Salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză
Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru un platou cu diferite aperitive, poți prepara rețeta de salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză. O poți face chiar și pentru gustarea din pauza de masă de la serviciu.
Galerie foto
Rețeta se prepară destul de simplu și nu necesită nici ingrediente multe. Poți opta pentru a prepara o maioneză clasică, dar poți la fel de bine să prepari și o maioneză vegetală. De asemenea, poți opta pentru a fierbe cartofii și sfecla sau pentru a-i coace la cuptor. Sfecla, în special, este mult mai delicioasă dacă este coaptă.
Vezi aici cum se prepară și rețeta pentru maioneza vegetală!
Pentru un gust mai picant, poți adăuga în maioneză și un cățel de usturoi răzuit sau o linguriță cu pastă de hrean. Puțină verdeață adăugată la final de preparare va oferi salatei un plus de prospețime. Urmărește mai jos rețeta pentru delicioasa salată, cu listă completă de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor principale pentru prepararea salatei, apoi pregătește maioneza. După ce ai pregătit maioneza, o pui la rece într-o caserolă cu capac până când o vei amesteca cu ingredientele principale.
Cum pregătești ingredientele pentru salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză
Spală bine sfecla roșie și pune-o la fiert într-o oală cu multă apă. Când apa începe să fiarbă, adaugă și o linguriță cu sare. Sarea ajută sfecla să se pătrundă mai repede, dar îi accentuează și gustul.
Dacă optezi pentru coacerea sfeclei, înfășoară sfecla în hârtie de copt și pune-o la copt într-o tavă. Coace sfecla pentru 40-45 de minute la 220 de grade Celsius.
Spală bine și cartofii și pune-i la fiert în apă cu puțină sare, ca și sfecla roșie. Procedezi în același mod ca și la sfeclă, dacă dorești cartofii copți. După ce ai copt sfecla și cartofii, lasă-i să se răcorească și curăță-le coaja. Taie în bucăți mici atât sfecla roșie cât și cartofii.
Cum prepari maioneză clasică
Pune gălbenușul de ou în bolul mixerului și adaugă muștarul peste el, cățelul de usturoi răzuit sau hreanul și puțină sare. Pornește mixerul și amestecă ingredientele în timp ce picuri și uleiul de floarea soarelui. Când maioneza capătă consistență, adaugă câte puțin suc de lămâie și continuă să amesteci. La final, potrivește gustul maionezei cu sare și piper.
Amestecă maioneza cu sfecla roșie și cu cartofii. Le poți amesteca împreună în același bol sau separat pentru un plus de aspect și culoare. Pune delicioasa salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză la rece pentru cel puțin 30 de minute înainte de a o servi. Va fi mai gustoasă rece. Decoreaz-o cu verdeață proaspătă.
Pentru a ști ce fel de cartofi să folosești la preparate, îți oferim spre informare un articol despre cei mai buni cartofi pentru salată, potrivit experților.
Galerie foto