5 deserturi fără coacere. Rețete pe care să le încerci vara aceasta

Când vrei ceva dulce, dar este prea cald ca să deschizi aragazul sau cuptorul, poți încerca aceste deserturi fără coacere. Cu fructe sau fără, sunt perfecte pentru întreaga familie.

Mai multe deserturi fără coacere servite pe un blat alb
Cele mai multe deserturi fără coacere au la bază fructe și cremă de brânză / Shutterstock

Cele mai simple deserturi fără coacere sunt fructele simple, însă dacă mai adaugi pe lângă ele brânzeturi cremoase sau iaurt poți să obții prăjituri chiar sofisticate. Ai la dispoziție o mulțime de variante pentru că vara este atât de generoasă cu noi. Poți salva rețetele să le faci și la iarnă, cu fructe congelate.

Plăcintă cu fistic și fructe de pădure

Combinația de fistic și fructe de pădure este perfectă pentru un desert de vară parfumat și răcoros, cu o textură crocantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Plăcintă cu afine și fistic servită pe un blat gri
Plăcinta cu afine și fistic este foarte bună dacă este lăsată la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml apă clocotită
  • 90 g gelatină de lămâie
  • 180 ml apă rece
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 340 g frișcă bătută împărțită
  • 100 g fistic tocat
  • 250 g biscuiți graham
  • 70 g unt topit
  • 250 g căpșuni proaspete, tăiate în patru
  • 200 g afine proaspete
  • nucă de cocos mărunțită
  • fistic tocat suplimentar pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron mare se pun apa clocotită și gelatina. Se amestecă două minute pentru a se dizolva complet. Se amestecă apa rece, coaja de lămâie și o lingură suc de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, până compoziția este aproape ferma, 1-2 ore.

Într-un castron se amestecă biscuiții graham foarte bine mărunțiți, aproape pulbere, cu untul topit până se formează un aluat. Se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm cu fundul detașabil. Se apasă bine cu degetele pentru a se întinde uniform. Se dă la frigider până când este nevoie de el.

Se pun 200 g frișcă bătută în gelatină. Se bat până se omogenizează, 1-2 minute. Se adaugă fisticul. Compoziția rezultată se toarnă peste aluat. Se dă la rece, acoperit, minimum 4 ore.

Se scoate de la rece, se pune restul de frișcă, se așează fructele de pădure și căpșunile amestecate cu sucul de lămâie rămas. Pe presară nucă de cocos și fistic.

Află și care sunt metodele simple prin care poți să verifici dacă fructele de pădure sunt proaspete.

Citește și

Înghețată de iaurt cu vanilie

Înghețata de iaurt cu vanilie este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Poți să o decorezi cu fructe proaspete sau cu bomboane. Este unul dintre acele deserturi fără coacere ce te salvează în zilele caniculare.

Înghețată de iaurt decorată cu biluțe de zahăr și servită într-un bol alb
Poți folosi atât iaurt integral, cât și degresat / Shutterstock

Ingrediente

  • 750 g iaurt grecesc
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 lingură de apă rece
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de gelatină fără aromă

Mod de preparare

Se trece iaurtul printr-o strecurătoare foarte fină sau printr-un tifon. Apoi se lasă la scurs la rece pentru 2-4 ore. Apoi se scoate și se lichidul rezultat. 

Se adaugă zahărul și vanilia în iaurt, amestecând până când zahărul se dizolvă.

Într-un castron mic, sigur pentru cuptorul cu microunde, se combină apa rece și sucul de lămâie. Se presară cu gelatina și se lasă să stea un minut. 

Se pune castronul la microunde la putere maximă timp de 30 de secunde. Se amestecă și se lasă să stea un minut sau până când gelatina este complet dizolvată. Se lasă să se răcească ușor. Se pune gelatina în iaurt. Se acoperă și se dă la rece, aproximativ 40 de minute.

Se pune compoziția într-un vas și se dă la congelator 2-4 ore sau până când este suficient de tare.

Tartă cu crema de vișine și brânză

Este greu de crezut că doar cinci ingrediente și câteva minute de preparare pot avea ca rezultat aceste tarte delicate și delicioase! 

Tarte cu vișine și cremă de brânză pe un blat alb
Poți folosi pentru tartă și vișine din dulceață / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g cremă de brânză, înmuiată
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 1/4 linguriță de extract de migdale sau de vanilie
  • 2 coji de tarte
  • 200 g vișine
  • 100 g zahăr granulat
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bat crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie/migdale până se omogenizează. Se pune amestecul în cojile de tartă. 

Într-o cratiță se topește zahărul granulat. Între timp se dizolvă gelatina potrivit indicațiilor date de producător. Când zahărul s-a topit, se dă focul mic și se pun vișinele fără sâmburi, bine scurse.

Se lasă până când compoziția de îngroașă, ca la dulceață. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă gelatina. Se amestecă până se încorporează. Când s-a răcit de tot, se pune peste tarte.

Încearcă și rețeta de mini tarte cu lămâie.

Tiramisu cu lămâie

Acest tiramisu este mai degrabă o combinație între cheesecake și tiramisu, dar este extrem de răcoritor pentru zilele caniculare ale verii.

O felie de tiramisu de lămâie servit pe o farfurie transparentă
Tiramisu de lămâie se lasă la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g brânză mascarpone
  • 250 g cremă de brânză, înmuiată
  • 1 pachet de budincă de lămâie instant
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță de extract de lămâie
  • 100 ml suc de lămâie
  • 3 linguri de zahăr
  • 24 de pișcoturi
  • 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Se bat cu mixerul primele 5 ingrediente la viteză medie până se omogenizează, 2-3 minute. Într-un alt vas se bat sucul de lămâie și zahărul, până când zahărul se dizolvă. Se înmoaie 8 pișcoturi în suc de lămâie.

Se pun într-o tavă cu lungimea de 20 cm. Se întinde deasupra o treime din amestecul de mascarpone. Se repetă procesul de două ori.

Se presară cu coajă de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, cu cel putin două ore înainte de servire.

Cheesecake cu afine fără coacere

Poți decora cheesecake-ul cu afine cu fructe proaspete și cu frișcă. Budinca de vanilie o poți face tu sau o poți cumpăra gata preparată. Este unul dintre acele deserturi fără coacere care poate fi folosit și la aniversări.

Cheesecake de afine pe un blat de lemn și decorat cu afine
Cheesecake-ul de afine se poate face cu fructe proaspete sau congelate / Shutterstock

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g napolitane de vanilie zdrobite
  • 2 linguri de unt, topit

Pentru umplutură

  • 1 linguriță de gelatină fără aromă
  • 2 linguri de apă rece
  • 250 g cremă de brânză înmuiată
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 200 g budincă de vanilie
  • 400 g frișcă
  • 250 g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă napolitanele bine zdrobite și untul. Se întinde compoziția rezultată pe fundul unei tăvi cu diametrul de 15 cm. Se lasă la rece.

Într-o cratiță mică, se presară gelatina peste apă rece. Se lasă să stea un minut. Se încălzește la foc mic, amestecând până când gelatina se dizolvă complet. Se lasă să se răcească.

Se pune crema de brânză într-un castron mic. Se amestecă cu gelatina până se omogenizează. Se adaugă zeama de lămâie și coaja. Apoi se încorporează budinca de vanilie și frișca.

Afinele se pun într-un robot de bucătărie și se fac piure. Se adaugă în crema de brânză și se încorporează cu ajutorul unui spatule de silicon amestecând încet de jos în sus. Se pune peste aluat. Se lasă la rece peste noapte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gata, desert armenesc, servit pe o farfurie albă
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
kunefe pe o farfurie albă
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
deserturi calde puse într-un colaj
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vinete parmigiana
05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
1 decembrie, 05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
închide