Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus la cuptor
Negresa cu fulgi de ovăz va fi un desert pe care îl va putea consuma oricine, indiferent de intoleranțele alimentare pe care le are, dacă alegi să folosești lapte vegetal și ciocolată vegană, iar tava o ungi cu ulei în loc de unt. Pote fi un desert, o gustare sau chiar un mic-dejun delicios și hrănitor.
Ingrediente
Mod de preparare
Se amestcă untul de arahide cu siropul de arțar până când se omogenizează. Apoi se adaugă laptele, sarea și vanilia și se amestecă bine. Se pun ovăzul, pudra de cacao, semințele de in și praful de copt. Se amestecă până se combină. Când s-a omogenizat se pun fulgii de ciocolată și se amestecă.
Se pune aluatul într-o tavă pătrată cu latura de 20 cm unsă cu unt sau ulei. Se nivelează cu o spatulă și se presară fulgi de ciocolată deasupra. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească cel puțin 10 minute înainte de a le tăia în pătrate.
Fulgii de ovăz pe care îi folosești pentru această negresă pot fi atât fini, cât și mai grosieri, în funcție de ce textură vrei să obții. Dacă nu ai în casă decât din cei mari, atunci îi poți mărunți într-un robot de bucătărie până capătă dimensiunea de care ai nevoie.
Siropul de arțar va fi folosit pentru a îndulci prăjitura. Alege cu atenție produsul pentru că multe dintre ele au în compoziție aditivi alimentari cu rol de conservanți sau coloranți.
Laptele potrivit pentru negresa cu fulgi de ovăz
Ai libertate deplină pentru a alege laptele pentru negresa cu fulgi de ovăz. Poate fi de vacă sau din surse vegetale.
Dacă preferi ultima variantă atunci asigură-te că nu este îndulcit și că este cât mai curat posibil. De asemenea, ține cont că va influența gustul final al prăjiturii. Îți oferim și rețeta de prăjitură cu banană și fulgi de ovăz.
Untul de arahide va da desertului o consistență ușor cremoasă, dar și o aromă puternică de alune. Ai grijă să folosești un produs neîndulcit, fără aditivi alimentari pentru ca negresa să fie cu adevărat hrănitoare.
Semințele de in au rolul de a lega mai bine compoziția. Dacă nu îți plac poți să nu le adaugi, însă negresa va ieși mult prea uscată și nici nu va crește atât de mult pe cât ți-ai dori. Încearcă și rețeta noastră de negresă vegană din doar două ingrediente.