Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

O porție dintr-un delicios cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, servită rece, abia scoasă din frigider, este perfectă pentru a te răcori. Prepară și tu rețeta, pentru a te convinge.

Porții de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos pe două farfurii
Galerie foto

Galerie foto

Cremesul se porționează cu un cuțit cu dinți de fierăstrău / Shutterstock

Prăjitura cea mai adorată, în rândul celor care preferă deserturile foarte cremoase, este cremesul sau cremșnitul. O găsești expusă la loc de cinste în galantarele cofetăriilor. O poți prepara cu ușurință în propria bucătărie, mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Aroma cremei o poți alege în funcție de preferințe. În modul clasic, se optează pentru vanilie și lămâie, însă atunci când dorești și un alt gust, aroma de cocos poate fi alegerea perfectă.

Citește și

Chiar dacă poți apela la foile pentru cremșnit din comerț, cele preparate în casă sunt mai bune, mai sănătoase. Rețeta pentru foile de cremșnit sau cremes este destul de simplă. Se prepară ușor, însă necesită răbdare și timp, pentru că se țin la rece cel puțin o oră. Este important acest pas pentru ca untul din compoziția aluatului să devină ferm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă. Iar mai jos vei găsi rețeta completă pentru cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru foile de cremes sau de cremșnit. Aluatul necesită un timp de frământare și un timp mai îndelungat de stat la rece. Apoi se modelează foile și se coc. În intervalul de timp cât aluatul este la rece, poți prepara crema.

Cum prepari aluat pentru cremes cu foi de casă

Ia un bol încăpător și pune în el gălbenușurile, untul moale, iaurtul și oțetul. Presară și un praf de sare și amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare. Adaugă treptat făina și frământă aluatul până când nu se va mai lipi de mâini.

Apoi prepară o compoziție cu care vei unge foile de aluat. Amestecă untul moale cu făina doar până când obții o compoziție ca o ciulama.

Scoate aluatul din bol pe masa presărată cu făină. Întinde-l într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, presărat mai întâi cu făină.

Unge foaia de aluat cu 2/3 din compoziția de unt cu făină, în strat cât mai uniform. Împachetează aluatul în trei așa cum ai proceda cu o coală de hârtie. Trece cu sucitorul peste pachetul de aluat și întinde-l din nou, dar nu foarte subțire. Unge-l cu restul de compoziție, apoi îl împachetezi din nou în trei.

Acoperă pachetul de aluat cu o folie și pune-l la frigider pentru cel puțin o oră.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa presărată cu făină și taie-l în două părți, aproximativ egale.

Întinde prima parte de aluat pe dosul unei tăvi de 23/36 cm, unsă cu puțin unt sau ulei și presărată cu făină. Coace foaia de aluat pentru 3-5 minute, la 180 de grade Celsius. Repetă procedeul și cu a doua foaie de aluat.

Cum prepari crema cu aromă de cocos

Pune într-un bol amidonul cu făina și puțin lapte rece. Amestecă până când se omogenizează. Restul de lapte îl fierbi cu un praf de sare și zahărul. Îl torni fierbinte, peste compoziția de mai sus, amestecând continuu până când devine compactă. Apoi fierbe crema la foc de intensitate medie, amestecând continuu până când devine consistentă ca o budincă. Stinge focul, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până când  se încorporează uniform în cremă.

Pune o folie alimentară direct peste cremă și las-o să se răcească. și o dăm la rece. Pentru a monta deliciosul cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos doar întinzi crema răcită între cele două foi de aluat.

Acoperă prăjitura cu o folie și pune un tocător de lemn peste ea să se preseze ușor. Pune-o la rece pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta pentru a se frăgezi foile și a se porționa frumos.

Decorează cremșnitul cu zahăr pudră, înainte de a-l porționa. Iar dacă mai dorești și altă rețetă de cremșnit interesantă, poți încerca rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior.

 

Citește și
Patru porții de Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, o ceașcă cu cafea și un bol cu zahăr pudră

Galerie foto

Porții de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos pe două farfurii
Foi pentru cremes sau cremșnit
+21
CELE MAI CITITE
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Două mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, una secționată cu lingurița
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremes cu frișcă și căpșuni pe o farfurie cu furculiță
Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos
Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos
Porție de cremes cu vanilie
Galerie foto
Cremes cu vanilie. Rețetă de Cremșnit cu foi preparate în casă
Cremes cu vanilie. Rețetă de Cremșnit cu foi preparate în casă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
05:01
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
05:00
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Borcane cu ardei iuți umpluți cu ton, pentru iarnă
04:00
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
21 septembrie, 08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
21 septembrie, 07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
21 septembrie, 06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți
Vremea 25 septembrie - 23 octombrie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în a doua lună de toamnă

Vremea 25 septembrie - 23 octombrie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în a doua lună de toamnă

Vremea 25 septembrie - 23 octombrie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în a doua lună de toamnă
„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”
Descoperire fantastică în Egipt, plină de comori și secrete. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față
Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca
Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă
fresh
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
închide