropează. Se pune un strat de ganache având grijă să fie distribuit uniform, fără să fie un strat foarte gros. Se repetă proceseul cu cu restul de blat și ganache. Ultimul strat ar trebui să fie de ganache. Se dă la congelator înainte să fie scos din formă.

Rețetă simplă pentru glazură

Pentru glazură se topește ciocolata împreună cu uleiul la bain-marie. Apoi se transferă într-un pahar înalt și se adaugă pudra de cacao. Smântâna se încălzește, apoi se adaugă mierea și se omogenizează. Pe pune în ciocolată și se mixează cu un blender de mână. Se lasă la temperatura camerei.

Tortul scos din formă se pune pe un grătar care este așezat deasupra unei tăvi. Se toarnă glazura și se uniformizează cu o spatulă. Tava se scutură de câteva ori pentru a elimina excesul de glazură.

Cum se servește tortul

Înainte de a tăia tortul trebuie să îl decongelezi total. Apoi, cu un cuțit mare, cu lama subțire, pe care l-ai ținut într-un vas cu apă clocotită taie tortul în jumătate, apoi în 4. Dacă este nevoie, din când în când, pune lama cuțitului în apă. Continuă procesul până când obții 12 felii.

Dacă vrei ca feliile de tort să perfecte, înainte de a le servi ține-le la microunde pentru câteva secunde. poți chiar să treci deasupra lor cu o torță specială pentru bucătărie sau chiar cu un uscător de păr potrivit la temperatura maximă.

Tortul poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la gluten dacă în loc de făina albă se folosește amidonul de porumb.

Sfaturi pentru a obține cel mai bun tort cu 12 straturi de ciocolată

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că blatul care este o rețetă clasică de Pain De Gênes (pâine de Genoa) trebuie făcut cu o zi înainte. După ce îl scoți din formă trebuie să îl dai la frigider peste noapte pentru a-l putea tăia mai ușor.

În ceea ce privește cremele este important să respecți toți pașii pentru ca acestea să fie fine și să nu se taie. Crema ganache pentru glazură poate fi chiar trecută printr-o sită foarte fină pentru a te asigura că nu rămâne nicio particulă care să strice aspectul lucios.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Torta della Nonna servit pe un suport special
Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia
Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
A plecat să slujească în Ceruri. Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
Numele lui Cristi Borcea a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de peste 1.3 milioane euro!
Numele lui Cristi Borcea a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de peste 1.3 milioane euro!
Numele lui Cristi Borcea a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de peste 1.3 milioane euro!
Rezultate Loto azi, 16 octombrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 16 octombrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 16 octombrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide