Cafea Dalgona. Rețeta unei băuturi care a devenit tot mai populară în ultimii ani
Cafeaua Dalgona a început ca un trend pe o rețea socială. Totul a pornit în timpul pandemiei COVID-19. Curând băutura a ajuns un preparat popular și în viața offline, mai ales în perioada verii. Nu este doar gustoasă, dar arată și foarte bine.
Numele este derivat din dalgona, o bomboană coreeană de zahăr, datorită asemănării gustului și aspectului. La origine bomboanele erau produse din zahăr topit și bicarbonat de sodiu.
Cafeaua Dalgona a fost preparată pentru prima dată în 1997. Ea a fost preparată de către un fost constructor naval din Macao, care după un accident și-a deschis o cafenea. Leong Kam Hon nu a avut foarte mare succes atunci, însă în 2004, un cântăreț popular din Coreea a venit în localul său și Leong i-a oferit această băutură.
Cu timpul și-au pierdut din popularitate, însă un reality show coreean din ianuarie 2020, l-a adus pe un actor în aceeași cafenea. El a comandat cafeaua, care inițial se numea cafea „bătută manual” și a fost foarte impresionat de gust, pe care l-a asemănat cu cel al bomboanelor dalgona. Apoi a venit pandemia și oamenii au încercat să facă acasă băutura, pentru că toate localurile au fost închise.
Mulți fani ai cafelei au pus filme cu ei pregătind-o pe TikTok și popularitatea ei a depășit granițele Coreei, devenind hit internațional.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un castron de mărime medie, se combina zahărul, cafeaua și apa. Folosind un mixer de mână sau un tel, se bate energic până când amestecul devine neted și strălucitor, apoi se continuă până când se îngroașă și își păstrează forma înaltă și spumoasă.
Se umple un pahar în cea mai mare parte cu gheață și lapte, apoi se pune deasupra amestecul de cafea bătută, amestecând înainte de a bea.
Cum să faci cafea Dalgona mai repede
Dacă ai cafea instant, zahăr și apă la îndemână, poți face Cafea Dalgona imediat. Își va fi de ajutor și un mixer, dar poți să folosești și un tel obișnuit ca să bați cafeaua până când face spumă.
Cu mixerul vei termina treaba în două minute. Încearcă și rețeta de cafea înghețată cu lapte.
Vei fi răsplătit cu un pahar înalt de cafea rece, cremoasă, îndulcită cât trebuie. În funcție de cantitatea de cofeină dorită, această cu rețeta de mai jos vei obține suficientă spumă pentru una sau două porții.
Deasupra cafelei se pot pune praf de biscuiți, cacao pudră sau miere.