Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și pufoase.
Brioșele cu măr și fulgi de ovăz se fac în mai puțin de 15 minute, din ingrediente sănătoase. Sunt pufoase, moi și foarte parfumate.
Le poți pune în pachetul copilului pentru școală, le poți lua la birou pentru o gustare sau le poți consuma acasă atunci când vrei să te răsfeți cu ceva bun.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o formă de brioșe. Fulgii de ovăz se procesează într-un robot de bucătărie până se transformă în făină. Bananele se amestecă cu ouăle, uleiul, esența de vanilie și oțetul până se omogenizează perfect. Ingredientele uscate se combină cu cele umede. Aluatul rezultat se pune în forme până sus. Deasupra fiecărei brioșe se presară migdale pisate.
Tava se dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Apoi se scoate și se lasă să se răcească. Brioșele se scot din tavă și se servesc.
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz
Pentru a îndulci aceste brioșe cu măr și fulgi de ovăz vei avea nevoie de banane foarte coapte. Dacă nu îți place această variantă poți folosi sos de mere neîndulcit sau sirop de arțar.
Făina clasică este înlocuită de fulgii de ovăz, însă aceștia pot și înlocuiți cu făină de migdale sau cu făină fără gluten dacă vrei ca brioșele să fie tot fără gluten.
Pentru mere este recomandat să folosești Granny Smith pentru că sunt crocante și dulci-acrișoare, însă dacă ai la îndemână alt soi nu este nicio problemă. Află mai multe despre beneficiile consumului de mere.
Uleiul de avocado are rolul de a aduce un plus de aromă. Dacă nu ai în cămară atunci pune ulei de cocos sau unt nesărat cu 82% grăsime. Praful de copt are rolul de a face brioșele cu măr și banane mai pufoase, iar oțetul de cidru este folosit pentru a-l stinge. Poți pune și zeamă de lămâie sau alt tip de oțet.
Dacă îți plac brioșele mai bogate poți să mai pui în aluat și 50 g de stafide și 50 g de nuci sau nuci pecan mărunțite. De asemenea, orice alt fel de fructe confiate sunt potrivite, însă ai grijă să nu aibă în compoziție zahăr sau aditivi alimentari.
Cum se păstrează brioșele cu măr și fulgi de ovăz
Din compoziția de mai jos vor rezulta 9 brioșe. Dacă nu le consumi pe toate le poți pune într-un vas care se închide ermetic. La frigider vor rezista până la 5 zile. De asemenea, le poți congela în pungi de plastic rezistente la temperaturi joase. Încearcă și rețeta noastră de negrese cu fulgi de ovăz.