Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru un eveniment deosebit, petrecut cu familia și prietenii, avem pentru tine o delicioasă rețetă de tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango. Vă veți bucura de un tort cu o combinație interesantă de arome, texturi și culori.

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Galerie foto

Galerie foto

Tortul are la bază o ruladă foarte simplă din foaie de pandișpan umplută cu gem din fructe de pădure / Profimedia Images

Chiar dacă pare un tort complex, ai de preparat doar o foaie de ruladă, o cremă foarte simplă din gem de fructe și o cremă de mango. Blatul de ruladă se prepară din puține ingrediente, precum blatul de pandișpan. Pentru umplut rulada și interiorul tortului poți opta pentru oricare alt gem. Ideal ar fi ca acesta să fie colorat. Contrastul de culori dintre straturile tortului cucerește toate privirile. Crema de mango este o cremă fiartă, pe bază de ouă și amidon, dar și cu piure de mango proaspăt.

Citește și

Torturile având ca bază rulada sunt foarte apreciate, mai ales pentru aspectul elegant. Acesta se datorează aspectului simetric al ruladei porționată în felii subțiri și contrastului de culori dintre straturi. O altă rețetă de tort cu blat de ruladă pe care o poți prepara ulterior, este rețeta de tort cupolă, din ruladă cu șarlotă de căpșuni. Dar până atunci încearcă rețeta deliciosului tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara foaia de ruladă. Dar înainte de a începe pregătirea aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari foaia de ruladă

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Albușurile mixează-le presărate cu sare până devin spumoase. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr, dar treptat, în timp ce mixezi pentru a obține o bezea fermă. Gălbenușurile amestecă-le cu a doua parte de zahăr. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Amestecă compoziția de gălbenușuri cu bezeaua de albușuri, amestecându-le treptat și ușor. La final adaugă făina trecută prin sită.

Întinde compoziția pentru foaia de ruladă într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/42 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Imediat după coacere, răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit. Ruleaz-o imediat în prosop, împreună cu hârtia de copt și las-o să se răcească.

Cum prepari cremele pentru tort din ruladă cu fructe de pădure

Crema din fructe de pădure se prepară foarte simplu și rapid. Pune 700 gr din gemul de fructe într-o crăticioară. Diluează amidonul cu apa rece și adaugă-l peste gem. Omogenizează compoziția și fierbe-o până când devine consistentă. Las-o la răcit. Gemul oprit va fi folosit pentru a unge foaia de ruladă cu el.

Pentru a prepara crema de mango, pune gălbenușurile cu zahărul pudră, amidonul și un praf de sare într-o crăticioară și amestecă-le. Toarnă laptele și omogenizează compoziția. Apoi pune-o la fiert și amestecă continuu până când capătă textura unei budinci.

Pune gelatina la hidratat în apă rece, apoi scurge-o și dizolv-o crema caldă. Amestecă intens pentru omogenizare și lasă crema să se răcească acoperită cu folie de prospețime, la contact. Între timp, curăță fructul mango și pasează-l adăugând și sucul de lămâie.

Încorporează piureul de mango în crema de vanilie răcită, apoi adaugă frișca bătută, pentru cremozitate.

Cum montezi deliciosul tort din ruladă cu fructe de pădure

După ce foaia de ruladă se răcește, întinde-o, îndepărtează ștergarul și hârtia de copt, apoi unge-o cu cele 200 gr oprite din gemul de fructe. Ruleaz-o din nou și porționeaz-o în felii rotunde de maxim 1 cm grosime.

Pentru a monta tortul așază felii de ruladă la baza unei forme de tort cu diametrul de 24-25 cm.  Așază un rând și de jur împrejurul lateralelor formei de copt, în poziție verticală.

Adaugă crema din fructe de pădure în interior și întinde-o uniform. Deasupra acesteia întinde crema de mango și o uniformizează-i suprafața. Pune tortul în frigider pentru 5-6 ore, apoi îl poți decora și porționa.

Iar dacă dorești să prepari ulterior și cu un alt fel de ruladă, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone.

Citește și
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango porționat pe două farfurii și pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând cu bezele deliciosul tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
femeie adăugând crema de fructe în interiorul tortului
Femeie așezând feliile de ruladă în forma de tort
+2
CELE MAI CITITE
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide