Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat
Gemul de caise este în topul preferințelor celor care adoră gustul dulce, mai ales la micul dejun. Dacă te numeri și tu printre ei, pe lângă gemul clasic mai poți prepara și gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat.
Galerie foto
Rețeta este asemănătoare cu cea clasică, însă datorită adăugării migdalelor, cantitatea de zahăr este alta. Migdalele nu oferă doar gust și consistență, ci și multiple beneficii asupra sănătății organismului. Acestea conțin grăsimi monosaturate și antioxidanții naturali, cu rol în protejarea sănătății inimii. Au un conținut bogat de fibre, cu rol în protejarea sănătății sistemului digestiv. Mai sunt bogate și în vitaminele B1, B2 și B6, cu rol pozitiv asupra sistemului nervos. Iar mineralele precum calciul, potasiul și magneziul contribuie la susținerea unei bune funcționări a nervilor.
Incluse în dieta zilnică, dar în cantități recomandate de specialiștii în nutriție, te pot ajuta și în lupta cu kilogramele în plus. Conținutul bogat de fibre și de nutrienți îți vor asigura senzația de sațietate pe perioade mai lungi de timp. Migdalele pot fi consumate și simple, crude sau prăjite, dar pot fi adăugate și în salate sau în deserturi.
Descoperă aici un articol complet despre beneficiile consumului zilnic de migdale și cum le poți integra în alimentația ta. Iar în continuare îți vom oferi rețeta detaliată pentru deliciosul gem de caise cu migdale.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pregăti caisele pentru gem, va trebui să pregătești migdalele. Acestea necesită îndepărtarea cojii, care este amăruie, iar pentru aceasta au nevoie de hidratare. Pune migdalele într-un bol și adaugă apă fierbinte peste ele, cât să fie bine acoperite. Lasă-le la hidratat timp de 8-10 minute. În acest interval de timp coaja se va umfla, iar migdalele se pot decoji foarte ușor și rapid.
Descoperă aici și o rețetă de lapte de migdale preparat în casă.
Cum prepari gem de caise cu migdale
Pentru reușita unui gem delicios și foarte aromat, optează pentru caise bine coapte, moi și cu coaja sănătoasă.
Spală caisele, șterge-le și secționează-le în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii. Pune jumătățile de caise într-o cratiță mai mare și cu baza dublă. Adaugă zahărul și sucul de lămâie.
Amestecă bine caisele cu zahărul și pune cratița pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Amestecă din când în când până când se formează suficient sirop astfel încât să nu se lipească gemul de pereții cratiței.
Fierbe gemul la foc mediu, înlăturând spuma care se formează la suprafață. Mai amestecă ocazional.
Între timp decojește migdalele hidratate.
Când gemul devine consistent, adaugă și migdalele decojite. Dacă ai răbdare și timp, poți sparge și câțiva sâmburi de caise pentru a-i adăuga și pe aceștia în gem, bine curățați.
Sterilizează borcanele folosind una dintre metodele de sterilizare și pune gemul fierbinte în ele.
Închide-le ermetic cu capacele din dotare și așază o pătură groasă peste ele. lasă-le să se răcească lent sub pătură, apoi le poți depozita în cămară.
Mai târziu te poți bucura de deliciosul gem de caise cu migdale servit la micul dejun sau inclus în diferite deserturi.
Una dintre rețetele de deserturi în care îl poți folosi este cea de prăjitură cu foaie sfărâmată sau prăjitura Kati.
Galerie foto