10 rețete de limonadă care îți vor face vara mai frumoasă
Poți face limonadă doar amestecând suc de lămâie proaspătă, cu apă și zahăr sau miere sau poți să alegi dintre câteva rețete de limonadă cu adevărat delicioase.
Poți să amesteci limonada cu absolut orice fructe îți place și îi poți da o aromă mai proaspătă cu mentă, rozmarin, busuioc, chiar și levănțică. Dacă nu vrei să pui zahăr ai oricând la dispoziție mierea, siropul de arțar sau poți să să nu o îndulcești deloc. Să faci limonadă este un adevărat joc al creativității!
Limonadă de căpșuni și pepene verde
În limonada de căpșuni și pepene poți să nu mai pui deloc zahăr pentru că va fi suficient de dulce de la fructe.
Ingrediente
- 70 g zahăr
- 500 ml apă clocotită
- 500 g căpșuni proaspete, tăiate în sferturi
- 500 g pepene roșu tăiat cuburi, fără sâmburi
- apă
- sucul de la 3 lămâi
- cuburi de gheață
Mod de preparare
Se dizolvă zahărul în apă clocotită. Se pun căpșunile și pepenele verde într-un blender, se acoperă și se procesează până se omogenizează. Se trec fructele amestecate printr-o strecurătoare fină. Sucul rămas se transferă într-un ulcior mare. Se amestecă cu apă, suc de lămâie și cu apa cu zahăr. Se servește cu gheață.
Limonadă cu piersici și busuioc
Busuiocul va aduce și mai multă prospețime limonadei, iar în combinație cu piersicile este spectaculos.
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 1 kg de piersici tăiate felii
- frunze proaspete de busuioc
- 1 l de apă
- 250 ml suc proaspăt de lămâie
- cuburi de gheață
Mod de preparare
Într-o cratiță mare se combină zahărul, piersicile, busuiocul și apa. Se fierb până clocotesc, după care se reduce focul și se mai lasă 5 minute. Se ia de pe foc și se lasă să stea 30 de minute. Se aruncă busuiocul, apoi se amestecă cu sucul de lămâie. Se dă la frigider până se răcește complet.
Se procesează jumătate din amestecul de piersici și gheață într-un blender până se omogenizează. Se repetă cu restul de amestec de piersici și gheață. Se toarnă în pahare răcite. Se servește cu felii de piersici și busuioc suplimentar.
Limonadă cu rozmarin
Limonada cu rozmarin este foarte simplă. Vei umple camera de prospețimea adusă de planta aromatică.
Ingrediente
- 500 ml apă
- 2 crenguțe proaspete de rozmarin
- 100 g zahăr
- 50 g miere
- 300 ml suc proaspăt de lămâie
- 1,250 ml apă rece
- cuburi de gheață
Mod de preparare
Într-o cratiță mică,se pun la fiert 500 ml de apă. Se adăugă crenguțele de rozmarin. După ce clocotește se reduce focul și se fierbe, acoperit, 10 minute.
Se scoate și se aruncă rozmarinul. Se amestecă zahărul și mierea până se dizolvă. Se transferă într-un ulcior și se dă la rece 15 minute.
Se adăugă suc de lămâie. Se amestecă cu apă rece. Se servește cu gheață. Încearcă și rețeta de limonadă cu pepene.
Limonadă de portocale
Poți face o limonadă din orice citrice vrei. Pe lângă lămâi, portocale și limete mai poți adăuga suc de portocale roșii, grapefruit sau mandarine.
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 600 ml apă
- coaja rasă de la lămâie
- coaja rasă de la o portocală
- 300 ml suc de lămâie
- 300 ml suc de portocale
- 1,250 ml apă rece
Mod de preparare
Într-o cratiță mare se amestecă zahărul și 300 ml apă. Se fierbe până se dizolvă zahărul. Se răcește ușor.
Apoi se amestecă cu coaja de citrice și cu sucurile. Se lasă să stea, acoperită, o oră. Se strecoară și se dă la frigider, acoperită, până se răcește. La servire se adaugă gheață
Limonadă de mure
Această rețetă de limonadă cu mure îți va asigura aportul zilnic de antioxidanți, fiind o adevărată sursă de vitamina C.
Ingrediente
- 1 l de apă
- 200 g zahăr
- 250 ml suc de lămâie
- coaja rasă de la o lămâie
- 200 g mure
Mod de preparare
Într-o cratiță mare se fierb 500 ml de apă cu zahărul, timp de 2 minute, amestecând din când în când. Când s-a topit zahărul se ia de pe foc. Se adaugă sucul și coaja de lămâie și apa rămasă. Se lasă să se răcească.
Într-un blender se pun 500 ml de amestec de lămâie și murele. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă semințele. Se toarnă amestecul de mure și amestecul de lămâie rămas într-un ulcior. Se amestecă bine și se dă la rece. Se servește în pahare răcite, cu cuburi de gheață.
Limonadă cu kiwi
Dacă ai o petrecere trebuie să încerci rețeta de limonadă cu kiwi. Nu este doar gustoasă, ci are și un aspect deosebit.
Ingrediente
- 8 kiwi decojite
- 100 g zahăr
- 100 ml suc de lămâie
- 1 litru de apă carbogazoasă, răcită
Mod de preparare
Se taie douăfructe de kiwi în bucăți mici. Se pun într-o tavă pentru cuburi de gheață și se completează cu apă. Se dau la congelator până îngheaţă.
Se taie kiwi rămas în bucăți mari. Se pun într-un robot de bucătărie. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă pulpa.
Într-un ulcior se pun zahărul și sucul de lămâie și se amestecă până când zahărul se dizolvă. Se pune piureul de kiwi. Se dă la rece. Chiar înainte de servire, se pune apă carbogazoasă. Se servește cu cuburi de gheață cu kiwi.
Limonadă cu levănțică
Levănțica se potrivește foarte bine și în limonadă. O parfumează într-un mod neobișnuit și îți va da o stare de bine.
Ingrediente
- 1 lingură flori de lavandă uscate
- 200 g zahăr
- 1 apă
- 300 ml suc de lămâie proaspăt stors
- felii de lămâie
- crenguțe proaspete de lavandă pentru décor
Mod de preparare
Se pun lavanda și zahărul într-o cratiță mică și se pun la foc pentru un minut. Apoi se adaugă o cană de apă și se aduce la punctul de fierbe. Se amestecă pentru a se dizolva zahărul.
Se ia tigaia de pe foc și compoziția se lasă să se infuzeze cel puțin 30 de minute. Se strecoară și pune compoziția într-un ulcior. Apoi, se pune sucul proaspăt de lămâie și restul de apă. Se amestecă, apoi se dă la rece. Se servește cu gheață, ornată cu felii lămâie și fire proaspete de lavandă.
Limonadă cu cireșe
Dacă e vară atunci trebuie să încerci limonada cu cireșe, fructele vedetă ale sezonului. Poți să înlocuiești zahărul cu siropul de arțar.
Ingrediente
Pentru siropul de cirese:
- 500 g cireșe fără sâmburi
- 20 g zahăr
- 250 ml apă
- 1 lingură de suc de lămâie
Pentru limonadă:
- 200 ml suc de lămâie
- 100 g zahăr
- 1 l apă rece
Mod de preparare
Se fierb cireșele cu zahărul, apa și sucul de lămâie. Când cireșele sunt descompuse și lichidul este asemănător siropului, se ia de pe foc. Se strecoară siropul de cireșe printr-o strecurătoare fină.
Se amestecă toate ingredientele pentru limonadă și se amestecă bine. Se toarnă sirop de cireșe pe fundul fiecărui pahar și apoi se pune limonadă. Se ornează cu cireșe și felii de lămâie.
Limonadă braziliană
Limonada braziliană este o băutură altfel decât te-ai obișnuit. Laptele condensat îi dă o consistență aparte și un gust nemaiîntâlnit pentru o limonadă.
Ingrediente
- 1,250 l apă rece
- 200 g zahăr
- 5 limete tăiate felii
- 70 ml lapte condensat îndulcit
Mod de preparare
Se spală limetele și se taie felii. Se combină apa rece cu zahărul și se amestecă până se dizolvă.
Se pun toate limetele în blender și se procesează până când sunt tocate. Folosind o strecurătoare cu ochiuri fine, se strecoară sucul de limetă. Se pune într-un ulcior, se adăugă lapte condensat îndulcit, chiar înainte de servire. Se servește cu gheață.
Limonadă cu afine
Afinele și lămâia sunt o combinație excelentă de gusturi, iar ambele sunt surse de antioxidanți puternici care îți ajută organismul să lupte cu canicula.
Ingrediente
- 100 g zahăr
- 200 g afine
- 70 ml suc de lămâie proaspăt stors
Mod de preparare
Pentru a face siropul de afine, se combină fierb zahărul și o cană de apă la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă. Se amestecă afinele și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul și se mai lasă 3-4 minute.
Se strecoară amestecul de afine printr-o sită fină și se lasă să se răcească.
Într-un ulcior mare, se amestecă siropul de afine, sucul de lămâie și un l de apă. Se de la rece. Se servește cu gheață.