18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
Ori de câte ori intri într-o cafenea, meniul îți poate da bătăi de cap. Sunt atât de multe tipuri de cafea încât te poți simți copleșită. Uneori nici nu poți să îți dai seama de diferențele dintre ele. Descoperă și tu cele 18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi.
Galerie foto
Tipurile de cafea diferă în funcție de cantitatea de cafea folosită, gradul de măcinare și de prăjire, dar și de modul de preparare.
Unele sunt infuzate la rece, altele la cald, iar acest lucru influențează aroma și tăria cafelei. Dacă ești iubitoare de cafea, atunci acest articol va fi pe gustul tău. Unele dintre cele mai îndrăgite băuturi îți pot face ziua mai frumoasă.
Tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate
Iată care sunt principalele tipuri de cafea pe care le vei găti în localurile de specialitate, dar și în restaurante, baruri sau cofetării.
Espresso
Espresso este cafeaua aceea neagră, scurtă, foarte tare. Pentru a o prepara se folosește un shot de espresso. Are în general 60-120 ml.
Espresso dublu
Espresso dublu se mai găsește în meniu și sub denumirea de doppio, care în italiană înseamnă dublu. Este o cafea foarte concentrată și tare pentru că se prepară din două shoturi de espresso.
Red Eye
Red eye este o cafea foarte tare. Se prepară dintr-un shot de espresso și 180 ml de cafea la filtru. Denumirea îi vine de la faptul că o beau cei care au ochii roșii de nesomn și au nevoie de o cafea tare care să îi țină treji.
Black Eye
Cafeaua Black Eye este versiunea și mai puternică a red eye, pentru că are două shoturi de espresso. Concentrația de cafeină este foarte mare. Descoperă și ce este laptele condensat. Află cum să-l folosești corect.
Americano
Cafeaua Americano a devenit foarte populară la micul dejun în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când soldații își lungeau cafeaua cu apă ca să aibă o porție mai mare. Pentru prepararea se folosesc 1 shot de espresso și 80 ml de apă fierbinte.
Long Black
Long black este o cafea similară cu Americană, doar că este mult mai cremoasă și are două shoturi de espresso. Își are originile în Australia și Noua Zeelandă.
Macchiato
Macchiato se traduce prin „urmă” sau „pată” și face referire la urma pe care spuma de lapte o lasă pe suprafața cafelei. Se prepară dintr-un shot de cafea și 1-2 lingurițe de spumă de lapte. Macchiato se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.
Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea decofeinizată în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii.
Long macchiato
Se prepară din două shoturi de espreso și până la 4 linguri de spumă de lapte. Deseori este confundată cu macchiato. Se servește în pahare.
Cortado
Cortado este un echilibru perfect între espresso și spumă de lapte. Se prepară dintr-un shot de espresso, 30 ml de lapte cald și 1 cm de spumă de lapte. Cortado se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.
Breve
Breve este un amestec de 1 shot de espresso, 100 ml half-and-half (un amestec în raport de 1:1 de lapte și smântână) și 1 cm de spumă de lapte.
Cappuccino
Cappuccino este consumat în Italia de obicei la micul dejun. Se prepară dintr-un shot de espresso, 60 ml lapte, 60 ml spumă de lapte, iar deasupra uneori se poate presăra ciocolată pudră. Cappuccino se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.
Descoperă și ce fel de cafea ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce să comanzi data viitoare când ieși în oraș.
Flat White
Flat white este o cafea originară din Australia și Noua Zeelandă. Se prepară dintr-un shot de espresso și 100 ml de lapte încălzit care se pune deasupra.
Cafe Latte
Cafe latte se prepară dintr-un shot de espresso, aproximativ 300 ml lapte încălzit și 1 cm de spumă de lapte. Uneori i se adaugă diverse arome.
Mocha
Mocha este un amestec de cafea și ciocolată caldă. Se prepară dintr-un shot de espresso, 30-60 ml sirop de ciocolată, până la 100 ml lapte încălzit și 2-3 cm de spumă de lapte sau frișcă. Mocha se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.
Vienna
Vienna este un tip de cafea care se prepară după mai multe rețete. Cea mai comună conține 1-2 shoturi de espresso și 60 g de frișcă. Aceasta din urmă înlocuiește zahărul și laptele și face cafeaua mai cremoasă.
Affogato
Affogato este mai mult un desert cu cafea decât o băutură în sine. Se prepară din 1-2 shoturi de espresso în care se pune 1 cupă de înghețată de vanilie. Se servește de obicei după masă.
Cafe au Lait
Cafea au lait se prepară de obicei la presa franceză de cafea din 150 ml de cafea și 150 ml lapte clocotit.
Iced Coffee
Iced coffee este foarte populară vara și are o mulțime de variante în funcție de zona în care este pregătită. De obicei conține 60 ml espresso sau cafea la filtru, între 120 și 180 ml lapte sau apă și diverse arome. Iced Coffee se află pe lista de tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate.