Verifică lista și adună toate ingredientele pe bancul de lucru de la început. Adună și ustensilele și pregătește aparatul de vafe. Degresează-i plăcuțele, apoi unge-le ușor cu puțin unt sau ulei, înainte de a-l conecta la sursa de tensiune.

Cum prepari aluatul pentru vafe inimioare cu jeleu de zmeură

Pune untul într-un bol și topește-l în cuptorul cu microunde, sau pe baie de aburi, apoi lasă-l la răcit.

În alt bol adaugă ouăle, zahărul și un praf de sare. Amestecă-le energic până când devin obții o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Adaugă untul topit și răcit și omogenizează compoziția. Toarnă treptat și laptele, în timp ce amesteci pentru omogenizare.

Pune bicarbonatul în recipientul cu iaurt, amestecă-l și lasă-l câteva secunde să se dizolve. Apoi adaugă-l în compoziția pentru vafe. Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și încorporează-le în compoziție. Vei obține un aluat cu textura mult mai consistentă decât aluatul pentru clătite.

Lasă-l la odihnit timp de 10 minute pentru a se sparge bulele de aer create de bicarbonat și iaurt.

Apoi, conectează aparatul de vafe la sursa de tensiune și lasă-l să se încălzească conform instrucțiunilor.

Adaugă un polonic din compoziția de vafe pe placa aparatului. Închide aparatul și coace vafele până când devin crocante. După ce se răcesc decupează interiorul a jumătate din acestea cu o formă specială de inimioară.

Vafele nedecupate unge-le cu un strat de jeleu și aplică peste ele vafele decupate.

Servește delicioasele vafe inimioare cu jeleu de zmeură la micul dejun sau ca desert după mesele principale ale zilei.

Dacă mai dorești și alte rețete de vafe, îți mai recomandăm o rețetă de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone.