ceapa

Ceapa încolțită mai poate fi consumată? Iată în ce condiții
Sfaturi culinare | 7 ianuarie 2024

Ceapa încolțită mai poate fi consumată? Iată în ce condiții

Ceapa este una dintre cele mai consumate legume. Ai nevoie de ea în salate, în supe și ciorbe, tocănițe, plăcinte sărate, budinci, sosuri. Dă gust în orice mâncare ai pune-o, iar dacă o caramelizezi aduce și o textură crocantă de care te vei îndrăgosti. Ce te faci când te apuci de gătit și vezi că din ceapa ta au răsărit niște lăstari verzi? Află dacă ceapa încolțită mai poate fi consumată. Vezi ce spun specialiștii și ce reguli trebuie să respecți.

Ceapa încolțită mai poate fi consumată? Iată în ce condiții
Ce tipuri de ceapă există și când se folosește fiecare
Food Magazine | 27 aprilie 2023

Ce tipuri de ceapă există și când se folosește fiecare

Ceapa este una dintre cele mai vechi legume cultivate din lume. Istoricii spun că ea exista deja pe teritoriul actual al Indiei, Chinei și Orientului Mijlociu înainte de a apărea înregistrările istorice. Astăzi cele mai comune tipuri de ceapă au trei culori: albă, galbenă, roșie sau violet, însă există sute de soiuri. Descoperă ce tipuri de ceapa există și când se folosește fiecare.

Ce tipuri de ceapă există și când se folosește fiecare
Legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider. De ce nu e recomandat să le depozitezi la rece
Sfaturi culinare | 25 iulie 2022

Legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider. De ce nu e recomandat să le depozitezi la rece

Nu-i așa că și tu pui toate legumele în frigider imediat ce ajungi cu ele acasă de la magazin? Ar trebui să știi că unele dintre ele se păstrează mai bine pe blatul din bucătărie la temperatura camerei. Află care sunt legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider și de ce nu e recomandat să le păstrezi la temperaturi scăzute.

Legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider. De ce nu e recomandat să le depozitezi la rece
Cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi. 4 trucuri care chiar funcționează
Sfaturi culinare | 29 iunie 2022

Cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi. 4 trucuri care chiar funcționează

Când tai ceapa, aceasta eliberează în aer substanțe chimice iritante, care te fac să lăcrimezi. Uneori plângi de-a binelea, dar cum ceapa dă un gust atât de bun mâncărurilor, e greu să renunți la ea. Descoperă cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi.

Cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi. 4 trucuri care chiar funcționează
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
06:32
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
05:22
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
26 august, 05:45
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
26 august, 05:06
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Porții de prăjitură cu prune și crumble
25 august, 06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
25 august, 05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vezi cele mai noi articole
închide