Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient
Brownie sau negresa așa cum o știm noi este una dintre cele mai iubite prăjituri. Are un gust bogat de ciocolată, cu o textură și cu glazură de ciocolată crocantă deasupra că nu poți să nu o iubești. Dacă totuși îți mai rămân câteva bucăți și vrei să le congelezi, iată ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum poți să îi redai savoarea cu un singur ingredient.
Negresa preparată în casă își păstrează prospețimea doar aproximativ patru zile. După aceea se pierde din gust, iar textura devine lipicioasă. O modalitate bună de a preveni acest lucru este să o porționezi și să congelezi feliile individual.
Dacă vrei ca în urma acestui proces să rămână la fel de gustoase trebuie să faci un lucru foarte simplu și la îndemână. Adaugă un praf de sare.
Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu
Prin înghețare, aroma negresei se estompează, potrivit Southern Living. Dacă adaugi un praf de sare în partea de sus a fiecărei felii de brownie după dezghețare vei scoate din nou la suprafața aroma bogată de ciocolată.
Sarea face toată diferența
Dacă ai băut café latte cu caramel sărat sau ai gustat un mousse cu ciocolată cu fulgi de sare, știi că un praf de sare poate transforma într-un mod pozitiv desertul. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit BBC, „sarea este un potențiator universal de aromă”.
Aceasta face ca aromele delicioase, precum dulceața ciocolatei, să iasă în evidență, acoperind notele amare.
Cu toate acestea, pentru a spori gustul dulce, ar trebui să folosești doar un praf mic de sare. De asemenea, trebuie să fii atentă la ce tip de sare folosești. Cea comună, de masă, ar trebui evitată. În schimb, fulgii de sare de mare sunt cei mai potriviți.
Acest truc este o modalitate ușoară de a face ca fiecare felie de negresă să aibă gust apropiat de cel al prăjiturii proaspăt scoase din cuptor.
Este perfect atunci când vrei să iei desertul cu tine la birou. Brownie congelate puse într-o caserolă cu puțină sare deasupra se vor dezgheța perfect până la ora prânzului și tu te vei bucura de o masă delicioasă.
Oricum, indiferent când alegi să consumi o felie de negresă scoasă de la congelator poți folosi acest truc. Este util și atunci când dezgheți prăjitura la cuptorul cu microunde.
Cum poți transforma brownie congelat
Dacă vrei să aduci un plic de savoare negresei tale congelate, o poți face după ce o decongelezi la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 10 secunde. Cât timp este fierbinte pune deasupra 1-2 cupe de înghețată de vanilie.
O altă opțiune este să faci un tort de înghețată. După ce brownie se răcește, pune deasupra înghețată de vanilie sau frișcă și dă la congelator pentru patru ore.
Apoi pune un strat de ciocolată topită și dă din nou la congelator până se întărește. Apoi, desertul tău preferat de vară este gata. La final adaugă câțiva fulgi de sare de mare și decorează cu sirop de fructe de pădure.