5 deserturi fără coacere. Rețete pe care să le încerci vara aceasta

Când vrei ceva dulce, dar este prea cald ca să deschizi aragazul sau cuptorul, poți încerca aceste deserturi fără coacere. Cu fructe sau fără, sunt perfecte pentru întreaga familie.

Mai multe deserturi fără coacere servite pe un blat alb
Cele mai multe deserturi fără coacere au la bază fructe și cremă de brânză / Shutterstock

Cele mai simple deserturi fără coacere sunt fructele simple, însă dacă mai adaugi pe lângă ele brânzeturi cremoase sau iaurt poți să obții prăjituri chiar sofisticate. Ai la dispoziție o mulțime de variante pentru că vara este atât de generoasă cu noi. Poți salva rețetele să le faci și la iarnă, cu fructe congelate.

Plăcintă cu fistic și fructe de pădure

Combinația de fistic și fructe de pădure este perfectă pentru un desert de vară parfumat și răcoros, cu o textură crocantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Plăcintă cu afine și fistic servită pe un blat gri
Plăcinta cu afine și fistic este foarte bună dacă este lăsată la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml apă clocotită
  • 90 g gelatină de lămâie
  • 180 ml apă rece
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 340 g frișcă bătută împărțită
  • 100 g fistic tocat
  • 250 g biscuiți graham
  • 70 g unt topit
  • 250 g căpșuni proaspete, tăiate în patru
  • 200 g afine proaspete
  • nucă de cocos mărunțită
  • fistic tocat suplimentar pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron mare se pun apa clocotită și gelatina. Se amestecă două minute pentru a se dizolva complet. Se amestecă apa rece, coaja de lămâie și o lingură suc de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, până compoziția este aproape ferma, 1-2 ore.

Într-un castron se amestecă biscuiții graham foarte bine mărunțiți, aproape pulbere, cu untul topit până se formează un aluat. Se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm cu fundul detașabil. Se apasă bine cu degetele pentru a se întinde uniform. Se dă la frigider până când este nevoie de el.

Se pun 200 g frișcă bătută în gelatină. Se bat până se omogenizează, 1-2 minute. Se adaugă fisticul. Compoziția rezultată se toarnă peste aluat. Se dă la rece, acoperit, minimum 4 ore.

Se scoate de la rece, se pune restul de frișcă, se așează fructele de pădure și căpșunile amestecate cu sucul de lămâie rămas. Pe presară nucă de cocos și fistic.

Află și care sunt metodele simple prin care poți să verifici dacă fructele de pădure sunt proaspete.

Citește și

Înghețată de iaurt cu vanilie

Înghețata de iaurt cu vanilie este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Poți să o decorezi cu fructe proaspete sau cu bomboane. Este unul dintre acele deserturi fără coacere ce te salvează în zilele caniculare.

Înghețată de iaurt decorată cu biluțe de zahăr și servită într-un bol alb
Poți folosi atât iaurt integral, cât și degresat / Shutterstock

Ingrediente

  • 750 g iaurt grecesc
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 lingură de apă rece
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de gelatină fără aromă

Mod de preparare

Se trece iaurtul printr-o strecurătoare foarte fină sau printr-un tifon. Apoi se lasă la scurs la rece pentru 2-4 ore. Apoi se scoate și se lichidul rezultat. 

Se adaugă zahărul și vanilia în iaurt, amestecând până când zahărul se dizolvă.

Într-un castron mic, sigur pentru cuptorul cu microunde, se combină apa rece și sucul de lămâie. Se presară cu gelatina și se lasă să stea un minut. 

Se pune castronul la microunde la putere maximă timp de 30 de secunde. Se amestecă și se lasă să stea un minut sau până când gelatina este complet dizolvată. Se lasă să se răcească ușor. Se pune gelatina în iaurt. Se acoperă și se dă la rece, aproximativ 40 de minute.

Se pune compoziția într-un vas și se dă la congelator 2-4 ore sau până când este suficient de tare.

Tartă cu crema de vișine și brânză

Este greu de crezut că doar cinci ingrediente și câteva minute de preparare pot avea ca rezultat aceste tarte delicate și delicioase! 

Tarte cu vișine și cremă de brânză pe un blat alb
Poți folosi pentru tartă și vișine din dulceață / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g cremă de brânză, înmuiată
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 1/4 linguriță de extract de migdale sau de vanilie
  • 2 coji de tarte
  • 200 g vișine
  • 100 g zahăr granulat
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bat crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie/migdale până se omogenizează. Se pune amestecul în cojile de tartă. 

Într-o cratiță se topește zahărul granulat. Între timp se dizolvă gelatina potrivit indicațiilor date de producător. Când zahărul s-a topit, se dă focul mic și se pun vișinele fără sâmburi, bine scurse.

Se lasă până când compoziția de îngroașă, ca la dulceață. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă gelatina. Se amestecă până se încorporează. Când s-a răcit de tot, se pune peste tarte.

Încearcă și rețeta de mini tarte cu lămâie.

Tiramisu cu lămâie

Acest tiramisu este mai degrabă o combinație între cheesecake și tiramisu, dar este extrem de răcoritor pentru zilele caniculare ale verii.

O felie de tiramisu de lămâie servit pe o farfurie transparentă
Tiramisu de lămâie se lasă la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g brânză mascarpone
  • 250 g cremă de brânză, înmuiată
  • 1 pachet de budincă de lămâie instant
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță de extract de lămâie
  • 100 ml suc de lămâie
  • 3 linguri de zahăr
  • 24 de pișcoturi
  • 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Se bat cu mixerul primele 5 ingrediente la viteză medie până se omogenizează, 2-3 minute. Într-un alt vas se bat sucul de lămâie și zahărul, până când zahărul se dizolvă. Se înmoaie 8 pișcoturi în suc de lămâie.

Se pun într-o tavă cu lungimea de 20 cm. Se întinde deasupra o treime din amestecul de mascarpone. Se repetă procesul de două ori.

Se presară cu coajă de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, cu cel putin două ore înainte de servire.

Cheesecake cu afine fără coacere

Poți decora cheesecake-ul cu afine cu fructe proaspete și cu frișcă. Budinca de vanilie o poți face tu sau o poți cumpăra gata preparată. Este unul dintre acele deserturi fără coacere care poate fi folosit și la aniversări.

Cheesecake de afine pe un blat de lemn și decorat cu afine
Cheesecake-ul de afine se poate face cu fructe proaspete sau congelate / Shutterstock

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g napolitane de vanilie zdrobite
  • 2 linguri de unt, topit

Pentru umplutură

  • 1 linguriță de gelatină fără aromă
  • 2 linguri de apă rece
  • 250 g cremă de brânză înmuiată
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 200 g budincă de vanilie
  • 400 g frișcă
  • 250 g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă napolitanele bine zdrobite și untul. Se întinde compoziția rezultată pe fundul unei tăvi cu diametrul de 15 cm. Se lasă la rece.

Într-o cratiță mică, se presară gelatina peste apă rece. Se lasă să stea un minut. Se încălzește la foc mic, amestecând până când gelatina se dizolvă complet. Se lasă să se răcească.

Se pune crema de brânză într-un castron mic. Se amestecă cu gelatina până se omogenizează. Se adaugă zeama de lămâie și coaja. Apoi se încorporează budinca de vanilie și frișca.

Afinele se pun într-un robot de bucătărie și se fac piure. Se adaugă în crema de brânză și se încorporează cu ajutorul unui spatule de silicon amestecând încet de jos în sus. Se pune peste aluat. Se lasă la rece peste noapte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gata, desert armenesc, servit pe o farfurie albă
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
kunefe pe o farfurie albă
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
deserturi calde puse într-un colaj
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, în borcane și în bol
06:13
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă
chifteluțe suedeze
06:07
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi pe un suport alb
05:47
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
3 noiembrie, 06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
3 noiembrie, 05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
3 noiembrie, 05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
COMPARAŢIE: Ce puteai cumpăra cu 100 de lei în 2022 şi câte mai poţi cumpăra acum
COMPARAŢIE: Ce puteai cumpăra cu 100 de lei în 2022 şi câte mai poţi cumpăra acum
COMPARAŢIE: Ce puteai cumpăra cu 100 de lei în 2022 şi câte mai poţi cumpăra acum
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: amp;#8220;Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: amp;#8220;Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: amp;#8220;Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru Cea mai bună actriță a anului. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță a anului”. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță a anului”. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
fresh
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
închide