Tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru o masă festivă sau pentru atunci când se anunță prietenii în vizită, este ideal de preparat un tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere. Gustul dulce și fin al cremei de ciocolată albă este completat armonios cu explozia de arome și gustul dulce-acrișor al fructelor.

Tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere
Galerie foto

Galerie foto

Fructele se adaugă după ce glazura devine fermă / Shutterstock

Interesant la acest tort este și blatul care se prepară din mere caramelizate și amestecate cu biscuiți sfărâmați. Crema este foarte simplă și rapid de preparat. Conține doar ciocolată albă amestecată cu frișcă și mascarpone. Ca și aromă poți opta pentru vanilie sau lămâie. Sunt aromele care se potrivesc perfect la un astfel de tort.

Citește și

Fructele le alegi în funcție de gust sau în funcție de ce găsești pe piață. Cu cât optezi pentru mai multe fructe cu atât tortul va fi mai delicios, iar aspectul va fi spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O combinație ușor asemănătoare mai poți descoperi și la rețeta de tort cu iaurt si fructe. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea blatului de mere. Acesta necesită un timp pentru caramelizarea merelor și un alt timp pentru răcire. În aceste intervale de timp vei prepara crema de ciocolată albă.

Cum prepari blatul pentru tort cu ciocolată albă și fructe

Mai întâi spală merele, șterge-le și răzuiește-le pe răzătoarea cu orificii mari, fără a le îndepărta coaja. Așază o crăticioară pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă zahărul cu untul și 2 lingurițe de apă.

Amestecă cu o spatulă până când zahărul se topește. Adaugă merele răzuite și amestecă-le ușor cu siropul de zahăr. Presară și pudra de scorțișoară și lasă merele să se caramelizeze ușor. Apoi stinge focul și lasă merele caramelizate să se răcească.

Rupe biscuiții în bucăți mai mici și adaugă-i în compoziția de mere. Tapetează interiorul unei forme de tort cu folie de prospețime și întinde la baza acesteia stratul de mere cu biscuiți. Pune forma de tort în frigider până când pregătești crema.

Cum prepari crema de ciocolată albă cu mascarpone

Pentru a prepara crema pentru tort cu ciocolată albă și fructe, pune frișca lichidă într-o crăticioară la încălzit. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul, trage crăticioara deoparte și adaugă în ea ciocolata albă ruptă în bucăți mici sau răzuită. Amestecă energic cu un tel până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Adaugă extractul de vanilie și lasă compoziția de ciocolată să se răcorească timp de 10-12 minute. Pune deoparte în alt vas, aproximativ 1/4 din crema de ciocolată, pentru a glazura tortul cu ea.

Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi, amestecând continuu. Adaug-o peste crema de ciocolată albă și omogenizează bine compoziția. Lasă crema să se mai răcorească, apoi amestec-o cu mascarponele.

Scoate forma de tort din frigider și întinde crema de ciocolată albă cu mascarpone peste stratul de biscuiți. Pune tortul la rece pentru 4-5 ore, atât cât să devină crema fermă.

Apoi, transferă tortul pe un platou și glazurează-l cu crema de ciocolată oprită, pe care o încălzești pe baie de aburi.

Lasă glazura să se întărească și decorează tortul cu multe fructe.

Mai lasă deliciosul tort cu ciocolată albă și fructe la rece cel puțin o oră, apoi îl poți porționa.

Dacă dorești să prepari o altă glazură pentru decorul tortului, îți recomandăm rețeta de glazură lucioasă pentru eclere.

Citește și
Tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu fructe și ciocolată albă porționat
Cremă de ciocolată albă amestecată cu telul
Tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Șarlotă de portocale secționat pe un platou alb cu două furculițe
Galerie foto
Șarlotă de portocale cu frișcă naturală și pișcoturi
Șarlotă de portocale cu frișcă naturală și pișcoturi
Porție de tort cu fructe pe o farfurie, alături de tortl secționat pe platou
Galerie foto
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Tort cu mure și zmeură porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto
Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare
Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide