Batoane de lămâie, desertul care te va răcori în zilele calde de vară
Zilele toride de vară cer un desert răcoritor, iar aceste batoane de lămâie sunt ceea ce ai nevoie. Sunt atât de aromate încât toată casa îți va fi invadată de parfum proaspăt de citrice.
Secretul unor batoane de lămâie bune este să folosești o cantitate mare de lămâi. Trebuie să fie suficient de acre, dar nu într-atât încât să nu poate fi consumate. Ideal este să alegi lămâi din soiurile cu gust intens, care sunt mai acre, cu note dulci foarte subtile.
Pentru a face batoane de lămâie nu ai nevoie de ingrediente pe care cu siguranță le ai în mod obișnuit la tine în bucătărie: făină, zahăr, unt, ouă, lămâi. Chiar dacă nu găsești lămâie suficient de acre nu trebuie să îți faci probleme prea mari. Cu siguranță desertul tău va fi la fel de gustos.
Ingrediente
Atunci când alegi lămâile pentru această prăjitură trebuie să te uiți foarte bine pe etichetă. Alege-le pe cele a căror coajă poate fi consumată, bio sau eco. Acestea nu au coaja stropită cu pesticide sau alte substanțe care ar putea să îți afecteze sănătatea.
Orice tip de lămâi ai cumpăra înainte de a le folosi spală-le bine cu apă călduță și, dacă ai la dispoziție, și detergent special pentru fructe. Clătește-le apoi bine. Află mai multe despre beneficiile consumului de lămâie.
Desertul poate fi modificat în funcțiile de preferințele tale. În loc de lămâi poți folosi orice alt tip de citrice. Poți face batoane de portocale obișnuite sau roșii, limetă, grapefruit, kumquat.
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o tavă de copt de 20 cm, apoi se acoperă cu hârtie de copt.
Se combină ingredientele pentru blat în vasul unui mixer electric prevăzut cu un accesoriu cu palete. Se amestecă până când aluatul începe să se lipească. Apoi se toarnă în tava pregătită și se apasă astfel încât să fie întins uniform.
Încearcă și rețeta de tartă cu lămâie.
Se coace până când începe să devină auriu, aproximativ 20 de minute. După aceea, se scoate din cuptor, fără a-l opri.
Se bat ingredientele de umplutură într-un castron mare până când se omogenizează. Se toarnă umplutura peste blat. Se pune tava la cuptor și se coace până când umplutura se încheagă, aproximativ 25 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească complet. Apoi se taie batoanele și se pudrează cu zahăr.
Cum se servesc batoanele de lămâie
Batoanele de lămâie pot fi servite la micul dejun, brunch, ca desert după-masă sau la gustare. Se potrivesc bine cu un pahar de limonadă simplă sau cu mentă, îndulcită cu miere, dar și cu un lichior de lămâi.
Trebuie păstrate la frigider, în recipiente închise etanș. Vor fi bune de consum pentru 4-5 zile.