Kardinalschnitte este un desert cu un aspect spectaculos și un gust delicat, inspirat de rafinamentul patiseriei austriece. Se remarcă prin alternanța de bezea și pandișpan într-un model dungat, asemănător unei mitre de cardinal – de unde și numele. Prăjitura este umplută tradițional cu frișcă bătută și gem. Dar există și variante moderne cu cremă de cafea sau mascarpone.
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacăKrapfen este denumirea unor delicioase gogoși vieneze, care sunt un desert clasic în cultura austriacă și germană, foarte îndrăgit mai ales în perioada carnavalurilor (Fasching) și a sărbătorilor de iarnă.
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gemDacă ești în căutarea unei rețete de paste cu o combinație sățioasă, rustică și extrem de gustoasă, încearcă rețeta de spätzle cu pui și sos de ciuperci.
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacăAceste delicios tort Sacher este un desert emblematic al bucătăriei vieneze, recunoscut pentru combinația sa elegantă de ciocolată și dulceața subtilă a gemului de caise. Este un tort rafinat dintr-un blat dens de ciocolată, umplut cu un strat fin de gem de caise și acoperit cu o glazură bogată de ciocolată.
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienezPentru a-i impresiona pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită. Nu sunt necesare ingrediente complexe, iar modul de preparare este simplu și rapid.
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă