Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente. Rețetă de aperitiv
Pentru că în luna octombrie dovleacul este vedetă printre darurile colorate ale toamnei, nu ezita să îl incluzi în alimentația ta zilnică. Iar dacă nu ai idei de rețete cu dovleac, îți venim în ajutor cu o rețetă de tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.
Galerie foto
Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, din puține ingrediente, pe care le poți adapta după preferințe. Tarta va ieși gustoasă și hrănitoare, dar și foarte consistentă. Tot ce ai de făcut pentru prepararea rețetei este să pregătești un aluat dospit, dar cu adaos de condimente. Ca și umplutură, vei adăuga dovleac, dar și brânză, șuncă și o ceapă. Pe acestea le prepari ușor înainte, doar până când se pătrund la testul cu furculița. Brânza o poți adăuga după preferință, important este să aibă textura mai fermă.
Descoperă care sunt cele 8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider. Iar mai jos, vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea aluatului pentru tartă care necesită un timp foarte de frământare și un timp tot scurt pentru dospire. În timp ce aluatul se dospește poți pregăti ingredientele pentru umplutura tartei.
Cum prepari aluatul pentru tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente
Ia un bol mare și trece făina pe marginile făinii din bol. Apoi, toarnă câte puțină apă caldă peste ingredientele de la centru, amestecându-le energic și adunând peste ele și făina. Adaugă și cele 4 linguri de ulei extravirgin de masă se dospească la loc cald timp de aproximativ 35-40 de minute.
În acest interval de timp poți pregăti dovleacul și celelalte ingrediente pentru umplutura tartei.
Secționează dovleacul în felii mai mici, iar ceapa toac-o în fâșii. Pune uleiul într-o tigaie la încins. Adaugă mai întâi ceapa, apoi dovleacul și amestecă-le ușor timp de câteva minute în uleiul înfierbântat. Astfel, ingredientele își vor degaja aromele și acestea se vor întrepătrunde armonios între ele. Apoi adaugă șunca feliată subțire și amestec-o cu celelalte ingrediente. Mai lasă-le la preparat timp de 4-5 minute.
Sparge oul într-un bol și amestecă-l cu smântâna, un praf de sare și unul de piper.
Când ai toate aceste elemente pregătite, poți forma și coace delicioasa tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.
Mai întâi întinde aluatul pe hârtie de copt, într-o foaie ovală de 5-6 mm grosime. Transferă hârtia cu aluatul într-o tavă de cuptor. Delimitează marginile tartei de 4-5 mm, înțepând aluatul de jur împrejur cu o furculiță. Apoi adaugă peste aluat compoziția de ou cu smântână. Deasupra compoziției așază ingredientele din tigaie. Apoi presară din loc în loc bucăți de brânză sărată. Introdu tava în cuptor și coace tarta pentru 30-35 de minute, la 175 de grade Celsius. Las-o să se mai răcorească, apoi o poți porționa.
Dacă mai dorești rețete de preparate sărate cu dovleac,. mai poți încerca și rețeta de dovleac copt în felii de bacon.
Galerie foto