Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă te-ai plictisit de torturile cu creme de ciocolată sau de cele cu fructe, încearcă rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie și blat din albușuri. Este un tort delicios și foarte elegant ce cucerește instant cu gustul și aspectul lui.

Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos secționat pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Pentru a intensifica culoarea galbenă a cremei, gălbenușurile se amestecă cu sare și coaja de lămâie răzuită fin / Shutterstock

Tortul este desertul spectaculos care se prepară, de obicei, cu ocazia diferitelor evenimente deosebite. Sunt festive pentru aniversări sau zile onomastice, dar și pentru sărbătorile religioase. Rețetele sunt foarte versatile, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al aspectului. Poți prepara torturi rotunde, dreptunghiulare, sub formă de inimioară, sau trapezoidale, în formele de chec.

Citește și

Cele mai populare sunt torturile cu cremă de ciocolată, urmate fiind de cele cu fructe. Blaturile torturilor pot fi preparate rapid, după rețeta clasică de pandișpan. Le poți îmbogăți cu puțină cacao, cu nuci sau cu ciocolată. Crema de lămâie este una dintre cele mai aromate creme, dar și ușoară ca gust și răcoroasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta clasică pentru crema de lămâie. Mai jos descoperă rețeta completă pentru tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea tortului cu aromă de lămâie este necesar să coci un blat mare de tort sau două mai mici. Pentru umplerea blaturilor vei prepara o delicioasă cremă de lămâie. Pentru a avea contrast de gusturi și culori, mai poți prepara și o cremă de mascarpone simplă și gustoasă.

Pașii necesari pentru tort cu aromă intensă de lămâie

Începe cu prepararea blatului de tort din albușuri, care după coacere va avea nevoie și de un timp de răcire pentru a se secționa mai bine. În acest interval de timp poți pregăti crema de lămâie și crema de mascarpone.

Cum prepari blat de tort din albușuri

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Adăugă treptat din zahăr și din sucul de lămâie și amestecă intens până când ai obținut o bezea fermă. Încorporează în bezea și făina, amestecând ușor cu o spatulă.

Apoi, împarte compoziția în două părți egale. Coace două blaturi de tort în forme cu diametrul de 26 cm, tapetate cu hârtie de copt. Lasă-le să se răcească bine, apoi secționează-le în câte două părți.

Dacă îți este mai ușor poți coace un singur blat pe care îl secționezi în 3 sau în patru părți.

Cum prepari cremele pentru tort

Pentru a prepara crema de lămâie amestecă într-o crăticioară gălbenușurile cu un praf de sare și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă-le bine pentru 2-3 minute așa, pentru a li se intensifica culoarea.

Adaugă zahărul și amestecă energic până când ai obținut o compoziție spumoasă. Apoi adaugă amidonul amestecat cu făina și laptele rece și omogenizează bine compoziția. La final adaugă și restul de lapte fierbinte, amestecând continuu pentru omogenizare.

Fierbe compoziția pentru crema de lămâie amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. Stinge focul, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească. După răcire, adaugă în cremă untul moale și sucul de lămâie, și omogenizează crema folosind mixerul. Pune crema de lămâie la rece până la montarea tortului.

Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, amestecă într-un bol frișca lichidă până când capătă consistență. Adaugă mascarponele și amestecă energic până când capătă cremoazitate. Pune crema de mascarpone cu frișcă la rece până când decorăm tortul.

Cum montezi și decorezi deliciosul tort cu aromă intensă de lămâie

Împarte crema de lămâie în trei părți egale și întinde-le între blaturile de tort. Deasupra tortului și pe laterale întinde crema de mascarpone cu frișcă. Pe laterale aplică și un strat subțire de nucă de cocos, pentru un aspect mai deosebit.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta, apoi se va porționa perfect.

Descoperă aici și rețeta de tort diplomat. Un tort delicios cu pișcoturi și fructe din compot.

Citește și
Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos decorat cu felii de lămâie și frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Porție de tort decorată cu mentă
Porție de tort cu lămâie
Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos secționat pe un platou alb
+1
CELE MAI CITITE
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
ulei de palmier
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu lămâie și zmeură porționată pe farfurie și pe platou, alături de lămâi și zmeură
Galerie foto
Tartă cu lămâie și zmeură. Un desert perfect pentru vară
Tartă cu lămâie și zmeură. Un desert perfect pentru vară
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă porționată
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
pilaf sârbesc cu legume
09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
închide