Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste delicios tort Sacher este un desert emblematic al bucătăriei vieneze, recunoscut pentru combinația sa elegantă de ciocolată și dulceața subtilă a gemului de caise. Este un tort rafinat dintr-un blat dens de ciocolată, umplut cu un strat fin de gem de caise și acoperit cu o glazură bogată de ciocolată.

Tort Sacher pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul Sacher nu este doar un desert, ci o experiență vieneză autentică / Shutterstock

Tortul Sacher nu este doar un desert, ci o experiență vieneză autentică. Are o combinație perfectă între gustul amărui al ciocolatei și dulceața echilibrată a caiselor. Fiecare felie oferă un echilibru perfect între textura ușor sfărâmicioasă a blatului, cremozitatea glazurii și nota fructată a gemului.

Citește și

Tortul a fost creat în 1832 de către Franz Sacher, un tânăr ucenic cofetar în vârstă de 16 ani, care lucra în bucătăria prințului Klemens von Metternich din Austria. Se spune că prințul a dorit un desert special pentru oaspeții săi, iar maestrul cofetar fiind bolnav, Franz a fost nevoit să improvizeze. Așa a luat naștere acest tort de ciocolată, care a devenit rapid un simbol al rafinamentului vienez. Astăzi, Hotel Sacher din Viena păstrează rețeta originală secretă și servește tortul autentic, recunoscut în întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria vieneză mai avem pentru tine și o rețetă de fursecuri vieneze cu stafide și mălai.  Sunt foarte gustoase, sunt fragede și frumos colorate de la mălai. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu deliciosul tort Sacher.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea blatului. Acesta este un blat umed cu ciocolată în interior, ce necesită mai multe etape de pregătire a ingredientelor.

Cum prepari blatul pentru tort Sacher

Mai întâi vei topi ciocolata. Rupe ciocolata în bucăți și topește-o pe baie de aburi (sau la microunde în reprize scurte). Las-o să se răcească ușor.

Într-un bol, mixează untul moale cu zahărul pudră până devine cremos. Apoi adaugă gălbenușurile unul câte unul, mixând bine după fiecare. Încorporează ciocolata topită.

Într-un bol separat, bate albușurile cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul tos, până obții o spumă fermă.

Adaugă alternativ făina cernută și spuma de albușuri peste compoziția de ciocolată, amestecând ușor cu o spatulă pentru a păstra aerarea.

Toarnă aluatul într-o tavă cu diametrul de 22 cm, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 45-50 de minute. Verifică cu o scobitoare.

Montarea tortului

După ce s-a răcit complet, taie blatul în două straturi egale.

Pune gemul de caise într-un ibric cu 2 linguri de apă și încălzește-l ușor, astfel încât să fie mai fluid. Întinde jumătate din gem peste prima felie de blat, apoi așază a doua felie și acoperă întreaga suprafață a tortului cu restul gemului.

Pentru glazura de ciocolată rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un bol. Încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, apoi toarn-o peste ciocolată și amestecă până devine lucioasă și omogenă.

Toarnă glazura peste tort și las-o să se scurgă uniform. Folosește o spatulă pentru a întinde frumos pe margini.

Lasă tortul să se odihnească la temperatura camerei timp de 2-3 ore sau în frigider pentru câteva ore înainte de servire. Se servește tradițional, cu frișcă bătută neîndulcită, care contrastează perfect cu bogăția ciocolatei.

Sfaturi pentru un Tort Sacher Perfect

Optează pentru ciocolata de calitate. Folosește ciocolată neagră premium pentru un gust autentic.

Nu exagera cu frișca. Tortul Sacher se servește cu frișcă simplă, fără zahăr, pentru a echilibra dulceața gemului și ciocolatei.

Respectă temperatura ingredientelor.  Untul și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei pentru o textură uniformă.

Lasă-l să se relaxeze la rece. Dacă ai răbdare, tortul Sacher devine și mai bun după o zi, deoarece aromele se combină perfect.

Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari un tort simplu și tot celebru, îți recomandăm rețeta de tort Bienenstich sau tort Înțepătura albinei.

 

Citește și
Porții de tort Sacher
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de adăugare a glazurii de ciocolată peste rort
Femeie adăugând gem de caise peste tort
Tort Sacher pe platou
+1
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Imagini cu rezerviştii de peste 50 de ani, chemaţi la mobilizare de Armată. Nu pot sta toată ziua
Imagini cu rezerviştii de peste 50 de ani, chemaţi la mobilizare de Armată. "Nu pot sta toată ziua"
Imagini cu rezerviştii de peste 50 de ani, chemaţi la mobilizare de Armată. "Nu pot sta toată ziua"
Prima reacţie a lui Cristi Borcea după ce numele lui a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu mare
Prima reacţie a lui Cristi Borcea după ce numele lui a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu mare
Prima reacţie a lui Cristi Borcea după ce numele lui a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu mare
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide