Rețete savuroase cu dovleac. Preparate pe care să le încerci toamna aceasta

Dovleacul este fără îndoială vedeta toamnei. De la plăcinte până la tarte și budinci, dovleacul adaugă o aromă minunată și o textură catifelată multor deserturi delicioase. Îți propunem 3 rețete savuroase cu dovleac pe care să le încerci în sezonul rece.  

Rețete cu dovleac servite pe o masă
Dovleacul poate fi folosit atât în deserturi, cât și în preparate sărate / Shutterstock

Dovleacul are o aromă dulce ceea ce îl face potrivit pentru o varietate de condimente și arome, mai ales atunci când prepari deserturi. Poți folosi scorțișoară, vanilie, cardamon, ghimbir, nucșoara, cuișoare. Poți să îl transformi într-o mulțime de prăjituri de la plăcinte la cheesecake sau poți pur și simplu să îl coci la cuptor.

Indiferent ce ai alege vei avea un preparat cremos, cu arome delicate de care te vei bucura ori de câte ori ai poftă de ceva dulce și delicios.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cheesecake cu dovleac

Cheesecake cu dovleac nu este prea dulce, având un echilibru între aroma cremei de brânză și dulceața dovleacului, toate unite de bogăția condimentelor.

Cheesecake cu dovleac servit pe farfurii albe
Cheesecake-ul cu dovleac este un desert cu specific american / Shutterstock

Ingrediente

Pentru blat

  • 400 g biscuiți Graham mărunțiți
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 100 g unt topit

Pentru umplutura de cheesecake

  • 250 g cremă de brânză
  • 80 g zahăr brun
  • 500 g piure de dovleac
  • 2 ouă mari la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată
  • ¼ de linguriță amestec de condimente pentru dovleac
  • 1 lingură de făină
  • 80 ml smântână de gătit

Pentru decor

  • 110 ml smântână de gătit
  • sos de caramel

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C și se tapetează baza unei forme de tort cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron se amestecă biscuiții cu 2 linguri de zahăr brun și untul topit. Se toarnă amestecul în forma de tort pregătită și cu spatele unei căni sau al unei linguri, se presează firimiturile de biscuiți Graham până când sunt compacte. Se pune forma de tort la frigider timp de 10 minute pentru a se întări.

Între timp, într-un bol curat se pune crema de brânză și se bate cu mixerul un minut pentru a se înmuia. Apoi se adaugă zahărul și se mixează 2-3 minute, până când totul este omogenizat. Se adaugă piureul de dovleac, ouăle, extractul de vanilie, scorțișoara, amestecul de condimente și făina în bol și se amestecă până când ingredientele sunt încorporate.

La final, se pune smântâna și se mai mixează 30 de secunde. Se scoate tava de tort din frigider și se toarnă crema de dovleac deasupra bazei de biscuiți întăriți. Se mișcă ușor forma de tort pe blat de câteva ori pentru a permite bulelor de aer prinse să se ridice la suprafață.

Se învelește cu grijă exteriorul formei de tort cu câteva straturi de folie de aluminiu, apoi se pune tava în centrul cuptorului pe o tavă mare cu lateralele adânci. Se toarnă apă astfel încât să aibă aproximativ 2 cm, apoi se coace o oră.

După o oră, se oprește cuptorul și se deschide ușa pentru a lăsa cheesecakeul să se răcească complet. După ce a ajuns la temperatura camerei, se transferă la frigider 6-8 ore sau peste noapte. Apoi se scoate ușor din forma de tort și se pune pe un platou. Se bate smântâna până devine frișcă și se decorează prăjitura. Se servește cu sos caramel.

Pumpkin spice latte

Această rețetă pentru un latte clasic cu condimente de dovleac combină aromele tradiționale de toamnă cu cafeaua.

Pumpkin spice latte  aături de câteva fursefuri cu scorțișoară
Pumpkin spice latte pote fi condimentată cu anason, scorțișoară sau cardamon / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 cană espresso
  • 6 linguri de piure de dovleac
  • 4 linguri de sirop de arțar
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • ¼ linguriță de ghimbir măcinat
  • ¼ linguriță de nucșoară
  • ⅛ linguriță de cuișoare măcinate
  • 400 ml lapte
  • frișcă

Mod de preparare

Într-o oală mică, se combină espresso, piureul de dovleac, siropul de arțar, vanilia, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele. Se dă la foc mic amestecându-se constant, timp de 5 minute.

Într-o altă oală mică, se pune laptele și se încălzește, fără să fiarbă. Se toarnă laptele într-o presă franceză și, folosind pistonul, se trage în sus și în jos într-o mișcare rapidă timp de aproximativ 3 minute sau până când laptele devine ușor și spumos.

Se pune amestecul de cafea și dovleac în două căni și se acoperă cu spumă de lapte. Se decorează cu frișcă și scorțișoară măcinată.

Cupcakes cu dovleac

Cupcakes cu dovleac sunt desertul perfect pentru toamnă, cremoase și pufoase, cu un gust echilibrat și aromat. Încearcă și rețeta de chec cu dovleac. Se prepară ușor și rapid.

Cupcakes cu dovleac servite într-un bol gri
Cupcakes cu dovleac pot fi servite atât la desert, cât și la micul-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g piure de dovleac
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g zahăr
  • 110 ml ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 120 g făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de sare
  • 1 linguriță de condimente pentru dovleac
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată

Pentru glazură

  • 120 g unt sărat, înmuiat
  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 3 linguri de sirop de arțar
  • 300 g zahăr pudră

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se pregătește o tavă de brioșe cu 12 forme cu hârtie specială.

Se combină piureul de dovleac, zahărul brun, zahărul granulat, uleiul vegetal și ouăle.

Într-un castron separat, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, condimentul pentru dovleac și scorțișoară. Apoi se încorporează ingredientele umede în cele uscate. Se împarte aluatul între cele 12 forme de brioșe. Se coc 18-20 de minute.

Când ai timp prepară și o budincă de dovleac. Este delicioasă în acest sezon.

Se mixează untul cu crema de brânză până se omogenizează. Apoi se încorporează extractul de vanilie și siropul de arțar. După aceea, se adaugă zahărul pudră lingură cu lingură mixând după fiecare. Deasupra fiecărei cupcake se pune cremă de brânză.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ce pot găti copiii singuri
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Ingrediente pentru rețete keto pentru cină
Rețete keto pentru cină. Ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii
Rețete keto pentru cină. Ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii
rețete de mic dejun pe care le poți face de seara, puse pe o farfurie albă
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
închide