Rețeta de lapte de migdale pe care o poți face rapid la tine acasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de lapte de migdale se face în casă de foarte mulți ani. Procesul implică înmuierea migdalelor în apă peste noapte sau timp două zile. Cu cât migdalele stau mai mult în apă, cu atât laptele va fi mai cremos. Apoi, se scurg, se clătesc și se macină cu apă proaspătă. Lichidul rezultat este laptele de migdale.

Rețeta de lapte de migdale pusă în sticlă cu lapte de migdale
Rețeta de lapte de migdale de casă este foarte economică / Profimedia Images

Laptele de migdale de casă rezistă doar câteva zile în frigider, așa că fă exact cât crezi că vei bea în această perioadă de timp. Poți încălzi laptele de migdale pe aragaz pentru a-l pasteuriza și a-i prelungi termenul de valabilitate. 

Începeți cu un raport de o cană de migdale la două căni de apă când faci lapte de migdale. Va avea  consistența unui lapte de vacă cu 2 % grăsime. Dacă dorești un lapte mai subțire, utilizează mai multă apă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se înmoaie migdalele peste noapte. Se pun într-un castron și se acoperă cu aproximativ un centimetru de apă. Se vor umfla pe măsură ce absorb apa. Se lasă să stea pe blat, acoperit cu o cârpă, peste noapte, sau la frigider până la 2 zile. Cu cât migdalele se înmoaie mai mult, cu atât laptele de migdale este mai cremos.

Cum se prepară laptele de migdale

Se scurg și clătesc migdalele. În acest moment, migdalele ar trebui să să fie puțin moi.

Într-un blender se pun migdalele și apa. Se amestecă la cea mai mare viteză timp de 2 minute. Migdalele trebuie descompuse într-o masă foarte fină, iar apa trebuie să fie albă și opaca. Se strecoară migdalele într-o pânză foarte fină. Se strânge și se apasă cu mâinile curate pentru a extrage cât mai mult lapte de migdale.

Ustensile necesare

Laptele de migdale se poate face atât folosind ​​blender, cât și în robotul de bucătărie. Rezultatele vor fi similare. Totuși, laptele de migdale făcut în blender are o textură mătăsoasă și o aromă subtil dulce. Laptele făcut în robotul de bucătărie este puțin mai gros și are o aromă de nucă mai pronunțată. 

Laptele de migdale poate fi consumat ca atare, poate fi pus în cafea sau în alte băuturi, îl poți adăuga ca ingredient în diferite deserturi. Aroma lui este puternică așa că va influența gustul final al preparatului.

Dacă dorești poți îndulci laptele de migdale cu miere, sirop de arțar, stevia sau zahăr brun. Poți să pui în el o păstaie de vanilie pentru a-l aroma sau un băț de scorțișoară.

Ce poți face cu făina de migdale rămasă

Făina de migdale rămasă poate fi adăugată la fulgi de ovăz, smoothie-uri și brioșe așa cum este. De asemenea, îl puteți întinde pe o foaie de copt și îl puteți coace la cuptorul mic până se usucă complet (2 până la 3 ore). Făina uscată de migdale poate fi păstrată congelată timp de câteva luni și folosită în produse de panificație.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Două mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, una secționată cu lingurița
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
untul de migdale servit într-un borcănaș mic
Ce este untul de migdale și ce beneficii are asupra organismului
Ce este untul de migdale și ce beneficii are asupra organismului
Gem de caise cu migdale în două borcane și caise proaspete
Galerie foto
Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat
Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat
O tartă cu cremă frangipane porționată pe o farfurie albă
Cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte
Cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
05:01
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
05:00
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Borcane cu ardei iuți umpluți cu ton, pentru iarnă
04:00
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
21 septembrie, 08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
21 septembrie, 07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
21 septembrie, 06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți
Staţiunea care va redeveni perla litoralului. Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70
„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”
Descoperire fantastică în Egipt, plină de comori și secrete. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față
Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca
Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă
fresh
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
închide