Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acest tort cu ciocolată și fistic, elegant și savuros, este ideal de preparat pentru orice ocazie specială. Blatul de cacao aerat se combină perfect cu o cremă bogată de ciocolată, iar fisticul oferă o notă crocantă și o culoare vibrantă.

Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto

Galerie foto

Presărat deasupra, fisticul adaugă o notă crocantă și o culoare vibrantă care face tortul să fie irezistibil vizual / Shutterstock

Tortul este o adevărată încântare pentru simțuri, combinând armonios texturi și arome care te vor cuceri de la prima înghițitură. Blatul de cacao este dens, dar pufos și ușor umed. Se combină perfect cu crema de ciocolată, catifelată. Pe lângă aceste elemente principale, fisticul devine vedeta decorului. Aroma sa delicată și textura crocantă oferă un contrast plăcut cu blatul moale și crema onctuoasă. Presărat deasupra, fisticul adaugă o notă crocantă și o culoare vibrantă care face tortul să fie irezistibil vizual.

Citește și

Fiecare îmbucătură oferă o experiență complexă. Gustul de ciocolată și cel al fisticului, creează un echilibru perfect între dulce, amărui și sărat. Este genul de tort care îți va încânta papilele gustative și va lăsa o impresie memorabilă la orice masă festivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Perfect alături de o ceașcă de espresso intens sau un vin rafinat, acest tort cu ciocolată și fistic îți oferă o experiență gustativă sofisticată și reconfortantă. Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași de urmat, pentru a o prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului de tort. Dar înainte de a da start amestecării ingredientelor preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul de 24 cm.

Cum prepari blatul pentru tort cu ciocolată și fistic

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Bate albușurile presărate cu un praf de sare până când se transformă într-o spumă fermă. Adaugă treptat zahărul și continuă să amesteci energic până când obții o bezea lucioasă.

În celălalt bol, amestecă gălbenușurile până la omogenizare. Încorporează-le în bezea cu mișcări lente, de jos în sus.

Cerne făina cu pudra de cacao și praful de copt și adaugă-le treptat în compoziția de ouă, amestecând ușor.

Întinde aluatul în forma pregătită și coace blatul de tort timp de 30-35 de minute. După coacere lasă-l să se răcească complet apoi îl poți secționa în două sau în trei.

Prepararea cremei de ciocolată

Topește ciocolata în smântâna pentru frișcă pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. Lasă să se răcească complet.

Încorporează brânza mascarpone și, dacă dorești un gust mai dulce adaugă zahărul pudră. Mixează până obții o cremă fină și aerată.

Cum asamblezi deliciosul tort cu ciocolată și fistic

Așază prima parte de blat pe un platou. Unge-l cu o cantitate generoasă de cremă de ciocolată. Așază a doua parte de blat și continuă cu straturile. Întinde crema rămasă peste tort și pe laterale.

Presară fistic măcinat grosier deasupra și pe laterale, în funcție de imaginație.

Pune tortul la frigider pentru minimum 2 ore înainte de servire. Servește-l feliat, alături de o ceașcă de cafea sau un pahar de vin dulce.

Acest tort îmbină textura moale și pufoasă a blatului cu cremozitatea cremei și crocantul oferit de fistic, pentru o experiență gustativă desăvârșită.

Tot din categoria torturilor simple și delicioase mai poți încerca și rețeta de tort Kilimanjaro.

Citește și
Tort cu ciocolată și fistic pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Porție de tort pe o farfurie cu furculiță
Tort cu ciocolată și fistic secționat
+21
CELE MAI CITITE
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Galerie foto
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
carne de miel pusă într-o tavă
17 aprilie, 05:21
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți 6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
17 aprilie, 05:15
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
16 aprilie, 06:53
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
16 aprilie, 05:39
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
15 aprilie, 06:33
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
14 aprilie, 05:40
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
12 aprilie, 23:18
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
12 aprilie, 09:32
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Pasageră, uimită de o regulă nescrisă invocată de stewardesă în timpul zborului: După logica asta...
Pasageră, uimită de o regulă "nescrisă" invocată de stewardesă în timpul zborului: "După logica asta..."
Pasageră, uimită de o regulă "nescrisă" invocată de stewardesă în timpul zborului: "După logica asta..."
Fiul lui Ion Ţiriac a atacat-o devastator pe Serena Williams! Acuzaţii teribile ale acestuia
Fiul lui Ion Ţiriac a atacat-o devastator pe Serena Williams! Acuzaţii teribile ale acestuia
Fiul lui Ion Ţiriac a atacat-o devastator pe Serena Williams! Acuzaţii teribile ale acestuia
Ce semnificație are un ritual pe care credincioșii îl respectă în Vinerea Mare. Cum se face corect trecerea pe sub masă
Ce semnificație are un ritual pe care credincioșii îl respectă în Vinerea Mare. Cum se face corect trecerea pe sub masă
Ce semnificație are un ritual pe care credincioșii îl respectă în Vinerea Mare. Cum se face corect trecerea pe sub masă
Horoscop zilnic 18 aprilie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 18 aprilie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 18 aprilie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Katy Perry a devenit prima artistă care a cântat în spațiu. Ce melodie a interpretat: Nu era vorba despre mine
Katy Perry a devenit prima artistă care a cântat în spațiu. Ce melodie a interpretat: „Nu era vorba despre mine”
Katy Perry a devenit prima artistă care a cântat în spațiu. Ce melodie a interpretat: „Nu era vorba despre mine”
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
fresh
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
închide