Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de gustare delicioasă, trece pe listă și rețeta de budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci. Rețeta este ușor de preparat și se poate adapta după gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate.

Budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci în vas alb și o porție pe spatulă de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Budinca se poate porționa frumos după răcirea completă / Shutterstock

Budincile aperitiv pot fi preparate și atunci când mai găsești prin cămară sau prin frigider ingrediente rămase neconsumate. Poți adăuga în compoziția de budincă aperitiv tot ce dorești: legume, cărnuri, brânzeturi, ouă fierte, măsline și multe verdețuri. Cu cât ingredientele folosite sunt mai diferite și mai colorate, cu atât budinca va fi mai gustoasă și mai aspectuoasă.

Citește și

Pe lângă legumele multicolore și celelalte ingrediente, rețeta mai conține și o compoziție în care se vor amesteca acestea. Este o compoziția asemănătoare cu cea de clătite americane, preparată din ouă cu smântână și condimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de chec sărat cu șuncă și măsline, perfectă pentru una dintre gustările zilei. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa budincă din multe legume cu șuncă afumată.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea legumelor care necesită curățare, clătire și tocare în bucăți mici. Toacă ardeii  în cuburi potrivit de mari, iar șunca afumată, de asemenea, toac-o în cuburi de mărimea celor de ardei. Broccoli taie-l în bucăți mai mari, iar ciupercile în felii grosiere. Scurge și boabele de porumb din conservă și dă cașcavalul pe răzătoarea mare. Când ai toate aceste ingrediente potrivite, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi.

Descoperă și o rețetă de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry.

Cum prepari budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci

După ce ai terminat cu pregătirea legumelor poți prepara compoziția în care le amesteci. Pune într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă smântâna și pătrunjelul verde tocat mărunt și omogenizăm din nou amestecul de ingrediente.

Unge o tavă mai mică sau un vas termorezistent cu unt și așază ingredientele în el. Așază câte un strat din fiecare alternând cu cașcaval răzuit și compoziția lichidă. Dacă îți este mai ușor, poți amesteca de la început toate ingredientele într-un bol încăpător. Însă aspectul budincii va fi mai spectaculos dacă așezi ingredientele în straturi succesive.

Nivelează suprafața budincii și introdu vasul în cuptor. Coace delicioasa budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci pentru 40-50 de minute, la 180 de grade Celsius. Este important ca budinca să fie bine preparată în interior, când o vei scoate din cuptor. Altfel se va deforma și nu o vei putea porționa bine.

Dacă dorești să se porționeze frumos, va trebui să aștepți să se răcească bine.

Dacă îți plac astfel de aperitive gustoase și colorate, pentru data următoare îți recomandăm rețeta de chec aperitiv cu spanac și morcovi.

Citește și
Budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci în vas alb
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai budincii aperitiv
Budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci în vas alb și o porție pe spatulă de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat în vasul de copt, alături de un bol cu orez și mazăre
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Două pahare pline cu cireșată
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de legume cu șuncă afumată în vas de sticlă și o porție pe o spatulă de lemn
Galerie foto
Budincă de legume cu șuncă afumată. Rețetă de gustare delicioasă
Budincă de legume cu șuncă afumată. Rețetă de gustare delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
21 iulie, 11:48
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
21 iulie, 11:16
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
20 iulie, 11:40
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
20 iulie, 05:59
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
19 iulie, 09:31
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
19 iulie, 07:28
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
18 iulie, 10:28
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Înghețată de vanilie cu afine într-un recipient metalic, alături de o ligură și cornete de înghețată
17 iulie, 19:17
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
Crima de la Brăila, pas cu pas. Ce a făcut suspectul după ce a ucis-o pe dentistă. Procurorii iau în calcul un omor plătit
Crima de la Brăila, pas cu pas. Ce a făcut suspectul după ce a ucis-o pe dentistă. Procurorii iau în calcul un omor plătit
Crima de la Brăila, pas cu pas. Ce a făcut suspectul după ce a ucis-o pe dentistă. Procurorii iau în calcul un omor plătit
Doliu în familia lui Alex Chipciu! Fotbalistul a fost pe teren tot meciul cu Hermannstadt: „Îi mulţumim că a jucat. Condoleanţe”
Doliu în familia lui Alex Chipciu! Fotbalistul a fost pe teren tot meciul cu Hermannstadt: „Îi mulţumim că a jucat. Condoleanţe”
Doliu în familia lui Alex Chipciu! Fotbalistul a fost pe teren tot meciul cu Hermannstadt: „Îi mulţumim că a jucat. Condoleanţe”
Accesoriul personalizat pe care Ilona Brezoianu l-a purtat la nunta sa. Detaliul bine ascuns sub rochia de mireasă
Accesoriul personalizat pe care Ilona Brezoianu l-a purtat la nunta sa. Detaliul bine ascuns sub rochia de mireasă
Accesoriul personalizat pe care Ilona Brezoianu l-a purtat la nunta sa. Detaliul bine ascuns sub rochia de mireasă
Fostul partener al actriței Irina Baeva spune că i-a găsit mesaje de la David Zepeda. Află dacă a fost vorba despre infidelitate
Fostul partener al actriței Irina Baeva spune că i-a găsit mesaje de la David Zepeda. Află dacă a fost vorba despre infidelitate
Fostul partener al actriței Irina Baeva spune că i-a găsit mesaje de la David Zepeda. Află dacă a fost vorba despre infidelitate
De ce se rotește Pământul mai lent. Și zilele au devenit mai lungi din cauza procesului periculos
De ce se rotește Pământul mai lent. Și zilele au devenit mai lungi din cauza procesului periculos
De ce se rotește Pământul mai lent. Și zilele au devenit mai lungi din cauza procesului periculos
Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere
Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere
Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere
Dermatita de contact: cauze, simptome, tratament
Dermatita de contact: cauze, simptome, tratament
Dermatita de contact: cauze, simptome, tratament
Lorde a mărturisit că s-a simțit neînțeleasă de Charli XCX înainte ca ele să facă echipă pe piesa Girl, So Confusing: Vreau cu adevărat să îndrept lucrurile
Lorde a mărturisit că s-a simțit „neînțeleasă” de Charli XCX înainte ca ele să facă echipă pe piesa „Girl, So Confusing”: „Vreau cu adevărat să îndrept lucrurile”
Lorde a mărturisit că s-a simțit „neînțeleasă” de Charli XCX înainte ca ele să facă echipă pe piesa „Girl, So Confusing”: „Vreau cu adevărat să îndrept lucrurile”
Alimente care pot reduce temperatura corpului. Efectele oferite în anotimpul cald
Alimente care pot reduce temperatura corpului. Efectele oferite în anotimpul cald
Alimente care pot reduce temperatura corpului. Efectele oferite în anotimpul cald
fresh
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori

Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori

Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori

Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv

Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv

Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant

Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant

Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată

Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
închide