Zahăr brun întărit. Ce poți face ca să-l înmoi imediat
Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să folosești puțin zahăr brun și să fie tare ca piatra? Nu trebuie să folosești forța brută ca să îl aduci la starea lui obișnuită și nici să îl arunci.
Zahărul brun începe să se întărească din cauză că începe să piardă din umiditate.
Dacă nu îl depozitezi în condiții corecte va deveni mai închis la culoare și se va transforma într-un bulgăre greu de desfăcut. Îl poți mânca fără probleme dacă reușești să îl spargi în bucăți mai mici.
Cum reușești să ai zahăr moale și pufos
Zahărul brun trebuie depozitat cu mare atenție. Acest lurcu îl va ajuta să se păstreze pentru o perioadă mai lungă de timp.
Există anumite alimente neperisabile pe care e recomandat să le ai mereu în casă. Printre acestea se poate număra și zahărul brun, mai ales dacă este depozitat în mod corect.
Folosește cuptorul cu microunde
Cel mai rapid mod de a înmuia zahărul brun este să îl pui în cuptorul cu microunde. Pune-l într-un vas pe care să îl acoperi cu un prosop de hârtie ud. Pornește cuptorul cu microunde în sesiuni de câte 10 secunde până când zahărul devine pufos din nou.
Între sesiuni, apasă zahărul cu o furcușiță pentru a grăbi procesul. Ai grijă să nu îl încălzești prea tare pentru că se va topi. După ce îl scoți din cuptor folosește o mănușă de bucătărie pentru că riscul de arsură este foarte mare.
Află mai multe și despre principalele tipuri de zahăr. Vezi care sunt folosite pentru gătit în bucătăriile internaționale.
Folosește cuptorul aragazului
Preîncășzește cuptorul la 120°C. Pune zahărul brun întărit într-un vas termorezistent. Din când în când apasă cu o furculiță ca să îl spargi în bucăți mai mici.
Când este gata scoate-l de la cuptor folosind o mănușă de bucătărie.
Folosește pâine pentru a transforma zahărul brun întărit în zahăr moale
Pune zahărul întărit împreună cu o felie de pâine proaspătă într-un vas care se închide ermetic. După o zi zahărul va fi din nou moale pentru că va absorbi din umiditatea pâinea. Scoate pâinea din vas pentru că riști să mucegăiască.
Folosește felii de măr
Folosește aceeași metodă ca mai sus, doar că în loc de pâine proaspătă pune felii de măr. Dacă nu consumi gluten este o soluție bună.
Folosește o bucată de teracotă
Poate părea ciudat, dar o bucată e teracotă te poate ajuta să înmoi zahărul brun întărit. Lasă bucata de teracotă în apă timp de 20 de minute, apoi pune-o într-un vas care se închide ermetic.
Deasupra ei pune zahărul. După o zi, zahărul va absorbi umiditatea și va fi la fel ca atunci când l-ai cumpărat.
Pentru ca zahărul brun să nu se mai întărească trebuie păstrat în recipiente închise ermetic în camere uscate și întunecoase.