Vei începe cu pregătirea dovleacului, etapa cea mai anevoioasă din procesul de preparare al rețetei. Mai întâi secționează dovleacul în jumătăți pentru a putea îndepărta semințele. Apoi taie jumătățile în felii și curăță coaja de pe ele, dacă optezi pentru a răzui dovleacul. Poți opta și pentru a coace dovleacul, însă acest pas necesită mai mult timp.
Descoperă și o rețetă de tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.
Cum prepari budincă de dovleac cu brânză și semințe
După ce ai curățat toate feliile de dovleac răzuiește-le miezul într-un bol. Pune o linguriță de ulei într-o tigaie, adaugă și untul și lasă-l la topit. Apoi adaugă dovleacul răzuit. Caramelizează dovleacul amestecând continuu cu o spatulă pentru a nu se arde și a se carameliza uniform. După aceea stinge focul și transformă dovleacul caramelizat în piure, cu ajutorul blenderului.