Cafea înghețată cu lapte. Cafea răcoritoare pentru zilele călduroase
Dacă iarna preferi să consumi cafeaua fierbinte, pentru zilele călduroase de vară îți recomandăm să încerci o rețetă de cafea înghețată cu lapte. Este și gustoasă și revigorantă, poate și sănătoasă, dacă o consumi cu moderație.
Galerie foto
Cafeaua înghețată este soluția perfectă pentru zilele caniculare de vară când ai poftă de cafea dar nu o dorești fierbinte. Nu ai chef să aprinzi nici aragazul și nici să pornești espressorul sau orice alt aparat pentru făcut cafea. Prepari cafeaua de seara și o pui în tăvițele speciale ale congelatorului, pentru pregătit cuburi de gheață. A doua zi desfaci 3-4 și le consumi cu lapte.
Avantajul cafelei înghețate cu lapte este acela că te energizează de două ori. Odată prin efectele cofeinei și a doua oară prin efectul răcoros. O poți prepara după preferințe, simplă sau aromată. Și aromele au efectele lor miraculoase asupra organismului. Pe lângă faptul că îmbunătățesc gustul preparatului, îți îmbunătățesc și starea de bine psihologică.
Iar laptele adăugat are rolul de a diminua din tăria cafelei, dar îi oferă și consistență și cremozitate. Poți adăuga chiar și lapte vegetal pentru un plus de sănătate. Îl poți prepara și în casă din semințe de soia, din migdale sau caju, din orez și multe altele. Descoperă aici și o rețetă de lapte de migdale preparat în casă. Iar mai jos, poți descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de cafea înghețată cu lapte.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea formelor de făcut cuburi de gheață. Apoi prepari cafeaua cât de tare o dorești. Este indicat să o prepari mai tare pentru că o vei dilua cu lapte.
Cum prepari cafea înghețată cu lapte
Prepară o cafea tare la espressor, la filtru sau chiar la ibric. Dacă o prepari la ibric va trebui să o treci prin sită înainte de congelare. Lasă cafeaua să se răcească și să se limpezească. Apoi toarn-o în tăvițele pentru cuburi de gheață și pune tăvițele la congelator.
Descoperă aici și cele mai bune metode pentru a prepara cafea acasă.
Poți adăuga și zahăr după gustul tău și nu mai adaugi în timpul servirii. De asemeni, cât este fierbinte, poți adăuga și arome. Scorțișoara este una dintre aromele care se potrivesc cu cafeaua. De asemeni, cardamonul este folosit în țările arabe pentru a îmbunătăți gustul cafelei. În schimb, acesta are și o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate.
Are un conținut bogat în minerale, vitamine și uleiuri esențiale care pot aduce multiple beneficii asupra sistemului nervos. Poate ameliora afecțiuni precum anxietatea sau depresia. De asemeni, poate fi benefic persoanelor cu afecțiuni astmatice, contribuind la înlăturarea mucusului și reducerii inflamațiilor.
Din aceeași familie cu cardamonul face parte și ghimbirul, pe care îl mai poți adăuga în cafea. Există o mulțime de mirodenii care pot da gust cafelei și îi pot spori efectele benefice asupra organismului.
Când dorești să servești cafea înghețată cu lapte, doar scoți tăvițele din congelator și desfaci din ele câte cuburi de cafea dorești. Umpli paharul sau ceașca cu cuburi și torni lapte peste ele. O îndulcești doar dacă mai este cazul. Poți adăuga și puțin lapte condensat, este delicios și foarte aromat.
Descoperă aici ce este laptele condensat și cum poți să folosești acest produs în bucătărie.
Galerie foto