Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 2 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus la cuptor

Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
Negresa cu fulgi de ovăz este gluten free / Shuterstock

Negresa cu fulgi de ovăz va fi un desert pe care îl va putea consuma oricine, indiferent de intoleranțele alimentare pe care le are, dacă alegi să folosești lapte vegetal și ciocolată vegană, iar tava o ungi cu ulei în loc de unt. Pote fi un desert, o gustare sau chiar un mic-dejun delicios și hrănitor.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se amestcă untul de arahide cu siropul de arțar până când se omogenizează. Apoi se adaugă laptele, sarea și vanilia și se amestecă bine. Se pun ovăzul, pudra de cacao, semințele de in și praful de copt. Se amestecă până se combină. Când s-a omogenizat se pun fulgii de ciocolată și se amestecă.

Se pune aluatul într-o tavă pătrată cu latura de 20 cm unsă cu unt sau ulei. Se nivelează cu o spatulă și se presară fulgi de ciocolată deasupra. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească cel puțin 10 minute înainte de a le tăia în pătrate.

Fulgii de ovăz pe care îi folosești pentru această negresă pot fi atât fini, cât și mai grosieri, în funcție de ce textură vrei să obții. Dacă nu ai în casă decât din cei mari, atunci îi poți mărunți într-un robot de bucătărie până capătă dimensiunea de care ai nevoie.

Siropul de arțar va fi folosit pentru a îndulci prăjitura. Alege cu atenție produsul pentru că multe dintre ele au în compoziție aditivi alimentari cu rol de conservanți sau coloranți.

Laptele potrivit pentru negresa cu fulgi de ovăz

Ai libertate deplină pentru a alege laptele pentru negresa cu fulgi de ovăz. Poate fi de vacă sau din surse vegetale.

Dacă preferi ultima variantă atunci asigură-te că nu este îndulcit și că este cât mai curat posibil. De asemenea, ține cont că va influența gustul final al prăjiturii. Îți oferim și rețeta de prăjitură cu banană și fulgi de ovăz.

Untul de arahide va da desertului o consistență ușor cremoasă, dar și o aromă puternică de alune. Ai grijă să folosești un produs neîndulcit, fără aditivi alimentari pentru ca negresa să fie cu adevărat hrănitoare.

Semințele de in au rolul de a lega mai bine compoziția. Dacă nu îți plac poți să nu le adaugi, însă negresa va ieși mult prea uscată și nici nu va crește atât de mult pe cât ți-ai dori. Încearcă și rețeta noastră de negresă vegană din doar două ingrediente.

Citește și
CELE MAI CITITE
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată pe un tocător de lemn, alături de un dovleac secționat și o măsură metalică de ingediente
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
covrigi de casă puși pe un tocător de lemn
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
osso buco servit pe o farfurie albă
Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuri
Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuri
tortellini proaspeți pe un tocător
5 rețete cu tortellini pe care să le încerci oricând vrei să gătești ceva rapid și gustos
5 rețete cu tortellini pe care să le încerci oricând vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Supă cremă de conopidă cu praz în bol, decorată cu verdeață
30 noiembrie, 05:16
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
29 noiembrie, 06:33
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Trei porții de Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, furculițe și o ceașcă de ceai
29 noiembrie, 05:36
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Cât costă certificatul RAR Auto-Pass pentru vânzarea maşinilor second-hand. Va fi emis de la 1 decembrie
Cât costă certificatul RAR Auto-Pass pentru vânzarea maşinilor second-hand. Va fi emis de la 1 decembrie
Cât costă certificatul RAR Auto-Pass pentru vânzarea maşinilor second-hand. Va fi emis de la 1 decembrie
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Fiul lui Sean Diddy Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Fiul lui Sean „Diddy” Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Fiul lui Sean „Diddy” Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
fresh
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special

Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată

Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
închide