Borș de miel simplu și delicios, preparat după rețeta bunicii
Dacă ești în căutarea unor rețete de preparate din carne de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm o rețetă de borș de miel simplu și delicios. Borșul este preparat după rețeta bunicii, cu multă carne și legume.
Galerie foto
Preparatele din carne de miel au devenit tradiționale pentru mesele de la Sărbătorile Pascale. Creștinii care sărbătoresc Paștele asociază sărbătoarea cu tăierea mielului. Sacrificarea mielului, reprezintă jertfa adusă Mântuitorului, pentru faptul că a adus eliberarea omenirii din robia păcatului. Din carne de miel se pot prepara o mulțime de rețete culinare, de la supe și ciorbe la fripturi și aperitive.
Rețetele de ciorbă din carne de miel se pot prepara în diferite moduri. Și borșul de miel se prepară diferit, în funcție de zonele țării. În Moldova se adaugă smântână și gălbenuș de ou pentru a potrivi gustul și textura. În zona de sud a țării, smântâna este înlocuită cu iaurt sau lapte bătut, dar borșul de miel se servește simplu, cu ardei iute, și cu 2-3 fire de ceapă verde.
Dintre rețetele de aperitive cu carne de miel cea mai cunoscută este rețeta de drob. Descoperă și tu aici cum poți prepara drob tradițional pentru masa de Paște. Iar mai jos, te lăsăm să descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea borșului de miel.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea tuturor ingredientelor necesare preparării borșului de miel. Pregătește și o oală încăpătoare în care să fierbi toate ingredientele.
Cum prepari borș de miel simplu și delicios
Porționează în bucăți mai mici toate oasele și carnea de miel și pune-le în oală. Adaugă 3 litri de apă și așază oala pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare. Când se formează spumă deasupra înlătur-o cu o sită deasă, apoi redu intensitatea focului.
După ce spuma este înlăturată și supa rămâne limpede, adaugă sarea și amestecă pentru diluare. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță morcovul și toacă-l rondele. Adaugă-le în oala cu ciorbă și lasă-le să fiarbă împreună cu carnea până când toate sunt bine pătrunse. Carnea de miel fierbe foarte repede, în aproximativ 30-40 de minute. Adaugă zarzavatul pentru ciorbe, iar după7-8 minute, adaugă cartofii curățați și tăiați în bucăți mari.
Pune borșul într-o oală și fierbe-l separat pentru 15 minute. Adaugă-l în ciorba de miel când cartofii sunt ușor pătrunși. Adaugă și un ardei roșu tăiat în fâșii, apoi leușteanul și mărarul tocate mărunt. Mai lasă oala cu borș de miel simplu și delicios pe foc aproximativ 5-6 minute.
După stingerea focului, lasă borșul de miel să se tempereze pentru aproximativ 10 minute. Apoi adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt, precum și cozile de la ceapa verde, tocate rondele. Acoperă oala cu borș de miel simplu și delicios cu un capac și lasă verdețurile să se infuzeze și să-și degaje aromele în lichidul fierbinte.
Mai poți adăuga pătrunjel verde și cozi de ceapă verde și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.
O altă rețetă pe care o poți prepara cu carne de miel este rețeta de plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie.
Galerie foto