Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, va trebui să lași ouăle la temperatura camerei cel puțin 20 de minute. Separi albușurile de gălbenușuri și lași, în special, albușurile să atingă temperatura camerei. Acestea se vor amesteca mult mai bine dacă nu sunt foarte reci, iar bezeaua va fi una reușită.
Descoperă aici de ce se lasă checul și câteva trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos.
După acel interval de timp poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătești forma de chec în care așezi hârtie de copt.
Cum prepari chec cu caise
Pune untul într-un bol și topește-l, fie pe baie de aburi, fie la microunde. Apoi lasă-l să se răcorească. Spală caisele, șterge-le, secționează-le în două și îndepărtează-le sâmburii. Taie-le în cuburi mai micuțe sau în felii. Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită.
Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până devin spumoase. Apoi, adaugă zahărul puțin câte puțin și mixează energic până obții o bezea perfectă. Toarnă în fir subțire untul topit peste gălbenușuri și amestecă intens pentru omogenizare. Amestecă bezeaua cu compoziția de gălbenușuri și unt, adăugând câte puțină bezea și amestecând cu o spatulă. Apoi, adaugă treptat amestecul de făină cu praf de copt, amestecând ușor cu spatula.
Întinde compoziția rezultată în forma de chec pregătită. Trece cuburile de caise prin zahărul pudră cu aromă de vanilie și presară-le deasupra aluatului de chec. Presează-le ușor să pătrundă mai în interiorul aluatului de chec.
Pune tava în cuptor și coace minunatul chec cu caise pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcorească 10 minute în tavă. Apoi îl poți transfera pe un grătar de răcire sau pe un platou. După răcire presară zahăr pudră pe deasupra și decorează-l cu felii de caise proaspete.
Descoperă pentru data viitoare și o rețetă de chec cu ciocolată și pere.