Cea mai rapidă prăjitură din lume. Este gata în 6 minute
Cea mai rapidă prăjitură din lumea se gătește în doar 6 minute și are în compoziție ingrediente proaspete. Se gătește la cuptorul cu microunde și este moale și pufoasă. O poți încerca data viitoare când vrei ceva dulce, dar nu ai chef nici să ieși la cofetărie, nici să gătești.
Dacă te-ai întrebat care este cea mai rapidă prăjitură din lume, află că rețeta e reprezentată de această variantă de brownie. Din ingredientele de mai jos vor ieși aproximativ 4 porții mari sau 6 mai micuțe. Dacă ești sceptică cu privire la rezultat, nu trebuie decât să o încerci o dată. Vei vedea că este delicioasă.
Cu siguranță ai în casă toate ingredientele necesare: unt, făină, ouă, ciocolată neagră și praf de copt. Poți chiar să pui și nuci, alune, migdale sau fistic dacă îți plac deserturile care au și adaosuri crocante în compoziție. Procesul de preparare este foarte simplu, fără să implice folosirea multor vase sau ustensile. Nu ai nevoie decât de un tel sau un mixer pentru a bate ouăle și două vase.
Ingrediente
Ciocolata trebuie să fie neapărat neagră. Ideal este să alegi una specială pentru prăjituri, dar dacă nu ai la îndemână poți folosi și una e consum. Atunci când o topești, poți să o faci în mai multe etape de câte 20-30 de secunde, amestecând după fiecare sesiune.
Untul trebuie să fie la temperatura camerei, suficient de moale pentru a se putea încorpora cât mai ușor în ciocolata topită. Pentru ca prăjitura să fie cât mai bogată și mai fină, alege să folosești unt cu 80-82% conținut de grăsime.
Mod de preparare
Într-un castron se sparg ouăle și se bat cu zahărul până când amestecul se albește. Apoi se adaugă făina și praful de copt.
Cum prepari rețeta rapidă și ușoară
Într-un recipient potrivit pentru microunde, se rupe ciocolata în bucăți și se topește în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de un minut. Se amestecă bine pentru a obține un amestec omogen. Dacă este necesar, se reîncălzește ciocolata timp de 30 de secunde la cuptorul cu microunde. În ciocolata topită se adaugă untul tăiat bucățele.
Se încorporează ciocolata topită în amestecul anterior, apoi se toarnă preparatul obținut într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde uns. Se gătește 6 minute la putere maximă. Se lasă să se răcească.
Cum se servește cea mai rapidă prăjitură din lume
Poți servi acest desert rapid la micul dejun cu o ceașcă de cafea sau un pahar cu lapte. De asemenea, este perfect după masă. Poți să îi adaugi și o lingură de înghețată alături sau de cremă de vanilie, chiar și un gem de fructe mai acrișoare.
Dacă îți mai rămân câteva felii, pune-le într-un vas de sticlă care se închide ermetic și lasă-le la temperatura camerei. Pot fi consumate în decurs de 24 de ore. Dacă vrei să le păstrezi pentru mai mult timp ar trebui să le pui la frigider, dar nu mai mult de trei zile.