18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi

Ori de câte ori intri într-o cafenea, meniul îți poate da bătăi de cap. Sunt atât de multe tipuri de cafea încât te poți simți copleșită. Uneori nici nu poți să îți dai seama de diferențele dintre ele. Descoperă și tu cele 18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi.

mai multe tipuri de cafea pe o masă
Galerie foto

Galerie foto

Pentru fiecare moment al zilei există un tip de cafea potrivit / Shutterstock

Tipurile de cafea diferă în funcție de cantitatea de cafea folosită, gradul de măcinare și de prăjire, dar și de modul de preparare.

Unele sunt infuzate la rece, altele la cald, iar acest lucru influențează aroma și tăria cafelei. Dacă ești iubitoare de cafea, atunci acest articol va fi pe gustul tău. Unele dintre cele mai îndrăgite băuturi îți pot face ziua mai frumoasă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate

Iată care sunt principalele tipuri de cafea pe care le vei găti în localurile de specialitate, dar și în restaurante, baruri sau cofetării.

Espresso

Espresso este cafeaua aceea neagră, scurtă, foarte tare. Pentru a o prepara se folosește un shot de espresso. Are în general 60-120 ml.

Espresso servit într-o ceșacă albă
Espresso se servește de obicei în ceașcă / Shutterstock

Espresso dublu

Espresso dublu se mai găsește în meniu și sub denumirea de doppio, care în italiană înseamnă dublu. Este o cafea foarte concentrată și tare pentru că se prepară din două shoturi de espresso.

Espresso dublu servit într-o ceașcă transparentă
Espresso dublu este o cafea tare / Shutterstock

Red Eye

Red eye este o cafea foarte tare. Se prepară dintr-un shot de espresso și 180 ml de cafea la filtru. Denumirea îi vine de la faptul că o beau cei care au ochii roșii de nesomn și au nevoie de o cafea tare care să îi țină treji.

Red eye alături de câteva boabe de cafea
Red eye se bea de obicei dimineața / Shutterstock

Black Eye

Cafeaua Black Eye este versiunea și mai puternică a red eye, pentru că are două shoturi de espresso. Concentrația de cafeină este foarte mare. Descoperă și ce este laptele condensat. Află cum să-l folosești corect.

Black eye servită într-o ceașcă transparentă
Black eye este unul dintre cele mai tari tipuri de cafea / Shutterstock

Americano

Cafeaua Americano a devenit foarte populară la micul dejun în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când soldații își lungeau cafeaua cu apă ca să aibă o porție mai mare. Pentru prepararea se folosesc 1 shot de espresso și 80 ml de apă fierbinte.

Cafeaua americano servită într-o ceașcă albă
Cafeaua americano este mai lungă, dar cu o concentrație mare de cofeină / Shutterstock

Long Black

Long black este o cafea similară cu Americană, doar că este mult mai cremoasă și are două shoturi de espresso. Își are originile în Australia și Noua Zeelandă.

Cafeaua long black servită într-o ceașcă transparentă
Cafeaua long black are o concentrație mare de cofeină / Shutterstock

Macchiato

Macchiato se traduce prin „urmă” sau „pată” și face referire la urma pe care spuma de lapte o lasă pe suprafața cafelei. Se prepară dintr-un shot de cafea și 1-2 lingurițe de spumă de lapte. Macchiato se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.

Macchiato servită alături de un croissant cu unt
Macchiato se servește la micul dejun/ Shutterstock

Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea decofeinizată în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii.

Long macchiato

Se prepară din două shoturi de espreso și până la 4 linguri de spumă de lapte. Deseori este confundată cu macchiato. Se servește în pahare.

Long macchiato servită în două pahare transparente
Long macchiato este o variantă mai concentrată a macchiato / Shutterstock

Cortado

Cortado este un echilibru perfect între espresso și spumă de lapte. Se prepară dintr-un shot de espresso, 30 ml de lapte cald și 1 cm de spumă de lapte. Cortado se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.

Cortado alături de câteva boabe de cafea
Cortado se servește în pahar / Shutterstock

Breve

Breve este un amestec de 1 shot de espresso, 100 ml half-and-half (un amestec în raport de 1:1 de lapte și smântână) și 1 cm de spumă de lapte.

Breve servită într-o ceașcă albă
Breve este unul dintre cele mai cremoase tipuri de cafea / Shutterstock

Cappuccino

Cappuccino este consumat în Italia de obicei la micul dejun. Se prepară dintr-un shot de espresso, 60 ml lapte, 60 ml spumă de lapte, iar deasupra uneori se poate presăra ciocolată pudră. Cappuccino se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.

Cappuccino alături de câteva batoane de scorțișoară
Italienii au reguli stricte legate de consumul de cappuccino / Shutterstock

Descoperă și ce fel de cafea ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce să comanzi data viitoare când ieși în oraș.

Flat White

Flat white este o cafea originară din Australia și Noua Zeelandă. Se prepară dintr-un shot de espresso și 100 ml de lapte încălzit care se pune deasupra.

Flat white servită într-un pahar transparent
Flat white este o cafea cremoasă și fină / Shutterstock

Cafe Latte

Cafe latte se prepară dintr-un shot de espresso, aproximativ 300 ml lapte încălzit și 1 cm de spumă de lapte. Uneori i se adaugă diverse arome.

Cafe latte servit în două pahare transparente
Cafe latte se poate servi cu diverse arome / Shutterstock

Mocha

Mocha este un amestec de cafea și ciocolată caldă. Se prepară dintr-un shot de espresso, 30-60 ml sirop de ciocolată, până la 100 ml lapte încălzit și 2-3 cm de spumă de lapte sau frișcă. Mocha se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.

Mocha servită în două pahare decorate cu frișcă
Mocha este o cafea desert / Shutterstock

Vienna

Vienna este un tip de cafea care se prepară după mai multe rețete. Cea mai comună conține 1-2 shoturi de espresso și 60 g de frișcă. Aceasta din urmă înlocuiește zahărul și laptele și face cafeaua mai cremoasă.

Cafea viena decorată cu frișcă
Frișca este ingredientul specific al cafelei Viena / Shutterstock

Affogato

Affogato este mai mult un desert cu cafea decât o băutură în sine. Se prepară din 1-2 shoturi de espresso în care se pune 1 cupă de înghețată de vanilie. Se servește de obicei după masă.

Affogato servită în două pahare transparente alături de o linguriță
Affogato se servește mai ales după mesele mai încărcate / Shutterstock

Cafe au Lait

Cafea au lait se prepară de obicei la presa franceză de cafea din 150 ml de cafea și 150 ml lapte clocotit.

Cafe au Lait alături de trei fursecuri cu ciocolată
Cafe au Lait este o cafea de inspirație franceză / Shutterstock

Iced Coffee

Iced coffee este foarte populară vara și are o mulțime de variante în funcție de zona în care este pregătită. De obicei conține 60 ml espresso sau cafea la filtru, între 120 și 180 ml lapte sau apă și diverse arome. Iced Coffee se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.

Iced coffee servită în două pahare transparente
Iced coffee se poate prepara cu lapte sau cu apă / Shutterstock
Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Băuturi calde de iarnă
Băuturi calde de iarnă. Ce poți să bei în serile rece
Băuturi calde de iarnă. Ce poți să bei în serile rece
Cafea depozitată într-un borcan de metal
Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
Făina neagră vs. făina albă
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide