5 deserturi fără coacere. Rețete pe care să le încerci vara aceasta

Când vrei ceva dulce, dar este prea cald ca să deschizi aragazul sau cuptorul, poți încerca aceste deserturi fără coacere. Cu fructe sau fără, sunt perfecte pentru întreaga familie.

Mai multe deserturi fără coacere servite pe un blat alb
Cele mai multe deserturi fără coacere au la bază fructe și cremă de brânză / Shutterstock

Cele mai simple deserturi fără coacere sunt fructele simple, însă dacă mai adaugi pe lângă ele brânzeturi cremoase sau iaurt poți să obții prăjituri chiar sofisticate. Ai la dispoziție o mulțime de variante pentru că vara este atât de generoasă cu noi. Poți salva rețetele să le faci și la iarnă, cu fructe congelate.

Plăcintă cu fistic și fructe de pădure

Combinația de fistic și fructe de pădure este perfectă pentru un desert de vară parfumat și răcoros, cu o textură crocantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Plăcintă cu afine și fistic servită pe un blat gri
Plăcinta cu afine și fistic este foarte bună dacă este lăsată la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml apă clocotită
  • 90 g gelatină de lămâie
  • 180 ml apă rece
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 340 g frișcă bătută împărțită
  • 100 g fistic tocat
  • 250 g biscuiți graham
  • 70 g unt topit
  • 250 g căpșuni proaspete, tăiate în patru
  • 200 g afine proaspete
  • nucă de cocos mărunțită
  • fistic tocat suplimentar pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron mare se pun apa clocotită și gelatina. Se amestecă două minute pentru a se dizolva complet. Se amestecă apa rece, coaja de lămâie și o lingură suc de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, până compoziția este aproape ferma, 1-2 ore.

Într-un castron se amestecă biscuiții graham foarte bine mărunțiți, aproape pulbere, cu untul topit până se formează un aluat. Se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm cu fundul detașabil. Se apasă bine cu degetele pentru a se întinde uniform. Se dă la frigider până când este nevoie de el.

Se pun 200 g frișcă bătută în gelatină. Se bat până se omogenizează, 1-2 minute. Se adaugă fisticul. Compoziția rezultată se toarnă peste aluat. Se dă la rece, acoperit, minimum 4 ore.

Se scoate de la rece, se pune restul de frișcă, se așează fructele de pădure și căpșunile amestecate cu sucul de lămâie rămas. Pe presară nucă de cocos și fistic.

Află și care sunt metodele simple prin care poți să verifici dacă fructele de pădure sunt proaspete.

Citește și

Înghețată de iaurt cu vanilie

Înghețata de iaurt cu vanilie este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Poți să o decorezi cu fructe proaspete sau cu bomboane. Este unul dintre acele deserturi fără coacere ce te salvează în zilele caniculare.

Înghețată de iaurt decorată cu biluțe de zahăr și servită într-un bol alb
Poți folosi atât iaurt integral, cât și degresat / Shutterstock

Ingrediente

  • 750 g iaurt grecesc
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 lingură de apă rece
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de gelatină fără aromă

Mod de preparare

Se trece iaurtul printr-o strecurătoare foarte fină sau printr-un tifon. Apoi se lasă la scurs la rece pentru 2-4 ore. Apoi se scoate și se lichidul rezultat. 

Se adaugă zahărul și vanilia în iaurt, amestecând până când zahărul se dizolvă.

Într-un castron mic, sigur pentru cuptorul cu microunde, se combină apa rece și sucul de lămâie. Se presară cu gelatina și se lasă să stea un minut. 

Se pune castronul la microunde la putere maximă timp de 30 de secunde. Se amestecă și se lasă să stea un minut sau până când gelatina este complet dizolvată. Se lasă să se răcească ușor. Se pune gelatina în iaurt. Se acoperă și se dă la rece, aproximativ 40 de minute.

Se pune compoziția într-un vas și se dă la congelator 2-4 ore sau până când este suficient de tare.

Tartă cu crema de vișine și brânză

Este greu de crezut că doar cinci ingrediente și câteva minute de preparare pot avea ca rezultat aceste tarte delicate și delicioase! 

Tarte cu vișine și cremă de brânză pe un blat alb
Poți folosi pentru tartă și vișine din dulceață / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g cremă de brânză, înmuiată
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 1/4 linguriță de extract de migdale sau de vanilie
  • 2 coji de tarte
  • 200 g vișine
  • 100 g zahăr granulat
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bat crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie/migdale până se omogenizează. Se pune amestecul în cojile de tartă. 

Într-o cratiță se topește zahărul granulat. Între timp se dizolvă gelatina potrivit indicațiilor date de producător. Când zahărul s-a topit, se dă focul mic și se pun vișinele fără sâmburi, bine scurse.

Se lasă până când compoziția de îngroașă, ca la dulceață. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă gelatina. Se amestecă până se încorporează. Când s-a răcit de tot, se pune peste tarte.

Încearcă și rețeta de mini tarte cu lămâie.

Tiramisu cu lămâie

Acest tiramisu este mai degrabă o combinație între cheesecake și tiramisu, dar este extrem de răcoritor pentru zilele caniculare ale verii.

O felie de tiramisu de lămâie servit pe o farfurie transparentă
Tiramisu de lămâie se lasă la rece peste noapte / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g brânză mascarpone
  • 250 g cremă de brânză, înmuiată
  • 1 pachet de budincă de lămâie instant
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță de extract de lămâie
  • 100 ml suc de lămâie
  • 3 linguri de zahăr
  • 24 de pișcoturi
  • 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Se bat cu mixerul primele 5 ingrediente la viteză medie până se omogenizează, 2-3 minute. Într-un alt vas se bat sucul de lămâie și zahărul, până când zahărul se dizolvă. Se înmoaie 8 pișcoturi în suc de lămâie.

Se pun într-o tavă cu lungimea de 20 cm. Se întinde deasupra o treime din amestecul de mascarpone. Se repetă procesul de două ori.

Se presară cu coajă de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, cu cel putin două ore înainte de servire.

Cheesecake cu afine fără coacere

Poți decora cheesecake-ul cu afine cu fructe proaspete și cu frișcă. Budinca de vanilie o poți face tu sau o poți cumpăra gata preparată. Este unul dintre acele deserturi fără coacere care poate fi folosit și la aniversări.

Cheesecake de afine pe un blat de lemn și decorat cu afine
Cheesecake-ul de afine se poate face cu fructe proaspete sau congelate / Shutterstock

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g napolitane de vanilie zdrobite
  • 2 linguri de unt, topit

Pentru umplutură

  • 1 linguriță de gelatină fără aromă
  • 2 linguri de apă rece
  • 250 g cremă de brânză înmuiată
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 200 g budincă de vanilie
  • 400 g frișcă
  • 250 g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă napolitanele bine zdrobite și untul. Se întinde compoziția rezultată pe fundul unei tăvi cu diametrul de 15 cm. Se lasă la rece.

Într-o cratiță mică, se presară gelatina peste apă rece. Se lasă să stea un minut. Se încălzește la foc mic, amestecând până când gelatina se dizolvă complet. Se lasă să se răcească.

Se pune crema de brânză într-un castron mic. Se amestecă cu gelatina până se omogenizează. Se adaugă zeama de lămâie și coaja. Apoi se încorporează budinca de vanilie și frișca.

Afinele se pun într-un robot de bucătărie și se fac piure. Se adaugă în crema de brânză și se încorporează cu ajutorul unui spatule de silicon amestecând încet de jos în sus. Se pune peste aluat. Se lasă la rece peste noapte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gata, desert armenesc, servit pe o farfurie albă
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
kunefe pe o farfurie albă
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
Cum să faci kunefe la tine acasă. Rețeta celui mai popular desert turcesc
deserturi calde puse într-un colaj
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: Au protecţia lui
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide