Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasă
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide sunt o alternativă sănătoasă la dulciurile din comerț. Nu au zahăr sau făină albă și sunt perfecte pentru gustări sau desert.
Oricând ai poftă de ceva dulce, dar sănătos poți încerca să prepari aceste batoane de fulgi de ovăz. Sunt bogate în proteine și grăsimi de calitate, astfel încât îți vor da senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Ouăle sunt folosite pentru a ajuta desertul să crească și pentru a-i da o textură excelentă. Înainte de a le folosi adu-le la temperatura camerei, astfel încât ingredientele umede să fie mai ușor de amestecat. Poți înlocui ouăle cu piure făcut din două banane foarte bine coapte, dacă vrei o rețetă vegană.
Untul de arahide neîndulcit acționează ca grăsime și ia locul făinii în rețetă. Poți folosi și unt de migdale, de caju sau de semințe de floarea-soarelui.
Ingrediente
Folosește sirop de arțar pur, deoarece este mai puțin rafinat decât zahărul obișnuit. Dacă vrei ca aceste batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide să fie mai dulci poți adăuga 2-3 linguri de zahăr brun.
Fulgii de ovăz acționează ca un agent de legare pentru a menține ingredientele. Poți folosi orice fel de orez, dar dacă vrei o textură mai crocantă alege-le pe cele mai mari.
Bicarbonatul de sodiu este folosit ca agent de dospire pentru a ajuta batoanele să se coacă uniform.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă de 20 cm.
Cum prepari rețeta de batoane
Într-un bol suficient de mare se combină ouăle, untul de arahide, siropul de arțar și extractul de vanilie. Apoi se încorporează fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara măcinată și sarea de mare. Se formează un aluat gros. Se integrează și fulgii de ciocolată.
Aluatul se transferă în tava de copt pregătită și se întinde într-un strat uniform. Se pot presăra fulgi de ciocolată. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute. Se lasă 15 minute să se răcească, apoi se taie în forme de batoane.
Cum poți îmbogăți batoanele din fulgi de ovăz
Chipsurile de ciocolată au rolul de a aduce un plus de aromă. Poți folosi orice fel dorești, însă sunt de preferat cele din ciocolată neagră. Tot pentru un gust mai bun se folosesc și scorțișoara și sarea de mare. Mai poți adăuga și nuci de orice fel, fructe uscate, stafide, merișoare. Deasupra poți presăra fulgi de cocos.