Vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă
Printre rețetele de deserturi cu care ți-i propus să-i surprinzi pe cei dragi în luna iubirii, mai adaugă și rețeta de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Este o rețetă simplă cu ingrediente comune, însă aspectul vafelor este cuceritor.
Galerie foto
Vafele pot fi preparate special pentru Dragobete sau chiar de 1 Martie când le poți dărui ca mărțișor. Au devenit foarte populare deserturile cu alb și roșu în această perioadă. Rețetele sunt foarte versatile. Poți prepara prăjituri sau torturi cu blaturi roșii și creme albe, dar și invers, cu blaturi albe și creme roșii.
Poți apela și la coloranții alimentari de calitate, atunci că vrei să îți asiguri reușita culorilor. Însă este important să nu depășești cantitatea necesară colorării preparatelor. De obicei 2-3 picături de colorant gel sunt suficiente pentru un blat clasic sau pentru o cremă consistentă.
Dacă dorești o cremă mai consistentă și mai aromată, îți recomandăm să prepari rețeta de cremă de mascarpone și nucă de cocos. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătire ingredientelor pentru aluatul de vafe cu sfeclă roșie. Poți opta pentru a cumpăra sfecla roșie direct fiartă. O găsești în magazinele alimentare fie în pungi vidate, sub formă de bucăți, fie la borcan, răzuită, iar dacă o preferi pe cea proaspătă, va trebui să o fierbi.
Cum prepari vafe cu sfeclă roșie și cremă
Pune bucățile de sfeclă fiartă în recipientul unui blender împreună cu o parte de iaurt și procesează ingredientele până când obții un piure cremos. În cealaltă parte de iaurt amestecă praful de copt și bicarbonatul.
Sparge ouăle într-un bol, presară sare peste ele și amestecă-le până când se omogenizează. Adaugă zahărul și amestecăm din nou energic, până când zahărul se dizolvă și compoziția devine spumoasă. Apoi adaugă piureul de sfeclă roșie cu iaurt, dar și iaurtul cu agenții de creștere și colorantul.
Ultimul pas pentru prepararea aluatului de vafe constă în adăugarea făinii. Adaugă făină atât cât este necesară pentru a obține un aluat mult mai gros decât cel de clătite.
După ce ai obținut textura optimă pentru aluat, lasă-l la odihnit timp de 10 minute. Apoi poți coace vafele în aparatul special, conform instrucțiunilor din prospect. Poți lăsa vafele la copt mai mult timp, pentru a deveni crocante. Vor deveni fragede după ce sunt umplute cu cremă.
Cum prepari crema
Pentru a prepara crema de mascarpone cu ciocolată albă, încălzește într-o crăticioară frișca lichidă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Apoi stinge focul și adaugă ciocolata ruptă mărunt peste frișca încălzită. Amestecă intens până când ciocolata se topește și compoziția devine omogenă. Adaugă și esența și pune crăticioara cu compoziția la rece.
După răcirea completă, vei introduce mixerul în compoziție și vei amesteca până când oferi volum compoziției, dar și cremozitate. Apoi încorporezi brânza mascarpone.
Glazurează vafele cu crema obținută, folosind un săculeț pentru decorat torturi și prăjituri, cu dui stelat în capăt. Apoi așază delicioasele vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă pe platouri pentru a fi savurate.
Descoperă și o rețetă de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone, unde poți prepara vafele tot cu sfeclă roșie.
Galerie foto