Pentru a prepara rețeta de plăcintă grecească ai nevoie de clasicele foi subțiri de plăcintă pe care le găsești cu ușurință în orice magazin alimentar. Însă, dacă dorești să ai controlul total asupra ingredientelor folosite, poți prepara foile în casă.

Descoperă aici rețeta pentru foi subțiri de plăcintă preparate în casă.

Dacă folosești foi de plăcintă din comerț, mai întâi lasă-le la decongelat. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și apoi topește untul și lasă-l la răcit.

Folosește o formă de tartă cu diametrul de 30-32 cm și unge-i interiorul cu unt topit.

Cum prepari rețeta de Soufra cu zmeură

După ce s-au decongelat foile de plăcintă desfă-le din pachet și grupează câte două foi pe care le ungi între ele cu unt topit. După ce au uns două câte două, împăturește-le pe latura scurtă, sub formă de acordeon. Repetă procedeul pentru fiecare grup de două foi.

Apoi, așază-le sub formă de spirală în interiorul tăvii de copt. Unge-le puțin și deasupra cu unt topit. Introdu tava cu foile de plăcintă încrețite în cuptor și lasă-le să se rumenească ușor pentru aproximativ 15 minute, la 180 de grade Celsius.

În acest interval de timp poți pregăti compoziția pe care o vei adăuga deasupra foilor. Amestecă într-un bol ouăle cu sarea și zahărul până când compoziția devine spumoasă. Adaugă și coaja de la cele 2-3 lămâi, răzuită fin, dar și cele două tipuri de smântână și esența de vanilie. Omogenizează bine amestecul de ingrediente.

Scoate tava cu foile de plăcintă încrețite și rumenite din cuptor și toarnă peste ele compoziția de ouă.

Presară din loc în loc zmeura sau afinele. Introdu din nou în cuptor plăcinta grecească Soufra cu zmeură. Las-o să se prepare timp de aproximativ 30-35 de minute.

Nu te speria dacă în timpul coacerii, plăcinta se va umfla foarte mult la suprafață. În timp ce se va răci și va reveni la dimensiunile inițiale.

Las-o să răcească, apoi o presari cu zahăr pudră și  poți să o porționezi.

Dacă mai dorești și alte astfel de rețete, poți încerca și rețeta Portokalopita, care este tot o rețetă de plăcintă grecească, cu portocale.