migdale

Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Sfaturi culinare | 25 februarie 2025

Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat

Migdalele sunt o gustare sănătoasă, fie că le consumi crude sau prăjite. Conțin grăsimi sănătoase, dar și o mulțime de vitamine și minerale. Fie că le folosești pentru a îmbogăți o salată, a adăuga un gust intens într-un desert sau, pur și simplu, pentru a le consuma ca gustare, migdalele sunt o alegere perfectă. Dacă îți place să fie mai crocante, iată cum se prăjesc migdalele acasă.

Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Ce este untul de migdale și ce beneficii are asupra organismului
Lifestyle | 5 septembrie 2023

Ce este untul de migdale și ce beneficii are asupra organismului

Untul de migdale nu este un ingredient foarte des întâlnit în magazinele din România, însă câștigă din cel în ce mai mult teren în ultimul timp. Migdalele au fost asociate cu îmbunătățirea memoriei și a metabolismului. De asemenea, sunt bogate în proteine ​​și fibre care sunt necesare pentru funcționarea corectă a intestinului. De aceea, poți înlocui cu succes untul clasic cu unt de migdale.

Ce este untul de migdale și ce beneficii are asupra organismului
Rețeta de lapte de migdale pe care o poți face rapid la tine acasă
Băuturi | 4 septembrie 2023

Rețeta de lapte de migdale pe care o poți face rapid la tine acasă

Rețeta de lapte de migdale se face în casă de foarte mulți ani. Procesul implică înmuierea migdalelor în apă peste noapte sau timp două zile. Cu cât migdalele stau mai mult în apă, cu atât laptele va fi mai cremos. Apoi, se scurg, se clătesc și se macină cu apă proaspătă. Lichidul rezultat este laptele de migdale.

Rețeta de lapte de migdale pe care o poți face rapid la tine acasă
Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat
Galerie foto
Conserve | 20 iulie 2023

Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat

Gemul de caise este în topul preferințelor celor care adoră gustul dulce, mai ales la micul dejun. Dacă te numeri și tu printre ei, pe lângă gemul clasic mai poți prepara și gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat.

Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat
Cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte
Desert | 23 februarie 2023

Cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte

Frangipane este o cremă de migdale fără gluten folosită pentru a face diverse produse de patiserie, prăjituri și tarte. Se prepară prin baterea făinii de migdale cu unt, zahăr și ou. Se folosește în tarte cu fructe, ca umplutură în foitaje sau plăcinte.

Cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte
Prăjituri cu migdale din doar două ingrediente
Desert | 19 octombrie 2022

Prăjituri cu migdale din doar două ingrediente

Aceste prăjituri cu migdale din doar două ingrediente se pregătesc foarte rapid. Prăjiturile nu au nevoie de coacere, prin urmare sunt ideale pentru ziele în care vrei un desert simplu și sănătos. Sunt o gustare ușoară, plină de fibre și de nutrienți care să-ți ofere energia necesară.

Prăjituri cu migdale din doar două ingrediente
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
închide