Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru un eveniment deosebit, petrecut cu familia și prietenii, avem pentru tine o delicioasă rețetă de tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango. Vă veți bucura de un tort cu o combinație interesantă de arome, texturi și culori.

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Galerie foto

Galerie foto

Tortul are la bază o ruladă foarte simplă din foaie de pandișpan umplută cu gem din fructe de pădure / Profimedia Images

Chiar dacă pare un tort complex, ai de preparat doar o foaie de ruladă, o cremă foarte simplă din gem de fructe și o cremă de mango. Blatul de ruladă se prepară din puține ingrediente, precum blatul de pandișpan. Pentru umplut rulada și interiorul tortului poți opta pentru oricare alt gem. Ideal ar fi ca acesta să fie colorat. Contrastul de culori dintre straturile tortului cucerește toate privirile. Crema de mango este o cremă fiartă, pe bază de ouă și amidon, dar și cu piure de mango proaspăt.

Citește și

Torturile având ca bază rulada sunt foarte apreciate, mai ales pentru aspectul elegant. Acesta se datorează aspectului simetric al ruladei porționată în felii subțiri și contrastului de culori dintre straturi. O altă rețetă de tort cu blat de ruladă pe care o poți prepara ulterior, este rețeta de tort cupolă, din ruladă cu șarlotă de căpșuni. Dar până atunci încearcă rețeta deliciosului tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara foaia de ruladă. Dar înainte de a începe pregătirea aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari foaia de ruladă

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Albușurile mixează-le presărate cu sare până devin spumoase. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr, dar treptat, în timp ce mixezi pentru a obține o bezea fermă. Gălbenușurile amestecă-le cu a doua parte de zahăr. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Amestecă compoziția de gălbenușuri cu bezeaua de albușuri, amestecându-le treptat și ușor. La final adaugă făina trecută prin sită.

Întinde compoziția pentru foaia de ruladă într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/42 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Imediat după coacere, răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit. Ruleaz-o imediat în prosop, împreună cu hârtia de copt și las-o să se răcească.

Cum prepari cremele pentru tort din ruladă cu fructe de pădure

Crema din fructe de pădure se prepară foarte simplu și rapid. Pune 700 gr din gemul de fructe într-o crăticioară. Diluează amidonul cu apa rece și adaugă-l peste gem. Omogenizează compoziția și fierbe-o până când devine consistentă. Las-o la răcit. Gemul oprit va fi folosit pentru a unge foaia de ruladă cu el.

Pentru a prepara crema de mango, pune gălbenușurile cu zahărul pudră, amidonul și un praf de sare într-o crăticioară și amestecă-le. Toarnă laptele și omogenizează compoziția. Apoi pune-o la fiert și amestecă continuu până când capătă textura unei budinci.

Pune gelatina la hidratat în apă rece, apoi scurge-o și dizolv-o crema caldă. Amestecă intens pentru omogenizare și lasă crema să se răcească acoperită cu folie de prospețime, la contact. Între timp, curăță fructul mango și pasează-l adăugând și sucul de lămâie.

Încorporează piureul de mango în crema de vanilie răcită, apoi adaugă frișca bătută, pentru cremozitate.

Cum montezi deliciosul tort din ruladă cu fructe de pădure

După ce foaia de ruladă se răcește, întinde-o, îndepărtează ștergarul și hârtia de copt, apoi unge-o cu cele 200 gr oprite din gemul de fructe. Ruleaz-o din nou și porționeaz-o în felii rotunde de maxim 1 cm grosime.

Pentru a monta tortul așază felii de ruladă la baza unei forme de tort cu diametrul de 24-25 cm.  Așază un rând și de jur împrejurul lateralelor formei de copt, în poziție verticală.

Adaugă crema din fructe de pădure în interior și întinde-o uniform. Deasupra acesteia întinde crema de mango și o uniformizează-i suprafața. Pune tortul în frigider pentru 5-6 ore, apoi îl poți decora și porționa.

Iar dacă dorești să prepari ulterior și cu un alt fel de ruladă, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone.

Citește și
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango porționat pe două farfurii și pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând cu bezele deliciosul tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
femeie adăugând crema de fructe în interiorul tortului
Femeie așezând feliile de ruladă în forma de tort
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
Galerie foto
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide