Drob de ciuperci. Rețetă de drob vegetarian, mai simplu și mai sănătos
Dacă ești în căutarea unei rețete de drob mai simplă și mai sănătoasă, pentru masa de Paște, poți prepara drob de ciuperci. Este o rețetă de drob vegetarian, cu multă verdeață și ciuperci champignon.
Galerie foto
Drobul face parte dintre aperitivele tradiționale, nelipsite de pe mesele Sărbătorilor Pascale. Se prepară, de obicei din măruntaie de miel cu ceapă verde și usturoi verde, dar și cu ouă fierte. Cei care nu agreează carnea de miel, prepară drobul din măruntaie de pasăre sau doar din ciuperci, fără adaos de carne.
Poți prepara drobul de ciuperci și cu alte ocazii, pentru un platou cu aperitive festive. Este gustos și foarte aspectuos. Pentru masa de Paște și nu numai, poate fi preparat în două variante. Poți adăuga în compoziție ouă fierte, ca și la drobul din carne de miel. Îl poți prepara și simplu, precum un chec aperitiv. În oricare dintre variante va fi gustos și va avea succes garantat.
Descoperă aici și rețeta tradițională pentru drob de miel. Iar mai jos. îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acestui aperitiv festiv.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea drobului constă în fierberea celor 4 ouă. Acestea trebuie fierte tari pentru că vor fi adăugate în interiorul compoziției de ciuperci. Descoperă aici cum și în cât timp se gătesc corect ouă fierte moi sau tari. În timp ce se fierb ouăle, poți pregăti și ciupercile și celelalte ingrediente.
Cum prepari deliciosul drob de ciuperci
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Șterge bine ciupercile cu un ștergar curat și umezit și îndepărtează partea de jos a codițelor. Apoi toacă ciupercile și codițele mărunt. Pune o tigaia cu ulei pe flacăra aragazului și adaugă ciupercile tocate. Prepară-le până când se evaporă lichidul format în urma deshidratării acestora. Presară peste ele sare și piper și lasă-le la răcit.
Curăță ceapa verde și usturoiul verde, clătește-le și toacă-le mărunt. Clătește bine și pătrunjelul verde și mărarul verde și toacă-le mărunt. Amestecă toate verdețurile tocate cu ciupercile răcite. Apoi încorporează în acest amestec și 2 ouă crude plus un albuș. Omogenizează bine amestecul de ingrediente pentru drob și, în funcție de cât de consistentă este compoziția, adaugă și pesmet.
Descoperă și o rețetă de drob de pui cu ouă de prepeliță.
Așază hârtie de copt într-o tavă de chec pe care o tapetezi cu hârtie de copt. Pune în tavă jumătate din compoziția pentru drob. Așază ouăle fierte și curățate unul în continuarea celuilalt, deasupra compoziției, pe lungime. Pune restul compoziției de ciuperci deasupra și niveleaz-o uniform. Presează ușor compoziția la suprafață să poată pătrunde și printre golurile create de ouă.
Amestecă gălbenușul de ou cu câteva picături de apă. Unge suprafața drobului de ciuperci cu gălbenușul diluat, folosind o pensulă.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace drobul vegetarian pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.
Poți porționa deliciosul drob de ciuperci după răcirea completă, pentru a nu se sfărâma compoziția.
Tot pentru masa de Paște mai poți prepara și o rețetă de chec aperitiv din legume cu ouă fierte.
Galerie foto