Legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider. De ce nu e recomandat să le depozitezi la rece
Nu-i așa că și tu pui toate legumele în frigider imediat ce ajungi cu ele acasă de la magazin? Ar trebui să știi că unele dintre ele se păstrează mai bine pe blatul din bucătărie la temperatura camerei. Află care sunt legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider și de ce nu e recomandat să le păstrezi la temperaturi scăzute.
Unele legume nu doar că trebuie să stea la temperaturi mai blânde, dar în contact cu aerul rece se vor strica mult mai repede. Potrivit Colegiului pentru Agricultură și Științe ale Mediului din Marea Britanie anumite vegetale pe care de obicei le folosești la salate trebuie să stea la temperatura camerei.
Legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider
Te îngrijorează risipa alimentară și încerci să găsești metode prin care poți prelungi viața legumelor de sezon? Ei bine, îți oferim în acest articol câteva informații care te-ar putea ajuta. Iată care sunt legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider, dacă vrei să le păstrezi cât mai mult timp.
Iar dacă nu ai timp în fiecare zi să te duci să cumperi brânză, îți arătăm cum să o păstrezi și depozitezi astfel încât să nu facă mucegai.
Castraveții trebuie să stea la temperatura camerei
Dacă păstrezi castraveții mai mult de trei zile la temperaturi sub 10°C, acești se vor strica. Vor deveni mai moi, se vor stafidi și vor face pete pe coajă. Cel mai bine este să îi ții într-un loc răcoros și relativ întunecat, departe de razele directe ale soarelui.
Castraveții nu trebuie ținuți lângă avocado, roșii sau pepeni pentru că acestea emană etilen, un gaz care are rolul de a-i face să se coacă mult mai repede. În cazul în care vei face acest lucru, castraveții se vor îngălbeni în scurt timp și în cele din urmă se vor strica.
Dacă totuși vrei să îi depozitezi în frigider, este indicat să îi înfășori într-un prosop de hârtie. Vor rămâne proaspeți și la fel de crocanți până la 5 zile.
Roșiile nu ar trebui depozitate în frigider
Printre legumele pe care nu trebuie să le depozitezi în frigider se numără și roșiile. Acestea ar trebui păstrate la temperatura camerei pentru că frigul le poate afecta textura și gustul. De asemenea, le oprește procesul de coacere. De aceea, trebuie să verifici cât de coapte sunt și abia după aceea să decizi unde le vei păstra până când urmează să le consumi. Dacă nu sunt suficient de coapte, cel mai bine este să stea într-un loc rece, departe de razele directe ale soarelui.
Dacă vrei să se coacă mai repede, atunci le poți lăsa și într-un spațiu cu multă lumină naturală. Totuși, ține cont de faptul că la frigider vor rezista mai mult cu o săptămână, decât dacă sunt ținute la temperatura camerei. Problema este că nu vor mai fi la fel de gustoase. Depozitarea în frigider le crește durata de viață până la două săptămâni.
Ceapa nu trebuie să stea la rece
Potrivit Asociației Naționale a Producătorilor de Ceapă din Marea Britanie, ceapa trebuie să stea în spații bine ventilate, întunecate, uscate și reci. Dacă ai o pivniță este perfect, dacă nu este de ajuns și o cămară, doar că trebuie să circule aerul.
Ceapa absoarbe foarte repede umiditatea. Dacă temperaturile sau umiditatea sunt prea mari, legumele se vor înmuia și vor mucegăi în timp foarte scurt. Păstrată în condiții corecte, ceapa poate rezista chiar și două luni. Regula este valabilă pentru toate tipurile de ceapă, mai puțin pentru cea verde. Aceasta trebuie ținută la frigider până când urmează să fie consumată.
Nu este recomandat ca lângă ceapă să mai păstrezi și alte legume pentru că emană etilen, așa cum menționam anterior.
Bonus, descoperă și cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi. Află 4 trucuri care chiar funcționează.