Mucenicii moldovenești sunt mari, pufoși, iar siropul le dă o aromă deosebită. Sunt o îmbinare spectaculoasă de gusturi și texturi pe care nu ai cum să nu o încerci măcar o dată. Iată rețeta de mucenici cu miere și nucă la cuptor care nu dă greș.
Rețeta de mucenici cu miere și nucă la cuptor. Rețeta ca în MoldovaMucenicii se prepară în moduri diferite în funcție de zonele țării. În ultimii ani a apărut o variantă nouă: mucenici fierți în lapte.
Mucenici fierți în lapte. Rețeta clasică, simplă și gustoasăDacă nu ai preparat încă, rețeta de mucenici muntenești, nu mai sta pe gânduri, pentru că este altceva decât rețeta clasică a mucenicilor moldovenești. Pe lângă gustul delicios al aluatului de mucenici, interesant este siropul în care aceștia se vor răsfăța, împreună cu multă nucă măcinată.
Mucenici muntenești. Rețeta tradițională a mucenicilor fierțiMucenicii se mănâncă pe 9 martie pentru a-i comemora pe cei 40 de mucenici din Sebastia. Tradiția se ține doar în România și în Republica Moldova, iar mucenicii se mai numesc și sfinți, sfințișori sau brădoși, în funcție de zonă. Hai să aflăm împreună cum se face aluatul pentru mucenici.
Cum se face aluatul pentru mucenici moldovenești sau munteneștiPrintre rețetele de mucenici pe care ți-ai propus să le prepari pentru ziua de 9 Martie, mai poți strecura și rețeta de mucenici împletiți. Pe lângă clasicii mucenici moldovenești, din același aluat îi poți prepara și pe cei împletiți.
Mucenici împletiți. Mucenici moldovenești foarte aromațiPentru ziua de 9 Martie, în care se comemorează cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, îți recomandăm să prepari și tu rețeta tradițională de mucenici moldovenești de post.
Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională româneascăPornind de la rețetele clasice de mucenici, acestea se pot adapta după preferințele bucătarilor iscusiți. Una dintre acestea este rețeta de mucenici de post umpluți cu nucă și cacao, pe care o poți încerca și tu.
Mucenici de post umpluți cu nucă și cacao