Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Pentru a-i impresiona pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită. Nu sunt necesare ingrediente complexe, iar modul de preparare este simplu și rapid.

Galerie foto
Rețeta tortului Malakoff a avut ca inspirație Bătălia de la Malakoff, din timpul Războiului Crimeii (1853-1856). Tortul a fost preparat în onoarea generalului francez Aimable Pélissier, duce de Malakoff, care a condus atacul victorios asupra fortăreței Malakoff. Nu se cunoaște sigur dacă rețeta a fost creată de patiserii francezi în cinstea generalului, sau de cei austrieci. Cert este că aceasta a devenit populară în Austria în secolul al XIX-lea. Tortul se aseamănă cu tortul Tiramisu din bucătăria italiană, având ca bază pișcoturi siropate în lichior sau cafea. Diferența constă în rețeta cremei care este pe bază de unt.
Rețeta tortului Malacoff a devenit foarte apreciată în toate patiseriile europene, datorită eleganței și rafinamentului. Ulterior, rețeta a fost adaptată în funcție de ingredientele bucătăriilor internaționale. Însă baza a rămas aceeași, din pișcoturi și o cremă bogată de unt. Este un tort ce merită preparat și la diferite evenimente sau de sărbători.
Descoperă și rețeta clasică de tort Tiramisu, din bucătăria italiană. Iar în rândurile de mai jos îți oferim rețeta tradițională din bucătăria austriacă de tort Malakoff, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara o cafea fiartă, după propriul gust. În timp ce cafeaua se răcește, poți prepara crema și pregătești forma pentru montarea tortului.

Galerie foto


