Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când îți propui să prepari un tort delicios și dorești un altfel de blat, încearcă rețeta de blat umed cu aromă de vanilie. Vei obține un blat de tort cu o textură mai densă și ușor umedă.

Trei secțiuni de blat de tort
Galerie foto

Galerie foto

Blatul de tort se secționează mult mai bine a doua zi / Shutterstock

Nu mai necesită însiropare decât dacă îți plac torturile cu mult sirop în blat. Torturile sunt cele mai complexe, dar și cele mai elegante deserturi. Se prepară, de obicei, cu ocazia diferitelor evenimente petrecute cu familia și prietenii. Rețetele sunt foarte versatile. Poți combina diferite blaturi de tort cu diferite creme pentru gusturi deosebite și aspect spectaculos.

Citește și

Cel mai popular blat de tort este cel care se prepară după rețeta clasică de pandișpan. Pornind de la acesta, îl poți modifica adăugând cacao, ciocolată sau alte ingrediente ce-i oferă gust deosebit și culoare. Poți prepara blatul de tort în mai multe culori și cu mai multe arome.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de blat de tort zebrat, unde pentru culorile deosebite s-au folosit ingrediente naturale. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru blat umed cu aromă de vanilie.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita unui blat de tort perfect, este necesar să ții cont de câteva reguli importante. În primul rând, ingredientele folosite vor fi aduse la temperatura camerei. În special ouăle și untul nu se vor amesteca reci, abia scoase din frigider.

Albușurile se vor transforma într-o bezea perfectă dacă sunt ținute la temperatura camerei cel puțin 20-30 de minute. De aemenea, untul va deveni cremos dacă este moale.

Cum prepari blat umed cu aromă de vanilie

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge forma de copt cu grăsime sau folosește hârtie de copt.

Pune untul moale într-un bol și adaugă peste el zahărul. Dacă deții o râșniță de cafea, transformă zahărul în zahăr pudră. Untul se va amesteca mai bine cu zahărul pudră. Amestecă untul cu zahărul până când devine cremos.

Separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile amestecă-le cu compoziția de unt. Adaugă și extractul de vanilie. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și bicarbonatul. Încorporează acest amestec în compoziția de unt cu zahăr și gălbenușuri.

Peste albușuri presară iun praf de sare și amestecă-le până când obții o bezea cristalină. Apoi adaugă bezeaua treptat în compoziția de mai sus. Folosește o spatulă pentru a încorpora bezeaua și amestecă ușor compoziția, cu mișcări circulare, de jos în sus. Astfel vei îngloba mai mult aer în compoziție și se va dezvolta frumos în timpul tratamentului termic.

Întinde compoziția în forma de copt pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu forma în cuptor și coace deliciosul blat umed cu aromă de vanilie pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească 10 minute în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un grătar de răcire.

Blatul de tort se va secționa mult mai bine a doua zi.

Descoperă aici și o rețetă de blat de tort cu cacao și amidon.

Citește și
Blat umed cu aromă de vanilie secționat în trei
Galerie foto

Galerie foto

Blat umed cu aromă de vanilie, alături de un tel, ouă, făină și zahăr
Trei secțiuni de blat de tort
+0
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Blat simplu pentru tort pe un platou alb
Galerie foto
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat de tort zebrat, porționat
Galerie foto
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Tort Kilimanjaro sau tort cu aspect de vulcan
Galerie foto
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
închide