Începe cu pregătirea cartofilor. Spală-i bine și fără a le îndepărta coaja, pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Apoi scurge-i, răcește-i și curăță-i de coajă. Taie-i în felii rotunde de aproximativ 5-6 mm.
Cum prepari rețeta de cartofi franțuzești
Fierbe și ouăle în apă, cât să fie bine acoperite și adaugă un vârf de cuțit cu sare și o linguriță de oțet în apă. Acestea sunt necesare pentru a ajuta ouăle să fiarbă perfect, chiar și dacă se crapă. Lasă-le să fiarbă timp de 7- 8 minute, apoi transferă-le în apă foarte rece pentru a opri procesul de fierbere. După răcire curăță-le coajă și taie-le în felii rotunde cu grosimea aproximativ egală cu a feliilor de cartofi.
Descoperă cum și în cât timp se gătesc corect ouă fierte moi sau tari.
După ce ai pregătit cartofii și ouăle poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește un vas termorezistent pe care îl ungi la interior cu unt moale.
Așază un strat din feliile de cartofi la bază și presară peste ele sare și piper. Apoi așază un strat din feliile de ouă și presară peste ele brânză mărunțită. Repetă straturile până când se termină toate ingredientele.
Dacă dorești și puțină carne, poți alterna straturile de cartofi și ouă fierte cu felii rotunde de cârnați afumați, felii de bacon, kaizer sau șuncă.
Ultimul strat trebuie să fie din felii de cartofi. Deasupra acestora întinde smântâna. Cu ajutorul unei furculițe, creează spații între straturile de cartofi cu ouă pe verticală până la bază, pentru a pătrunde smântâna printre ele.
Presară cașcaval răzuit pe deasupra și introdu vasul cu cartofii în cuptor. Prepară delicioșii cartofi franțuzești timp de 25-30 de minute sau până când cartofii se rumenesc frumos la suprafață.