Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, de post, încearcă rețeta de cartofi aromați la cuptor. Este atât de gustoasă și sățioasă încât nu mai ai nevoie de altceva la masă, decât de o salată verde, pentru un plus de prospețime.
Galerie foto
Cartofii sunt opțiunea numărul unu pentru o mâncare simplă și rapid de preparat. Rețetele cu cartofi sunt foarte versatile. Poți folosi cartofii în supe și ciorbe, la salate, în aluaturi, dar mai ales pentru garnituri simple.
Cea mai simplă rețetă de garnitură este cea de cartofi prăjiți. Este și cea mai adorată, chiar dacă nu este și foarte sănătoasă.
Vezi aici și: Cum să faci cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryer.
Dacă doriți o garnitură de cartofi și sănătoasă și gustoasă, în același timp, rețeta de cartofi natur îndeplinește toate condițiile. Preparați-o și vă veți convinge. Încercați și rețeta cartofilor aromați la cuptor, pe care v-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și pașii de urmat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor. Mai apoi, te vei ocupa de curățarea și porționarea cartofilor.
Cum prepari sosul pentru cartofi aromați la cuptor
Curăță usturoiul și pune-l în mojar. Adaugă sare și piper peste el și pisează-l bine până obții o pastă. Amestecă pasta de usturoi cu uleiul, așa cum procedezi și la rețeta de mujdei. Adaugă pe rând: muștarul, boiaua de ardei dulce, boiaua de ardei iute și amestecă intens pentru omogenizare.
După ce ai preparat acest sos, te poți ocupa și de cartofi. Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și taie-i în bucăți mai colțuroase, sau în felii mai grosiere. Este important ca feliile de cartofi să fie mai groase, pentru a rămâne moi în interior și crocante la exterior.
Citește și articolul despre cum poți păstra cartofii 6 luni fără să se strice.
Pune feliile de cartofi într-un bol și adaugă sosul de muștar cu usturoi peste ele. Amestecă-le bine, apoi întinde-le în tava unsă cu puțin ulei. Așază printre ele și crenguțe de rozmarin și crenguțe de cimbru. Pune tava la cuptor și coace cartofii aromați pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. După 30 de minute de coacere, întoarce cartofii pe partea cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Savurează delicioșii cartofi aromați la cuptor alături de o salată verde, o salată de murături sau de un sos de roșii cu usturoi. Sunt perfecți în orice variantă. Sosul de roșii cu usturoi îl poți prepara pe loc. Cureți 4-5 căței de usturoi și îi pisezi cu sare și cu piper. Cureți 4-5 roșii cherry, le toci mărunt și le amesteci cu usturoiul pisat. Proporția de ingrediente ți-o stabilești după gust.
Dacă mai dorești rețete cu cartofi, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de salata franțuzească de cartofi.
Galerie foto