Ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară
Din categoria celor mai populare și apreciate rețete de ciorbă, îți recomandăm să încerci rețeta de ciorbă de pui a la grec. Este foarte gustoasă, consistentă și ușor de preparat.
Galerie foto
Bucătăria grecească este una dintre cele mai îndrăgite bucătării ale lumii. Este îndrăgită mai ales pentru simplitatea rețetelor culinare și pentru ușurința și rapiditate în preparare. Grecii pun accent deosebit pe ingredientele locale care dau savoare preparatelor.
Rețeta ciorbei de pui inspirată din bucătăria grecească este ușor asemănătoare cu rețeta tradițională de ciorbă de pui rădăuțeană. Sunt câteva mici diferențe și în lista de ingrediente, dar și la modul de preparare. Dacă îți place ciorba rădăuțeană, cu siguranță vei îndrăgi și ciorba a la grec.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de ciorbă rădăuțeană!
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu așa ciorbă delicioasă și acrișoară.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a aprinde aragazul și a pune apa la fiert, pregătește toate ingredientele necesare ciorbei.
Curăță toate legumele și taie-le în cuburi mici sau în rondele, după caz. Poți chiar să dai pe răzătoare rădăcinoasele. Porționează și carnea în cuburi mici. Spală bine orezul și lasă-l în apă rece până în momentul folosirii. Spală și verdeața și las-o într-o sită la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, așază o oală cu 3 litri de apă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.
Pașii necesari pentru a prepara ciorbă de pui a la grec
Când apa din oală atinge punctul de fierbere, adaugă bucățile din carnea de pui și o linguriță de sare. Lasă carnea să fiarbă până când începe să se pătrundă la testul cu furculița. Nu uita să îndepărtezi spuma care se formează deasupra apei.
Adaugă legumele curățate și tocate în cuburi, dar și o foaie de dafin. Lasă foaia de dafin să fiarbă maxim 12 minute, atât cât să-și degaje aroma în supă. Dacă o fierbi mai mult, aceasta devine amară. Acoperă oala cu un capac și lasă ciorba dă fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse. Scurge orezul și adaugă-l în ciorbă. După adăugarea orezului mai fierbi ciorba pentru aproximativ 8-10 minute, timp în care pregătești ingredientele pentru dres gustul și textura ciorbei.
Pune într-un bol cele 2 gălbenușuri de ouă și amestecă-le cu un praf de sare. Adaugă sucul de la o lămâie și smântâna. Omogenizează bine compoziția și adaugă în ea câte puțină supă fierbinte. Amestecă intens în timp ce adaugi supa, până se ajunge la temperatura ciorbei din vas.
Toarnă treptat compoziția în ciorbă, amestecând intens pentru a se omogeniza. Adaugă și a doua lămâie tăiată în felii. Mai lasă delicioasa ciorbă de pui a la grec să fiarbă pentru aproximativ 7-8 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper.
Adaugă și mărarul tocat, pentru a avea timp să-și degaje aroma. Iar după stingerea focului, adăugă și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Pentru un gust desăvârșit al ciorbei, savureaz-o cu un ardei iute și felii de pâine prăjite.
Iar pentru data viitoare, trece pe lista de preparat și rețeta de supă picantă de pui cu legume.
Galerie foto