Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată
Acest tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată este un desert răcoritor, cu un aspect spectaculos și o combinație irezistibilă de arome. Textura aerată a blatului, crema delicată și fructele suculente fac din acest tort un favorit al meselor festive. Glazura de ciocolată îi oferă o notă decadentă, transformând fiecare felie într-un adevărat răsfăț.
Galerie foto
Tortul este o alegere spectaculoasă pentru orice ocazie. Rețeta combină texturile moi ale blatului pufos cu crema bogată și ananasul proaspăt și răcoritor. Glazura de ciocolată adaugă o notă de eleganță și un contrast delicios de arome. Poți personaliza rețeta după propriul gust și cu alte blaturi simple sau combinate, sau cu alte fructe din compot.
Rețeta tortului Pancho este inspirată din bucătăria rusească. Aceasta a fost creată pe la începutul anului 2000 în cofetăriile din Rusia și a devenit rapid foarte apreciată și în celelalte bucătării ale lumii. Are la bază o combinație de idei culinare foarte populare, moștenite de la bunicile și mamele din Rusia.
Tot din bucătăria rusească îți recomandăm să încerci și rețeta de tort Medovik, preparat cu foi din aluat cu miere și cremă de smântână. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea blatului, iar în timp ce acesta se coace vei prepara crema pe care o păstrezi la rece până în momentul folosiri.
Cum prepari blatul pentru tort Pancho cu ananas din compot
Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o formă rotundă (diametru 24-26 cm) cu hârtie de copt.
Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă treptat zahărul, mixând până obții o bezea fermă.
Încorporează gălbenușurile pe rând, amestecând ușor cu o spatulă.
Cerne făina împreună cu praful de copt și pudra de cacao, apoi adaugă-le treptat în compoziție, amestecând delicat, de jos în sus.
Toarnă compoziția în forma pregătită și coace blatul de tort timp de 30-35 de minute. Lasă blatul să se răcească complet.
Pentru prepararea cremei bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până obții o consistență fermă. Adaugă smântâna acră și încorporează ananasul cubulețe, bine scurs.
Asamblarea tortului
Taie blatul în două foi. Fărâmițează una dintre foi în bucăți mari și păstreaz-o pentru a crea forma specifică acestui tort Pancho cu ananas din compot.
Așază foaia întreagă pe un platou și însiropeaz-o cu suc din compot.
Amestecă bucățile de blat sfărâmate cu crema de smântână și ananas. Modelează această compoziție în formă de cupolă peste blatul întreg.
Prepararea glazurii
Topește ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amestecă până devine omogenă.
Toarnă glazura de ciocolată peste tort, sau creează diferite forme cu ea deasupra tortului.
Lasă tortul la frigider pentru cel puțin 4-6 ore, pentru a se așeza bine straturile și pentru ca aromele să se combine.
Poți decora tortul după preferință.
Iar dacă mai dorești și altădată să-i impresionezi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos, rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită.
Galerie foto