5 deserturi fără coacere. Rețete pe care să le încerci vara aceasta
Când vrei ceva dulce, dar este prea cald ca să deschizi aragazul sau cuptorul, poți încerca aceste deserturi fără coacere. Cu fructe sau fără, sunt perfecte pentru întreaga familie.
Cele mai simple deserturi fără coacere sunt fructele simple, însă dacă mai adaugi pe lângă ele brânzeturi cremoase sau iaurt poți să obții prăjituri chiar sofisticate. Ai la dispoziție o mulțime de variante pentru că vara este atât de generoasă cu noi. Poți salva rețetele să le faci și la iarnă, cu fructe congelate.
Plăcintă cu fistic și fructe de pădure
Combinația de fistic și fructe de pădure este perfectă pentru un desert de vară parfumat și răcoros, cu o textură crocantă.
Ingrediente
- 250 ml apă clocotită
- 90 g gelatină de lămâie
- 180 ml apă rece
- 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
- 2 linguri de suc de lămâie
- 340 g frișcă bătută împărțită
- 100 g fistic tocat
- 250 g biscuiți graham
- 70 g unt topit
- 250 g căpșuni proaspete, tăiate în patru
- 200 g afine proaspete
- nucă de cocos mărunțită
- fistic tocat suplimentar pentru decor
Mod de preparare
Într-un castron mare se pun apa clocotită și gelatina. Se amestecă două minute pentru a se dizolva complet. Se amestecă apa rece, coaja de lămâie și o lingură suc de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, până compoziția este aproape ferma, 1-2 ore.
Într-un castron se amestecă biscuiții graham foarte bine mărunțiți, aproape pulbere, cu untul topit până se formează un aluat. Se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm cu fundul detașabil. Se apasă bine cu degetele pentru a se întinde uniform. Se dă la frigider până când este nevoie de el.
Se pun 200 g frișcă bătută în gelatină. Se bat până se omogenizează, 1-2 minute. Se adaugă fisticul. Compoziția rezultată se toarnă peste aluat. Se dă la rece, acoperit, minimum 4 ore.
Se scoate de la rece, se pune restul de frișcă, se așează fructele de pădure și căpșunile amestecate cu sucul de lămâie rămas. Pe presară nucă de cocos și fistic.
Află și care sunt metodele simple prin care poți să verifici dacă fructele de pădure sunt proaspete.
Înghețată de iaurt cu vanilie
Înghețata de iaurt cu vanilie este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Poți să o decorezi cu fructe proaspete sau cu bomboane. Este unul dintre acele deserturi fără coacere ce te salvează în zilele caniculare.
Ingrediente
- 750 g iaurt grecesc
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 1 lingură de apă rece
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 linguriță de gelatină fără aromă
Mod de preparare
Se trece iaurtul printr-o strecurătoare foarte fină sau printr-un tifon. Apoi se lasă la scurs la rece pentru 2-4 ore. Apoi se scoate și se lichidul rezultat.
Se adaugă zahărul și vanilia în iaurt, amestecând până când zahărul se dizolvă.
Într-un castron mic, sigur pentru cuptorul cu microunde, se combină apa rece și sucul de lămâie. Se presară cu gelatina și se lasă să stea un minut.
Se pune castronul la microunde la putere maximă timp de 30 de secunde. Se amestecă și se lasă să stea un minut sau până când gelatina este complet dizolvată. Se lasă să se răcească ușor. Se pune gelatina în iaurt. Se acoperă și se dă la rece, aproximativ 40 de minute.
Se pune compoziția într-un vas și se dă la congelator 2-4 ore sau până când este suficient de tare.
Tartă cu crema de vișine și brânză
Este greu de crezut că doar cinci ingrediente și câteva minute de preparare pot avea ca rezultat aceste tarte delicate și delicioase!
Ingrediente
- 90 g cremă de brânză, înmuiată
- 60 g zahăr pudră
- 1 1/4 linguriță de extract de migdale sau de vanilie
- 2 coji de tarte
- 200 g vișine
- 100 g zahăr granulat
- 1 plic gelatină
Mod de preparare
Într-un castron mic, se bat crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie/migdale până se omogenizează. Se pune amestecul în cojile de tartă.
Într-o cratiță se topește zahărul granulat. Între timp se dizolvă gelatina potrivit indicațiilor date de producător. Când zahărul s-a topit, se dă focul mic și se pun vișinele fără sâmburi, bine scurse.
Se lasă până când compoziția de îngroașă, ca la dulceață. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă gelatina. Se amestecă până se încorporează. Când s-a răcit de tot, se pune peste tarte.
Încearcă și rețeta de mini tarte cu lămâie.
Tiramisu cu lămâie
Acest tiramisu este mai degrabă o combinație între cheesecake și tiramisu, dar este extrem de răcoritor pentru zilele caniculare ale verii.
Ingrediente
- 250 g brânză mascarpone
- 250 g cremă de brânză, înmuiată
- 1 pachet de budincă de lămâie instant
- 250 ml lapte
- 1 linguriță de extract de lămâie
- 100 ml suc de lămâie
- 3 linguri de zahăr
- 24 de pișcoturi
- 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Se bat cu mixerul primele 5 ingrediente la viteză medie până se omogenizează, 2-3 minute. Într-un alt vas se bat sucul de lămâie și zahărul, până când zahărul se dizolvă. Se înmoaie 8 pișcoturi în suc de lămâie.
Se pun într-o tavă cu lungimea de 20 cm. Se întinde deasupra o treime din amestecul de mascarpone. Se repetă procesul de două ori.
Se presară cu coajă de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, cu cel putin două ore înainte de servire.
Cheesecake cu afine fără coacere
Poți decora cheesecake-ul cu afine cu fructe proaspete și cu frișcă. Budinca de vanilie o poți face tu sau o poți cumpăra gata preparată. Este unul dintre acele deserturi fără coacere care poate fi folosit și la aniversări.
Ingrediente
Pentru blat
- 200 g napolitane de vanilie zdrobite
- 2 linguri de unt, topit
Pentru umplutură
- 1 linguriță de gelatină fără aromă
- 2 linguri de apă rece
- 250 g cremă de brânză înmuiată
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
- 200 g budincă de vanilie
- 400 g frișcă
- 250 g afine proaspete sau congelate
Mod de preparare
Într-un castron mic, se amestecă napolitanele bine zdrobite și untul. Se întinde compoziția rezultată pe fundul unei tăvi cu diametrul de 15 cm. Se lasă la rece.
Într-o cratiță mică, se presară gelatina peste apă rece. Se lasă să stea un minut. Se încălzește la foc mic, amestecând până când gelatina se dizolvă complet. Se lasă să se răcească.
Se pune crema de brânză într-un castron mic. Se amestecă cu gelatina până se omogenizează. Se adaugă zeama de lămâie și coaja. Apoi se încorporează budinca de vanilie și frișca.
Afinele se pun într-un robot de bucătărie și se fac piure. Se adaugă în crema de brânză și se încorporează cu ajutorul unui spatule de silicon amestecând încet de jos în sus. Se pune peste aluat. Se lasă la rece peste noapte.