Rețeta de lapte de migdale pe care o poți face rapid la tine acasă
Rețeta de lapte de migdale se face în casă de foarte mulți ani. Procesul implică înmuierea migdalelor în apă peste noapte sau timp două zile. Cu cât migdalele stau mai mult în apă, cu atât laptele va fi mai cremos. Apoi, se scurg, se clătesc și se macină cu apă proaspătă. Lichidul rezultat este laptele de migdale.
Laptele de migdale de casă rezistă doar câteva zile în frigider, așa că fă exact cât crezi că vei bea în această perioadă de timp. Poți încălzi laptele de migdale pe aragaz pentru a-l pasteuriza și a-i prelungi termenul de valabilitate.
Începeți cu un raport de o cană de migdale la două căni de apă când faci lapte de migdale. Va avea consistența unui lapte de vacă cu 2 % grăsime. Dacă dorești un lapte mai subțire, utilizează mai multă apă.
Ingrediente
Mod de preparare
Se înmoaie migdalele peste noapte. Se pun într-un castron și se acoperă cu aproximativ un centimetru de apă. Se vor umfla pe măsură ce absorb apa. Se lasă să stea pe blat, acoperit cu o cârpă, peste noapte, sau la frigider până la 2 zile. Cu cât migdalele se înmoaie mai mult, cu atât laptele de migdale este mai cremos.
Cum se prepară laptele de migdale
Se scurg și clătesc migdalele. În acest moment, migdalele ar trebui să să fie puțin moi.
Într-un blender se pun migdalele și apa. Se amestecă la cea mai mare viteză timp de 2 minute. Migdalele trebuie descompuse într-o masă foarte fină, iar apa trebuie să fie albă și opaca. Se strecoară migdalele într-o pânză foarte fină. Se strânge și se apasă cu mâinile curate pentru a extrage cât mai mult lapte de migdale.
Ustensile necesare
Laptele de migdale se poate face atât folosind blender, cât și în robotul de bucătărie. Rezultatele vor fi similare. Totuși, laptele de migdale făcut în blender are o textură mătăsoasă și o aromă subtil dulce. Laptele făcut în robotul de bucătărie este puțin mai gros și are o aromă de nucă mai pronunțată.
Laptele de migdale poate fi consumat ca atare, poate fi pus în cafea sau în alte băuturi, îl poți adăuga ca ingredient în diferite deserturi. Aroma lui este puternică așa că va influența gustul final al preparatului.
Dacă dorești poți îndulci laptele de migdale cu miere, sirop de arțar, stevia sau zahăr brun. Poți să pui în el o păstaie de vanilie pentru a-l aroma sau un băț de scorțișoară.
Ce poți face cu făina de migdale rămasă
Făina de migdale rămasă poate fi adăugată la fulgi de ovăz, smoothie-uri și brioșe așa cum este. De asemenea, îl puteți întinde pe o foaie de copt și îl puteți coace la cuptorul mic până se usucă complet (2 până la 3 ore). Făina uscată de migdale poate fi păstrată congelată timp de câteva luni și folosită în produse de panificație.