10 rețete de limonadă care îți vor face vara mai frumoasă

Poți face limonadă doar amestecând suc de lămâie proaspătă, cu apă și zahăr sau miere sau poți să alegi dintre câteva rețete de limonadă cu adevărat delicioase.

Rețete de limonadă preparate și servite în mai multe pahare cu limonadă
Limonada poate fi îndulcită cu zahăr, miere sau sirop de arțar/ Profimedia

Poți să amesteci limonada cu absolut orice fructe îți place și îi poți da o aromă mai proaspătă cu mentă, rozmarin, busuioc, chiar și levănțică. Dacă nu vrei să pui zahăr ai oricând la dispoziție mierea, siropul de arțar sau poți să să nu o îndulcești deloc. Să faci limonadă este un adevărat joc al creativității!

Limonadă de căpșuni și pepene verde

În limonada de căpșuni și pepene poți să nu mai pui deloc zahăr pentru că va fi suficient de dulce de la fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Limonadă de căpșuni servită într-un pahar
Limonada de căpșuni se servește cel mai bine cu multă gheață/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 70 g zahăr
  • 500 ml apă clocotită
  • 500 g căpșuni proaspete, tăiate în sferturi
  • 500 g pepene roșu tăiat cuburi, fără sâmburi
  • apă
  • sucul de la 3 lămâi
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Se dizolvă zahărul în apă clocotită. Se pun căpșunile și pepenele verde într-un blender, se acoperă și se procesează până se omogenizează. Se trec fructele amestecate printr-o strecurătoare fină. Sucul rămas se transferă într-un ulcior mare. Se amestecă cu apă, suc de lămâie și cu apa cu zahăr. Se servește cu gheață.

Limonadă cu piersici și busuioc

Busuiocul va aduce și mai multă prospețime limonadei, iar în combinație cu piersicile este spectaculos.

Limonadă cu piersici alătri de mai multe fructe pe o masă de lemn
Dacă nu îți place busuiocul poți folosi frunze de mentă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 1 kg de piersici tăiate felii
  • frunze proaspete de busuioc
  • 1 l de apă
  • 250 ml suc proaspăt de lămâie
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se combină zahărul, piersicile, busuiocul și apa. Se fierb până clocotesc, după care se reduce focul și se mai lasă 5 minute. Se ia de pe foc și se lasă să stea 30 de minute. Se aruncă busuiocul, apoi se amestecă cu sucul de lămâie. Se dă la frigider până se răcește complet.

Se procesează jumătate din amestecul de piersici și gheață într-un blender până se omogenizează. Se repetă cu restul de amestec de piersici și gheață. Se toarnă în pahare răcite. Se servește cu felii de piersici și busuioc suplimentar.

Citește și

Limonadă cu rozmarin

Limonada cu rozmarin este foarte simplă. Vei umple camera de prospețimea adusă de planta aromatică.

Limonadă cu rozmarin servită într-un pahar mic
Limonada cu rozmarin poate fi îndulcită și cu miere/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • 2 crenguțe proaspete de rozmarin
  • 100 g zahăr
  • 50 g miere
  • 300 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1,250 ml apă rece
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Într-o cratiță mică,se pun la fiert 500 ml de apă. Se adăugă crenguțele de rozmarin. După ce clocotește se reduce focul și se fierbe, acoperit, 10 minute.

Se scoate și se aruncă rozmarinul. Se amestecă zahărul și mierea până se dizolvă. Se transferă într-un ulcior și se dă la rece 15 minute.

Se adăugă suc de lămâie. Se amestecă cu apă rece. Se servește cu gheață. Încearcă și rețeta de limonadă cu pepene.

Limonadă de portocale

Poți face o limonadă din orice citrice vrei. Pe lângă lămâi, portocale și limete mai poți adăuga suc de portocale roșii, grapefruit sau mandarine.

Limonadă de portocale servită în mai multe borcane
La limonada de portocale poți adăuga și câteva frunze de mentă proaspătă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 600 ml apă
  • coaja rasă de la lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 300 ml suc de lămâie
  • 300 ml suc de portocale
  • 1,250 ml apă rece

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se amestecă zahărul și 300 ml apă. Se fierbe până se dizolvă zahărul. Se răcește ușor.

Apoi se amestecă cu coaja de citrice și cu sucurile. Se lasă să stea, acoperită, o oră. Se strecoară și se dă la frigider, acoperită, până se răcește. La servire se adaugă gheață

Limonadă de mure

Această rețetă de limonadă cu mure îți va asigura aportul zilnic de antioxidanți, fiind o adevărată sursă de vitamina C.

Limonadă cu mure servită în două pahare alături de un bol plin cu mure proaspete
Limonada cu mure se servește cu multe cuburi de gheață / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 l de apă
  • 200 g zahăr
  • 250 ml suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 g mure

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se fierb 500 ml de apă cu zahărul, timp de 2 minute, amestecând din când în când. Când s-a topit zahărul se ia de pe foc. Se adaugă sucul și coaja de lămâie și apa rămasă. Se lasă să se răcească.

Într-un blender se pun 500 ml de amestec de lămâie și murele. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă semințele. Se toarnă amestecul de mure și amestecul de lămâie rămas într-un ulcior. Se amestecă bine și se dă la rece. Se servește în pahare răcite, cu cuburi de gheață.

Limonadă cu kiwi

Dacă ai o petrecere trebuie să încerci rețeta de limonadă cu kiwi. Nu este doar gustoasă, ci are și un aspect deosebit.

Două pahare mari în care se află limonadă de kiwi alături de două fructe de kiwi ce sunt tăiate în jumătăți
Limonada de kiwi are nevoie de zahăr sau alt îndulcitor pentru că fructele sunt acrișoare / Profimedia Images

Ingrediente

  • 8 kiwi decojite
  • 100 g zahăr
  • 100 ml suc de lămâie
  • 1 litru de apă carbogazoasă, răcită

Mod de preparare

Se taie douăfructe de kiwi în bucăți mici. Se pun într-o tavă pentru cuburi de gheață și se completează cu apă. Se dau la congelator până îngheaţă.

Se taie kiwi rămas în bucăți mari. Se pun într-un robot de bucătărie. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă pulpa.

Într-un ulcior se pun zahărul și sucul de lămâie și se amestecă până când zahărul se dizolvă. Se pune piureul de kiwi. Se dă la rece. Chiar înainte de servire, se pune apă carbogazoasă. Se servește cu cuburi de gheață cu kiwi.

Limonadă cu levănțică

Levănțica se potrivește foarte bine și în limonadă. O parfumează într-un mod neobișnuit și îți va da o stare de bine.

Limonadă cu levănțică servită într-o carafă
Limonada cu infuzie de levănțică este perfectă pentru zilele toride/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 lingură flori de lavandă uscate
  • 200 g zahăr
  • 1 apă
  • 300 ml suc de lămâie proaspăt stors 
  • felii de lămâie 
  • crenguțe proaspete de lavandă pentru décor

Mod de preparare

Se pun lavanda și zahărul într-o cratiță mică și se pun la foc pentru un minut. Apoi se adaugă o cană de apă și se aduce la punctul de fierbe. Se amestecă pentru a se dizolva zahărul.

Se ia tigaia de pe foc și compoziția se lasă să se infuzeze cel puțin 30 de minute. Se strecoară și pune compoziția într-un ulcior. Apoi, se pune sucul proaspăt de lămâie și restul de apă. Se amestecă, apoi se dă la rece. Se servește cu gheață, ornată cu felii lămâie și fire proaspete de lavandă.

Limonadă cu cireșe

Dacă e vară atunci trebuie să încerci limonada cu cireșe, fructele vedetă ale sezonului. Poți să înlocuiești zahărul cu siropul de arțar.

O carafă cu limonadă cu sirop de cireșe alături de un pahar mic
În limonada cu cireșe poți adăuga și câteva fructe fără sâmburi / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru siropul de cirese:

  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 20 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de suc de lămâie

Pentru limonadă:

  • 200 ml  suc de lămâie
  • 100 g  zahăr
  • 1 l apă rece

Mod de preparare

Se fierb cireșele cu zahărul, apa și sucul de lămâie. Când cireșele sunt descompuse și lichidul este asemănător siropului, se ia de pe foc. Se strecoară siropul de cireșe printr-o strecurătoare fină.

Se amestecă toate ingredientele pentru limonadă și se amestecă bine. Se toarnă sirop de cireșe pe fundul fiecărui pahar și apoi se pune limonadă. Se ornează cu cireșe și felii de lămâie.

Limonadă braziliană

Limonada braziliană este o băutură altfel decât te-ai obișnuit. Laptele condensat îi dă o consistență aparte și un gust nemaiîntâlnit pentru o limonadă.

Limonadă braziliană servită în două pahare înalte
Limonada braziliană se mai numește și „limeade”/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 1,250 l apă rece
  • 200 g zahăr
  • 5 limete tăiate felii
  • 70 ml lapte condensat îndulcit

Mod de preparare

Se spală limetele și se taie felii. Se combină apa rece cu zahărul și se amestecă până se dizolvă.

Se pun toate limetele în blender și se procesează până când sunt tocate. Folosind o strecurătoare cu ochiuri fine, se strecoară sucul de limetă. Se pune într-un ulcior, se adăugă lapte condensat îndulcit, chiar înainte de servire. Se servește cu gheață.

Limonadă cu afine

Afinele și lămâia sunt o combinație excelentă de gusturi, iar ambele sunt surse de antioxidanți puternici care îți ajută organismul să lupte cu canicula.

Limonadă cu afine servită într-un pahar mic, alături de un bol plin cu afine
În limonada cu afine poți adăuga un strop de colorant alimentar albastru pentru un efect mai dramatic / Profimedia Images

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 200 g afine
  • 70 ml suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare

Pentru a face siropul de afine, se combină fierb zahărul și o cană de apă la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă. Se amestecă afinele și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul și se mai lasă 3-4 minute.

Se strecoară amestecul de afine printr-o sită fină și se lasă să se răcească.

Într-un ulcior mare, se amestecă siropul de afine, sucul de lămâie și un l de apă. Se de la rece. Se servește cu gheață.

Citește și
CELE MAI CITITE
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Băuturi calde de iarnă
Băuturi calde de iarnă. Ce poți să bei în serile rece
Băuturi calde de iarnă. Ce poți să bei în serile rece
Limonadă cu pepene galben
Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară
Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară
mai multe tipuri de cafea pe o masă
Galerie foto
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sfiha
05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Şi-a ucis mama pentru că i-a confiscat telecomanda de la televizor: Mi-am pierdut capul
Şi-a ucis mama pentru că i-a confiscat telecomanda de la televizor: "Mi-am pierdut capul"
Şi-a ucis mama pentru că i-a confiscat telecomanda de la televizor: "Mi-am pierdut capul"
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
închide