5 deserturi fără coacere. Rețete pe care să le încerci vara aceasta

Când vrei ceva dulce, dar este prea cald ca să deschizi aragazul sau cuptorul, poți încerca aceste deserturi fără coacere. Cu fructe sau fără, sunt perfecte pentru întreaga familie.

Mai multe deserturi fără coacere servite pe un blat alb
Cele mai multe deserturi fără coacere au la bază fructe și cremă de brânză / Shutterstock

Cele mai simple deserturi fără coacere sunt fructele simple, însă dacă mai adaugi pe lângă ele brânzeturi cremoase sau iaurt poți să obții prăjituri chiar sofisticate. Ai la dispoziție o mulțime de variante pentru că vara este atât de generoasă cu noi. Poți salva rețetele să le faci și la iarnă, cu fructe congelate.

Plăcintă cu fistic și fructe de pădure

Combinația de fistic și fructe de pădure este perfectă pentru un desert de vară parfumat și răcoros, cu o textură crocantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Plăcintă cu afine și fistic servită pe un blat gri
Plăcinta cu afine și fistic este foarte bună dacă este lăsată la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml apă clocotită
  • 90 g gelatină de lămâie
  • 180 ml apă rece
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 340 g frișcă bătută împărțită
  • 100 g fistic tocat
  • 250 g biscuiți graham
  • 70 g unt topit
  • 250 g căpșuni proaspete, tăiate în patru
  • 200 g afine proaspete
  • nucă de cocos mărunțită
  • fistic tocat suplimentar pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron mare se pun apa clocotită și gelatina. Se amestecă două minute pentru a se dizolva complet. Se amestecă apa rece, coaja de lămâie și o lingură suc de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, până compoziția este aproape ferma, 1-2 ore.

Într-un castron se amestecă biscuiții graham foarte bine mărunțiți, aproape pulbere, cu untul topit până se formează un aluat. Se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm cu fundul detașabil. Se apasă bine cu degetele pentru a se întinde uniform. Se dă la frigider până când este nevoie de el.

Se pun 200 g frișcă bătută în gelatină. Se bat până se omogenizează, 1-2 minute. Se adaugă fisticul. Compoziția rezultată se toarnă peste aluat. Se dă la rece, acoperit, minimum 4 ore.

Se scoate de la rece, se pune restul de frișcă, se așează fructele de pădure și căpșunile amestecate cu sucul de lămâie rămas. Pe presară nucă de cocos și fistic.

Află și care sunt metodele simple prin care poți să verifici dacă fructele de pădure sunt proaspete.

Citește și

Înghețată de iaurt cu vanilie

Înghețata de iaurt cu vanilie este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Poți să o decorezi cu fructe proaspete sau cu bomboane. Este unul dintre acele deserturi fără coacere ce te salvează în zilele caniculare.

Înghețată de iaurt decorată cu biluțe de zahăr și servită într-un bol alb
Poți folosi atât iaurt integral, cât și degresat / Shutterstock

Ingrediente

  • 750 g iaurt grecesc
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 lingură de apă rece
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de gelatină fără aromă

Mod de preparare

Se trece iaurtul printr-o strecurătoare foarte fină sau printr-un tifon. Apoi se lasă la scurs la rece pentru 2-4 ore. Apoi se scoate și se lichidul rezultat. 

Se adaugă zahărul și vanilia în iaurt, amestecând până când zahărul se dizolvă.

Într-un castron mic, sigur pentru cuptorul cu microunde, se combină apa rece și sucul de lămâie. Se presară cu gelatina și se lasă să stea un minut. 

Se pune castronul la microunde la putere maximă timp de 30 de secunde. Se amestecă și se lasă să stea un minut sau până când gelatina este complet dizolvată. Se lasă să se răcească ușor. Se pune gelatina în iaurt. Se acoperă și se dă la rece, aproximativ 40 de minute.

Se pune compoziția într-un vas și se dă la congelator 2-4 ore sau până când este suficient de tare.

Tartă cu crema de vișine și brânză

Este greu de crezut că doar cinci ingrediente și câteva minute de preparare pot avea ca rezultat aceste tarte delicate și delicioase! 

Tarte cu vișine și cremă de brânză pe un blat alb
Poți folosi pentru tartă și vișine din dulceață / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g cremă de brânză, înmuiată
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 1/4 linguriță de extract de migdale sau de vanilie
  • 2 coji de tarte
  • 200 g vișine
  • 100 g zahăr granulat
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bat crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie/migdale până se omogenizează. Se pune amestecul în cojile de tartă. 

Într-o cratiță se topește zahărul granulat. Între timp se dizolvă gelatina potrivit indicațiilor date de producător. Când zahărul s-a topit, se dă focul mic și se pun vișinele fără sâmburi, bine scurse.

Se lasă până când compoziția de îngroașă, ca la dulceață. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă gelatina. Se amestecă până se încorporează. Când s-a răcit de tot, se pune peste tarte.

Încearcă și rețeta de mini tarte cu lămâie.

Tiramisu cu lămâie

Acest tiramisu este mai degrabă o combinație între cheesecake și tiramisu, dar este extrem de răcoritor pentru zilele caniculare ale verii.

O felie de tiramisu de lămâie servit pe o farfurie transparentă
Tiramisu de lămâie se lasă la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g brânză mascarpone
  • 250 g cremă de brânză, înmuiată
  • 1 pachet de budincă de lămâie instant
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță de extract de lămâie
  • 100 ml suc de lămâie
  • 3 linguri de zahăr
  • 24 de pișcoturi
  • 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Se bat cu mixerul primele 5 ingrediente la viteză medie până se omogenizează, 2-3 minute. Într-un alt vas se bat sucul de lămâie și zahărul, până când zahărul se dizolvă. Se înmoaie 8 pișcoturi în suc de lămâie.

Se pun într-o tavă cu lungimea de 20 cm. Se întinde deasupra o treime din amestecul de mascarpone. Se repetă procesul de două ori.

Se presară cu coajă de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, cu cel putin două ore înainte de servire.

Cheesecake cu afine fără coacere

Poți decora cheesecake-ul cu afine cu fructe proaspete și cu frișcă. Budinca de vanilie o poți face tu sau o poți cumpăra gata preparată. Este unul dintre acele deserturi fără coacere care poate fi folosit și la aniversări.

Cheesecake de afine pe un blat de lemn și decorat cu afine
Cheesecake-ul de afine se poate face cu fructe proaspete sau congelate / Shutterstock

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g napolitane de vanilie zdrobite
  • 2 linguri de unt, topit

Pentru umplutură

  • 1 linguriță de gelatină fără aromă
  • 2 linguri de apă rece
  • 250 g cremă de brânză înmuiată
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 200 g budincă de vanilie
  • 400 g frișcă
  • 250 g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă napolitanele bine zdrobite și untul. Se întinde compoziția rezultată pe fundul unei tăvi cu diametrul de 15 cm. Se lasă la rece.

Într-o cratiță mică, se presară gelatina peste apă rece. Se lasă să stea un minut. Se încălzește la foc mic, amestecând până când gelatina se dizolvă complet. Se lasă să se răcească.

Se pune crema de brânză într-un castron mic. Se amestecă cu gelatina până se omogenizează. Se adaugă zeama de lămâie și coaja. Apoi se încorporează budinca de vanilie și frișca.

Afinele se pun într-un robot de bucătărie și se fac piure. Se adaugă în crema de brânză și se încorporează cu ajutorul unui spatule de silicon amestecând încet de jos în sus. Se pune peste aluat. Se lasă la rece peste noapte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Sparanghel înfășurat în bacon
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gata, desert armenesc, servit pe o farfurie albă
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
kunefe pe o farfurie albă
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
deserturi calde puse într-un colaj
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
06:49
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Salată egipteană de fructe - Fakhfakhina
06:26
Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
4 iulie, 06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
4 iulie, 05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Tentaţia unui selfie cu ursul continuă pe Transfăgărşan, la o zi după atacul asupra turistului italian
Tentaţia unui selfie cu ursul continuă pe Transfăgărşan, la o zi după atacul asupra turistului italian
Tentaţia unui selfie cu ursul continuă pe Transfăgărşan, la o zi după atacul asupra turistului italian
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
Cum s-au fotografiat Cuza si iubita lui, în biserică: Bine ai venit în familie. Internauții au reacționat imediat
Cum s-au fotografiat Cuza si iubita lui, în biserică: „Bine ai venit în familie”. Internauții au reacționat imediat
Cum s-au fotografiat Cuza si iubita lui, în biserică: „Bine ai venit în familie”. Internauții au reacționat imediat
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă

Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe

Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe
închide